Silviu Rus a demisionat din funcţia de manager al Casei de Cultură Năsăud. Ce spune primarul Mircea Romocea !

Deşi lucrurile păreau să se aşeze pe făgaşul normal în ceea ce priveşte cultura năsăudeană, odată cu reconfirmarea, în 2016, pentru încă cinci ani în funcţia de manager al Casei de Cultură „Liviu Rebreanu” din Năsăud al lui Silviu Rus, acesta şi-a depus demisia săptămâna aceasta la Primăria Năsăud.
Se pare că, totul porneşte de la bugetul mai mic pe care instituţia l-a primit anul acesta. „O să rămân până în aprilie în această ipostază, după care o să ne întâlnim într-o altă ipostază, aceea de manager al unui hotel de la Colibiţa. Nu poţi să-ţi realizezi proiectele propuse cu un buget de trei ori mai mic faţă de anul trecut, de aproximativ 155.000 lei, care merge doar pe salarii. Au fost ani frumoşi, în care am încercat să reactivăm cultura năsăudeană, însă nu putem avea acţiuni de calitate fără un buget pentru că nu vindem varză, ci aducem în faţa spectatorilor activităţi culturale care trebuie susţinute. Nu este vina Consiliului Local ci a celor care conduc această ţară că au redus impozitul de la 16 la 10%, astfel încât şi bugetul Primăriei Năsăud este mult mai mic. Doresc succes tuturor celor care se vor lupta în continuare pentru actul cultural, iar sufletul meu va fi alături de ei. Mulţumesc Năsăudule că m-ai suportat în toţi aceşti ani minunaţi”, ne-a declarat Silviu Rus.
De cealaltă parte, primarul Mircea Romocea ne-a declarat că încă nu s-a gândit la persoana care va fi desemnată să asigure interimatul la conducerea Casei de Cultură „Liviu Rebreanu”. „Nu a expirat încă perioada de preaviz. Deocamdată, nu am în vizor o persoană care să ocupe această funcţie. Trebuie să vedem cine are studiile corespunzătoare, dar şi abilităţi. Săptămâna viitoare, vom stabili cine va fi director interimar, până la organizarea concursului”, ne-a declarat primarul Mircea Romocea.
“Ne-am găsit manager! Îi urăm bun venit domnului Rus Silviu, ne bucurăm să găsim in el un partener , un om cu o vastă experienţă in management, cu studii in PR si Publicitate, fost detinator de restaurant si pana in prezent managerul Casei de Cultura “Liviu Rebreanu” Nasaud” anunţă şi cei de la Boutique Hotel Roser House.
............................
În 2013, directorul Pahone Pop îşi dădea demisia după ani de zile din funcţia de manager al instituţiei, interimatul fiind preluat de Silviu Rus. A urmat un concurs în urma căruia Silviu Rus a concurat pe aceeaşi funcţie cu Andy Toma, acesta obţinând 8,10 la scris, iar contracandidatul 8,06, însă la interviu, Andy Toma a fost declarat câştigător. Silviu Rus a obţinut media 7,38, în timp ce Andy Toma a avut media 8,27. Consiliul Local Năsăud nu l-a validat în funcţia de manager pe Toma, invocând faptul că acesta nu a prezentat şi resursele financiare care vor susţine activitatea culturală. În schimb, a fost numit Silviu Rus. Au urmat doi ani de procese Toma/Primăria Năsăud, finalul fiind neaşteptat, adică retragerea câştigătorului. Andy Toma a obţinut în instanţă dreptul de a fi numit manager, însă a renunţat la post, declaraţia pe proprie răspundere de renunţare fiind înaintată primarului Mircea Romocea.
„Domnul Toma ne-a transmis o declaraţie pe proprie răspundere prin care susţine că renunţă la post, în urma procesului câştigat în instanţă. Acesta a invocat motive personale. Potrivit Ordonanţei de Urgenţă 189/2008 privind managementul instituţiilor publice de cultură, dacă un alt concurent a obţinut peste nota 7, se poate negocia cu acesta contractul de management. Potrivit legii, Silviu Rus rămâne manager”, ne-a declarat, atunci, primarul Mircea Romocea. Potrivit primarului năsăudean, Andy Toma nu a avut pretenţii financiare şi nici nu ar fi avut motive. După ce instanţa de contencios administrativ i-a dat câştig de cauză în procesul cu Primăria şi Consiliul Local Năsăud, primarul Romocea a emis o dispoziţie de numire, aşteptându-l să negocieze contractul de management. Finalmente, Andy Toma a renunţat. Silviu Rus şi-a continuat activitatea de manager al Casei de Cultură „Liviu Rebreanu” din Năsăud.

Comentarii

03/03/18 14:10
Gavrilă N. Moldovan

Regret sincer, plecarea domnului Silviu Rus. A făcut o treabă foarte bună pe tărâmul culturii. Dar economia de piață are regulile ei și nu iartă. Sănătate și succes la noul loc de muncă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]