Deputatul Doina Pană va promova un proiect legislativ de asanare morală a societăţii româneşti

Deputatul Adriana Doina Pană va iniţia un proiect de lege cu impact major asupra societăţii româneşti, de altfel un proiect pe care l-a prezentat în oferta sa electorală. Iniţiativa va fi depusă la Parlament după ce va vea loc o dezbatere publică extinsă, pentru a obţine susţinerea tinerilor, a părinţilor, a cultelor religioase, organizaţii nonguvernamentale. etc.  

             „Este proiectul de bază pentru care am candidat pentru Parlament, dar pentru că am lucrat pentru Guvern nu am avut timpul fizic necesar să mă ocup de el. Îl voi prelua şi până la sfârşitul acestui an mi-am propus, chiar dacă este ceva foarte, foarte greu de realizat, să-l finalizez. E un proiect de asanare morală a societăţii româneşti. (...)

             Sunt convinsă că şi acest proiect va avea o opoziţie foarte largă. La ce se referă. Nu e nimic nou pentru lumea civilizată, nu vreau să inventăm apa caldă în România. Vreau ca societatea românească  să redevină ce am văzut eu în Canada şi ceea ce mi s-a confirmat că există şi în America şi mă refer la alcool, la tutun, la ceea ce oferim tinerilor prin mass-media, prin faptul că nu mai există deloc emisiuni pozitive, că totul este negativ, că există un principiu psihologic foarte simplu care spune că te identifici cu ceea ce vezi. Tinerii noştri văd numai rele, pe motivul neîntemeiat că nu produc rating ştirile bune, dar publicul ţi-l cultivi”, a explicat deputatul Pană, în cadrul unei conferinţe de presă.

             Potrivit acesteia, până la vacanţa parlamentară din vară, vor fi organizate întâlniri publicul ţintă, reprezentanţii elevilor, ai părinţilor, iar până în septembrie textul va fi elaborat, încercând cooptarea în rândul coiniţiatorilor a reprezentanţilor tuturor formaţiunilor politice.  „Sunt cinci milioane de copii în România, peste un milion sunt cei care pot fi implicaţi direct în proiect şi întrebaţi, şi avem circa 10 milioane de părinţi. Vreau ca împreună cu ei să stabilim masa critică, încât din dezbaterile care vor fi la nivel naţional să reiasă cât de necesar este  un asemenea proiect”, a adăugat Doina Pană.

             Deputatul PSD a menţionat că deja, la nivel naţional, s-a conştientizat faptul că „aşa nu se mai poate”, scopul acestui proiect fiind restabilirea ierarhiei valorilor, un cult al muncii, al cinstei, dispariţia falselor modele.

             „Este concluzia mea după 30 ani de învăţământ, este concluzia mea după ce, în afară de tinerii care au avut noroc să aibă o familie cu principii morale, o familie sănătoasă, în afară de tinerii care tot prin intermediul familiei sunt creştini şi mai aud valori morale, în rest şcoala oferă 99.9% informaţie şi nu educaţie, iar restul educaţiei se face din surse total nepotrivite. (...) În momentul în care această asanare merge pe verticală şi pe urmă arborescent pe tot ce înseamnă consumul de alcool, de tutun, de media, completat cu ce dă şcoala şi familia, putem spune că măcar generaţia copiilor dvs. va gândi altfel.  (...)

             Vreau cât mai multe idei, din cât mai multe direcţii. Vreau o dezbatere publică majoră. Dacă acest proiect trece, Radarul pădurilor e mic copil”, a concluzionat deputatul Doina Pană.  

             Printre măsurile vizate ar fi vânzarea de tutut şi alcool doar persoanelor adulte, din magazine specializate, interzicerea reclamelor la astfel de produse etc.  

Comentarii

18/01/15 19:57
alt "Cetatean d...

Doamna Doina, Dvs ca fost profesor si director de liceu... stiti ca astazi efectiv nu se mai fac si nu se mai tin orele de dirigentie si ca si acolo unde mai exista, fiecare profesor-diriginte face lectii de matematica, fizica,chimie, limba romana si limbi straine in timpul afectat aceste "ore" ?
Efectiv, pe copiii nostri nu-i mai invata nimeni cum sa se comporte, cum sa dea buna-ziua, cum sa fie politicosi, cui sa acorde formele elementare de respect, cum sa se comporte in societate, cum sa se comporte pe strada, in localuri publice, in mijloace de transport public ori la diferite festivitati si evenimente festive... etc, etc.

18/01/15 21:28

Ioai ce faine țoale ați primit de la d-na Linu.Mi-aș dori și eu una.Cum le vinde ???? Cât ? Cât ?

20/01/15 05:57
Corina

Întrebarea este, cum a fost posibil gradul de delăsare și nepăsare a tuturor referitor la educația copiilor. Ce s-a întâmplat de fapt în 25 de ani - nu una ci aproape două generații pierdute. Frumosul se pare că e abolit din toate sferele de activitate. Frumosul. Am uitat ce e frumosul și trebuie să ne dăm cu toții silința să-l regăsim in noi. Suntem debusolați, ne e foame, ne e frig, suntem dezbinați, suntem inrobiți de o forță întunecată, urât mirositoare. Eu felicit pe Doamna deputat în această acțiune cu toate că ora e 12 fără cinci minute. Sunt rezervată și chiar sceptică în acest moment că se mai poate face ceva. Cineva a permis imoralității, corupției, nepăsării și desfrâului să-și facă cuib la noi în țară. Capitalism, internaționalism și demon-crație, aceastea rezidează in frumoasa noastră țară. Da, copiii vecinei mele care este de profesie învățătoare abia că mai salută. Salută fiica dar băiatul de 13 ani nici nu se sinchisește. E urât, e repugnabil. Văd copiii de clase primare, mergând în drum către școală, purtând aproape fiecare telefonu celular la vedere, ascultând ultimele șlagăre dezmățate a lui Miley Cyrus sau Antonia etc. Copiii noștri nu mai știu să se joace, au uitat. Jocul se face având calculatorul ca cel mai bun prieten. Copiii noștri nu știu să scrie, să vorbească, să socotească căci de politețe nu mai vorbim. E foarte grav. Starea națiunii e foarte gravă și prin acestea vă rog să vă treziți, să ne trezim cu toții căci tratând cu indiferență subiectul in continuare vom cădea ireversibil în prăpastie cu riscul de a fii spulberați ca națiune. Succes, Doamnă deputat. Eu vă susțin la o dezbatere pe plan național dar cum ar fii ca deja să începem această lucrare, aici, la noi în județ, căci nu avem nevoie de acordul acelora din București sau de la Bruxelles. Haideți oameni buni, să ne apucăm de treabă! Județul lucrului bine făcut, nu sună chiar rău. Trebuie să începem cu familiile noastre mai întâi, apoi să arătăm frumosul cunoscuților și prietenilor noștri, apoi comunității întregi. Dacă vrem se poate, și pe măsură ce scriu scade și scepticismul pe care-l aveam la începutul acestui răvaș. Aștept comentariile Dvs.

20/01/15 06:04
Corina

Comenatriu Linuței: cu toate că ți-ai ales un pseudonim aproape drăguț, comentariul tău te reprezintă și nici într-un caz pozitiv. Se știe deja cine ești: o persoană mică moralicește, un agent provocator, fără pic de rușine și nici un fel de verticalitate. Păcat de tine, "Linuța", elemente ca tine nu au spor cu toate că încercările sunt multiple. Încearcă să te trezești și tu, e un îndemn călduros, fără ranchiună.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5