DE CE AR TREBUI SĂ ALEGEM ALIANȚA NOASTRĂ ROMÂNIA, condusă de MARIAN MUNTEANU ?

1. Alianța Noastră România este un partid nou, cu membri și susținători de o calitate neîndoielnică, oameni patrioți adevărați, nu doar declarați, care au dovedit că îi interesează România și manifestă dragoste de neam și țară !
Iată câțiva dintre membrii și susținătorii ANR la nivel național:
- General lt.(r) Alexandru Grumaz, doctor în științe, diplomat renumit;
- Doina Alexandru, poetă și jurnalistă de mare sensibilitate,dedicată românilor;
- George Alexander, scriitor, apărător al copiilor și familiilor românești;
- Ioan Cărmăzan, cineast, profesor universitar de regie-film;
- Corneliu Ciucanu, doctor în istorie, Filiala Iași a Academiei române;
- Mircea Coșea, profesor universitar ASE București, economist de prestigiu;
- Sorin Dumitrescu, profesor universitar Arte București;
- Avram Fițiu, conf.universitar Cluj, specialist în agricultura ecologică;
- Claudiu Frânc, medic veterinar Cluj, lider Fed.crescătorilor de bovine;
- Chestor (r) Florentin Robescu, specialist în combaterea infracționalității;
- Dan Puric, actor renumit, creștin, om dedicat României ;
- Răzvan Vasiliu, doctor în științe medicale, director Spital Tichilești, ș.a.
Marian Munteanu, este etnolog, profesor și activist civic român . Membru al rezistenței împotriva dictaturii comuniste, lider al demonstrațiilor studențești din Piața Universității, 1990. Marian Munteanu s-a născut într-o familie de intelectuali cu rădăcini moldave și aromâne. Tatăl său, Vladimir Munteanu (1930-1992), de profesie inginer, era originar din sudul Basarabiei (Chilia Nouă, județul Ismail), iar mama, Maria Munteanu, profesoară de limba română, este născută în 1940, în Piatra Neamț, fiind descendentă, pe linie maternă, a unei vechi familii de origine aromână (Moga). Bunicul său pe linie paternă, Teofan Munteanu (1905 - 1957), învățător și ofițer al armatei române, a fost deținut politic (1940-1956) în lagărele de concentrare de la Vorkuta și Norilsk (Siberia).
În județul nostru, ANR are liste complete de candidați atât la Camera Deputaților cât și în Senat. Pe locul întâi sunt Maria Floarea Acu ca deputat, o femeie puternică la propriu și la figurat, o susținătoare înfocată a agriculturii românești, a produselor agricole românești sănătoase și avocatul Ioan Someșan, ca senator, autor al emisiunilor radio și tv “Deșteaptă-te române”, cu peste 35 de ani experiență practică în justiție, gata să lupte pentru legi bune, drepte și durabile, în interesul poporului român, a celor mulți.
2. NU partidelor de până acum. Din 1990 până azi ne-a condus PSD-ul, PDL, PNL, PMP Băsescu și derivatele lor actuale (PRU, USR). Am avut guverne formate de PDSR Iliescu, "Convenția Democrată" (PNTCD, PNL, PDL ș.a. ), " DA" (PNL cu PDL), PSD cu PDL, USL (PSD și PNL) și toți au urmărit doar interesele lor, nu interesul general al României, al românilor. De aceea nu ar mai trebui votați ! Trebuie să mergem toți la vot, altfel, în mod sigur, vor ieși tot aceeași (chiar dacă 5 % merg la vot, ei aleg parlamentul !). Altă soluție nu există decât, doamne ferește, în stradă, adică o nouă revoluție în care să moară oameni nevinovați !
Nu, categoric nu dorim lupte de stradă, dar constatăm că altfel nu se poate. Până când își mai bat joc unii de această țară, de acest popor ? După ce au murit atâția oameni nevinovați la Clubul Colectiv din București, am crezut și am sperat la o reformare totală a clasei politice. S-au ascuns câteva zile și au reapărut, aceeași sau alții puși și susținuți de ei ( de ex. Ioan Oltean a mers pe teren cu echipa de campanie a PNL ! , iar Dragnea cel condamnat conduce PSD-ul, cel mai mare partid ). La Liviu Dragnea, președintele PSD nu mai am ce comenta ! Mă mir că un partid așa mare nu a fost în stare să-și aleagă un președinte nepenal. Cât despre Ioan Oltean de la Bistrița sau alții cu dosar penal (ex.Tăriceanu, Vosganian și alții) declarăm că nu avem nimic cu ei, respectăm principiul nevinovăției, nu susținem că sunt vinovați, dar, în toată lumea cei cu dosar penal, cei acuzați se retrag, stau de o parte, iar după condamnare dispar definitiv din viața politică sau după achitare revin în viața politică mai puternici ca înainte !
