Colegiul Tehnic Silvic

Reabilitarea internatului cu bani proprii

Liceele năsăudene – până în anul 1990 – dispuneau fiecare de internat şi cantină şcoală, asigurând cazarea şi masa elevilor navetişti. Astăzi mai funcţionează doar cele ale Liceului Silvic, datorită implicării conducerii unităţii şcolare care doreşte să asigure condiţii excelente elevilor săi. Dar aceasta se face cu sacrificii şi asumarea acoperirii costurilor din bugetul propriu al şcolii.
Pentru confortul celor 80 de copii pe care-i găzduieşte, oferindu-le „masă şi casă”, conducerea Colegiului tehnic Silvic a demarat în această perioadă lucrările de izolare termică a clădirii, realizate în regie proprie, cu bani din veniturile liceului. Aşa cum ne informează directorului liceului, prof. Gavrilă Onul – „Ne axăm pe faţade, dar şi pe schimbarea tâmplăriei PVC cu geam termopan. Asta, după ce în 2010 am reabilitat sistemul de încălzire al cantinei (au fost schimbate sobele de teracotă pe lemne cu o instalaţie alimentată de două centrale termice pe gaz metan( şi lucrările de reabilitare a pardoselilor din camerele internatului, tot din veniturile proprii ale liceului”, a precizat directorul Onul, care ne-a spus şi că îi pare rău că nu poate acoperi toate solicitările elevilor care ar dori să stea la internatul lor, acestea depăşind cu mult numărul locurilor disponibile.
Vă mai amintim că internatul Colegiului Naţional „George Coşbuc” s-a transformat în săli de clasă pentru învăţământul gimnazial, iar cantina în Centru de Documentare şi Informare (CDI), în timp ce Colegiul Economic şi-a transferat internatul în patrimoniul oraşului care l-a reamenajat şi transformat în bloc de locuinţe sociale (24).
Numărul mare al elevilor navetişti ar impune existenţa unui alt internat, care ar oferi condiţii bune acestora, precum şi o cheltuială mai mică pentru părinţii care, acum, sunt nevoiţi să plătească chirii la bloc sau case particulare destul de piperate…

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5