Top 3 idei pentru organizarea optimă a unei cămări

Atunci când dispui de o cămară, este important să fie bine organizată, pentru a putea beneficia la maxim de spațiul pe care ți-l oferă. Cel mai probabil, odată cu trecerea timpului, în cămara ta s-au adunat fel și fel de recipiente, oale, caserole, roboți de bucătărie și poate chiar detergenți și alte produse care stau inclusiv pe jos, cartofi, un bax de apă, îngreunându-ți accesul.
 

Dacă ai decis că este momentul să faci curat în cămară și să organizezi spațiul în mod eficient, în acest articol îți vom oferi câteva idei. Dar inainte de toate, golește cămara, verifică ce produse au ieșit din termenul de garanție sau dacă ai preparate culinare care s-au alterat, din cauza unei depozitari deficitare. Apoi șterge bine praful de pe sertare și poți începe așezarea și organizarea.

1. Folosește sticla ca recipient de depozitare

Borcanele de sticlă cu capac, mai mici sau mai mari, sunt o modalitate excelentă pentru a depozita paste, orez, cereale, grâu, zahăr, sare, condimente, fructe deshidratate s.a. Altfel spus, sticla este recipientul ideal pentru depozitarea produselor uscate. Sticla oferă atât o barieră de oxigen, cât și o barieră împotriva umidității.
 

Sticla este preferată și din prisma faptului că îți permite să vezi  produsele închise în recipiente. În plus, borcanele de sticlă au avantajul de a fi reutilizabile și se găsesc într-o varietate de forme și dimensiuni, care-ți permit să-l selectezi pe cel potrivit pentru cantitatea de produs pe care trebuie s-o depozitezi. Un alt avantaj îl reprezintă prețul accesibil. Achizițonează borcanele de care ai nevoie, simplu și rapid, de pe site-ul Sticle.ro.

2. Adaugă etichete pe borcanele depozitate

Ca să nu te uiți la borcan și să te întrebi ce sortiment de gem este, folosește etichetele. Este un mod simplu și ușor pentru o bună organizare în cămară. Indiferent de produsul pe care-l depozitezi, lipește o etichetă pe recipient. Scrie conținutul și data de conservare. În felul acesta, pe lângă claritatea de a ști toți membrii familiei ce se află în cămară, vei putea să consumi alimentele, prioritizându-le în funcție de dată. În plus, așază întotdeauna alimentele care expiră repede în fața celor cu termen mai mare.

3. Exploatează la maxim spațiul pe verticală

Folosește cât de mult poți spațiul pe verticală. În acest sens, rafturile de sus până jos sunt cele care te ajută. Folosește o scară mică de două-trei trepte că să ajungi la rafturile superioare. De asemenea, optează și pentru agățători. Nu lăsa goale nici colțurile, alege suporturi rotunde. Pune produsele pe care le folosești cel mai des într-o zonă accesibilă, pe cele grele depozitează-le jos și pe cele ușoare sus. Recomandarea este și ca pe rafturile de sus să fie așezate produsele care rezistă la căldură, precum pastele, făina, mălaiul (sau poți pune oale), la mijloc borcanele cu murături, dulceață, compot (pentru că temperatura este constantă), iar jos conservele, legumele, fiindcă acestea au nevoie de puțină căldură și lumină.

 

În concluzie, nu îți neglija cămara. Fă-ți timp într-un weekend și organizează spațiul în mod eficient pentru a avea totul la îndemână.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5