Primarul Valer Avram şi preoţi ilveni, la hramul satului Saca din Republica Moldova

Primarul comunei Măgura Ilvei a participat joi, alături de preoţii Mircea Prunduş (Măgura Ilvei) şi Cristian Lupşan (Ilva Mare) la hramul satului Saca, comuna Ghelăuza, Raionul Strășeni.

În lipsa preotului din sat, pentru că nu există biserică, sfințiile lor au oficiat un Te Deum de sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, pe stil vechi.

De asemenea, ilevii au participat la toate celelalte acţiuni propuse de organizatori, şi anume competiţii de fotbal, în teren intrând şi cei doi primari, însă cupa a rămas în Basarabia. De altfel, Valer Avram a oferit tinerilor şi echipamente sportive, dar a premiat  şi câştigătorii de la „lupte libere”.

Invitată specială a hramului de la Saca a fost solista Maria Sarabaş, artist al poporului în Republica Moldova. De altfel, recitalul acesteia s-a încheiat cu Hora Unirii, în care s-au prins invitaţii de pe ambele maluir ale Prutului. Un foc de artificii a încununat sărbătoarea fraţilor din Basarabia.

Cele două comune sunt înfrăţite, din luna iunie,administraţia ilveană trimiţând către comuna  Ghelăuza instrumente muzicale, dar şi tuia, pentru a fi plantaţi.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]