Până când ? Cât mai tăcem, cât mai răbdăm, cât mai stăm acasă și nu mergem la vot ?!
3. Ce este putred în România și ce trebuie făcut, în opinia ANR !
România anului 1989 era singura țară comunistă fără datorii externe. Guvernele care s-au succedat la conducerea țării au privatizat aproape tot, dar, mai ales INTERESUL NAȚIONAL (cum excelent explică Octavian Paler, a se vedea pe Facebook la Ioan Someșan). S-a distrus industria, agricultura, ce a fost bun, productiv, rentabil s-a vândut la străini (gazul, petrolul, telefoanele, cele mai bune terenuri agricole, etc.), dar banii încasați au intrat în buzunarele unor politicieni corupți, nesătui ! S-au înmulțit enorm cheltuitorii de bani, justificat și mai ales nejustificat și au scăzut producătorii de bani. De ani buni, România trăiește, supraviețuiește cu împrumuturi de la bănci străine și chiar românești, dar cu capital străin. Potrivit statisticilor oficiale, România are acum o datorie externă (care va trebui achitată de către noi toți !) enormă: Datoria externă, care include atât împrumuturile statului din străinătate, cât şi datoriile entităţilor private, a scăzut în prima lună din acest an cu 1,2 miliarde euro, sau 1,3%, comparativ cu finalul anului trecut, până la 89,7 miliarde de euro, potrivit datelor publicate marţi de către Banca Națională a României.
Pentru județul Bistrița-Năsăud, amintim doar câteva lucruri semnificative:
- hectare de teren necultivate, subvenții date greu, multe formalități nejustificate) și foarte târziu, adică toamna sau iarna pentru anul în curs și nu la începutul anului;
- s-au făcut și se fac multe investiții neproductive (ex.săli de sport la țară, care stau goale), s-au făcut și se fac investiții necesare, utile, dar executate calitativ prost (drumuri asfaltate superficial și foarte înguste – nu pot trece două utilaje, una pe lângă alta, școli reparate în septembrie, când începe școala și cu lucrări de o calitate slabă, de aceea multe școli nu sunt autorizate, etc.);
- Colibița, care putea fi de mult o stațiune turistică de renume internațional și de unde să se adune bani zilnic cu camionul (cine a fost în Spania, mai ales în insulele Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, fără peisajele noastre, ci doar stânci și cactuși a văzut ce bani fac…) s-a ales până acum doar cu promisiuni. Peste câți ani va apărea aici canalizarea, apa, sistematizarea, parcările pentru mașini, aleile pietonale și pentru bicicliști din jurul lacului ? Un hotel ridicat înainte de 1989 din banii noștri, ai tuturor, este distrus aproape în totalitate pentru că de 26 de ani nu are stăpân !
- încă din 1990, japonezii s-au oferit să construiască un aeroport în zona Livezile sau Jelna, dar autoritățile române nu au fost de acord. Gândiți-vă câte locuri de muncă s-ar fi creat, ce dezvoltare economică și turistică ar fi cunoscut județul.
- proasta organizare, intenționată, a alegerilor de către Prefectura județului și primarii PSD, PNL, ALDE. Felicitări domnului Primar Ovidiu Cretu, singurul din tot județul BN care a respectat legea electorala privind panourile de afișaj electoral ( fiecare partid are loc rezervat, numerotat, tras la sorți în prezența delegaților !). În Comuna Nimigea ar exista ceva aproape similar cu Bistrița. Domnule Prefect Ovidiu Frent și domnilor primari ați nesocotit legea și ați sfidat, chiar intimidat alegătorii. În câteva comune, nimeni nu a avut curajul să se înscrie pentru a fi membru în birourile secțiilor de votare, dacă nu este propus de primar ! Veți da socoteală !
Ce legi ar trebui schimbate ori adoptate, în interes general, deci și al județului nostru ?
