Cercetătorul Claudiu Falub a semnat în Cartea de Onoare a Bibliotecii Judeţene

O întâlnire despre performanţă, caldă şi savantă deopotrivă, după cum o numeşte managerul instituţiei, Ioan Pintea, a avut loc la Biblioteca Judeţeană cu cercetătorul Claudiu Falub. Acesta le-a vorbit bistriţenilor despre realizările sale, despre modul în care a reuşit să facă performanţă în nanotehnologie.
Întâlnirea de la Bistriţa vine după cea de la Beclean, unde zilele trecute, a primit titlul de Cetăţean de Onoare în cadru oficial, la noul sediu al Primăriei, acordat de către primarul Nicolae Moldovan, în urma premiului „Mihail Drăgănescu” al Academiei Române, prin care cercetătorului cu origini beclenare i s-au recunoscut , la categoria „Ştiinţa şi tehnologia informaţiei”, meritele pentru noua metodă de creştere hetero-epitaxială tridimensională pentru aplicaţii în opto-, micro-, nanoelectronică şi senzoristică. Absolvent în 1995 al Facultății de Fizică din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca,Claudiu Falub și-a continuat studiile în Elveția, unde a activat apoi la prestigioase institute de cercetare, și a obținut doctoratul în Olanda. În 2012, fiul ziaristului și scriitorului Valentin Falub și-a notat în palmaresul științific importante descoperiri în domeniul fizicii, arătând în studiile sale cum pot fi obţinute în stare perfectă materiale semiconductoare - mai ieftine şi mai performante decât cele actuale - folosite în industria calculatoarelor, în telecomunicaţii şi electrotehnică. Expuse detaliat în renumita revistă americană „Science”, descoperirile sale au revoluționat domeniul și au determinat dezbateri ample la nivel mondial. În prezent, locuiește în Elveția, împreună cu familia sa.
Omul de ştiinţă i-a impresionat pe cei prezenţi la Biblioteca Judeţeană, mai ales pe elevi, prin modul în care şi-a susţinut discursul, dincolo de modestia şi calmul din discurs, întâlnind o personalitate a meleagurilor noastre în domeniul cercetării.
Cartea de Onoare a Bibliotecii Judeţene va găzdui de acum şi gândurile conjudeţeanului nostru, alături de cele ale unor scriitori renumiţi şi a altor personalităţi care au trecut pragul instituţiei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5