Programul „O masă caldă”, de succes la Parva! Peste 2500 de elevi din judeţ primesc un pachet alimentar!

În Bistriţa-Năsăud, nu mai puţin de nouă şcoli sunt beneficiare ale Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar în noul an școlar. Este vorba despre Şcoala Gimnazială Matei - 114 copii, Școala Gimnazială „Vasile Grigore Borgovan” Corvinești - 129, Şcoala Gimnazială Tiha Bârgăului - 380, Şcoala Gimnazială Tureac - 445, Școala Gimnazială "Vasile Scurtu” Parva - 346, Şcoala Profesională Târlișua - 320, Școala Gimnazială Livezile - 468, Școala Gimnazială Nr. 1 Leșu - 296. De puţin timp, în program a fost inclusă şi Şcoala Gimnazială Sânmihaiu de Câmpie, cu peste 140 de copii.

„La Parva, în urma procedurii de achiziţie publică, serviciile de furnizare a produselor alimentare sunt furnizate de o firmă din Bistriţa Elevii din ciclul primar şi gimnazial primesc o masă de prânz – ciorbă, fel principal, desert, iar preşcolarii primesc un pachet. La Căminul Cultural, elevii au posibilitatea fie de a mânca toţi deodată, fie în schimburi, pe cicluri de învăţământ. Aici avem condiţiile igienico-sanitare necesare, am avut deja primele controale”, ne-a declarat primarul Ioan Strugari.

La Tiha Bârgăului, pentru că sunt mai multe unităţi şcolare pe raza comunei, administraţia locală a stabilit să fie dat un pachet alimentar. „Noi avem mai multe unităţi şcolare în comună, astfel că distribuirea unei mese calde este dificilă. În Consiliul Local, am stabilit să fie acordat un pachet alimentar, iar în urma licitaţiei, câştigătoare este o firmă din municipiul Bistriţa. Programul a debutat în această săptămână”, ne-a explicat primarul Vasile Şut.

Primarul comunei Livezile, Traian Simionca, ne-a menţionat că s-a optat pentru un pachet alimentar, deoarece nu există o locaţie autorizată la nivel local în care să le fie servită mâncarea caldă copiilor. Astfel, elevii primesc sendviş.   

Pentru menţinerea sănătăţii preşcolarilor şi elevilor beneficiari vor fi distribuite doar produse alimentare obţinute în unităţi autorizate/înregistrate sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, în conformitate cu prevederile legislaţiei sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în vigoare. Produsele distribuite vor respecta cerinţele prevăzute de Regulamentul (UE) nr. 1.169/2011, dar și de celelalte reglementări europene în domeniu.

Această inițiativă se înscrie în demersul deja început de Ministerul Educației de a reduce abandonul școlar și rata de parăsire timpurie a școlii, determinate de probleme cronice de la nivelul sistemului național de învățământ, cumulate cu problemele economice și sociale accentuate de pandemia Covid-19.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5