O precizare importantă: Rolul parlamentului, al deputatului și senatorului este acela de a face legi bune, drepte și durabile pentru popor, pentru majoritate, nu pentru grupuri de interese mafiote !
- modificarea Constituției: nici o imunitate pentru aleși sau miniștri, iar familia trebuie definită clar: bărbat, femeie și copii ( codul civil român are ceva prevederi, dar C este legea de bază, care nu poate fi modificată ușor);
- legea salarizării unitare. Ex. Guvernatorul BNR are 21.000 euro lunar, al Poloniei 8.000, ASF(RCA, asigurări) – Mișu Negrițoiu are 13.000 euro lunar, în Polonia are 6.000 ! În proiectul noii legi se propun salarii de peste 18.000 lei pentru demnitari și cam la jumătate și mai puțin pentru medici, profesori. Este inadmisibil !
- legea pensionării unitare în sistemul de stat trebuie adoptată urgent. Nu cerem egalitate, ci echitate, reducerea diferențelor mari dintre cea mai mică și cea mai mare pensie. Trebuie majorate salariile și pensiile mici și înghețate cele mari până se ajunge la un raport echitabil de 1 la 7, nu unele mai mari de 30-40 de ori !
- stop migrației. Cel care părăsește partidul, își pierde automat mandatul ;
- modificarea codului fiscal: taxe și impozite mai reduse. Reducerea taxelor judiciare de timbru pentru procese (au devenit insuportabile !);
- susținerea prin toate mijloacele a capitalului românesc în industrie și agricultură ( avem nevoie și de investiții străine, dar câștigurile lor se duc în țara de origine !);
- modificarea legislației penale și a procedurii fiscale de recuperare a prejudiciilor (pedepse mai aspre pentru evaziune fiscală, executare silită a celor mari, care nu-și plătesc taxele și impozitele – inclusiv sau mai ales firmele străine );
- protecția familiei: ordinul de protecție să poată fi luat pe loc, de către polițist, confirmat sau nu a 2-a zi de un judecător. Conflictul trebuie oprit imediat !
- legile justiției. Inalta Curte trebuie degrevată de procese și să dea decizii de îndrumare obligatorii (unificarea practicii judiciare); degrevarea judecătorilor de atâtea procese (procedură mai simplă pentru procese mici: pensie de întreținere, lovire și altele); adoptarea legii răspunderii magistratului;
În domeniul agriculturii ANR susține:
- aplicarea legii Camerelor agricole private 283/2010, încă nepusă în executare !
- recunoașterea calității de „fermier activ” și subvenționarea gospodăriilor țărănești, dar și a asociațiilor crescătorilor de animale. Zona de munte nu permite crearea de ferme mari, iar țăranul trebuie sprijinit, nu desființat !
- revenirea la taxa simplă de pășunat, cu excluderea licitațiilor la pășunile comunale cumpărate de înaintașii noștri și utilizate pentru creșterea animalelor în forme tradițional organizate.
- modificarea unor legi, inclusiv a legii vânatului, în sensul protejării împotriva animalelor sălbatice și acordarea despăgubirilor mai ușor, fără atâtea condiții;
Recomandăm cartea „Salvarea Fermei țărănești” de prof.Avram Fițiu, candidat ANR în județul Cluj în care se militează pentru o ROMÂNIE – STAT SUVERAN AGROALIMENTAR, AGROENERGETIC și AGROMILITAR.
Pentru a fi un bun parlamentar trebuie pricepere, competență în adoptarea unor legi bune, drepte și durabile și mai trebuie să pui suflet în ceea ce faci !
Nu mai suportăm, ca și dvs., ceea ce se întâmplă în România de 26 de ani. Vrem și puteam să schimbăm asta, dacă ne dați votul. Românii sunt oameni frumoși, deștepți, inventivi și apreciați, mai ales peste hotare, dar au fost conduși prost, de oameni incompetenți și/sau corupți.
Să ne luăm soarta în propriile mâini, să ridicăm capul sus, să eliminăm corupția și hoția din România ! Putem și trebuie să fim mândri că suntem români !
Votați ALIANȚA NOASTRĂ ROMÂNIA, condusă de Marian Munteanu.

Maria Floarea Acu, inginer zootehnist Ioan Someșan, avocat
Locul 1 C.D. Locul 1 Senat

Notă: În județul Bistrița-Năsăud, ANR se află la pagina 4, chenar nr.9 pe cele două buletine de vot.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5