Podul Berăriei, campusul de la “Liviu Rebreanu”, pârtia de schi, ştrandul de la Codrişor, printre investiţiile care se vor finaliza în 2016

Podul Berăriei, campusul de la “Liviu Rebreanu”, reabilitarea  termică a şase blocuri de locuinţe, pârtia de schi, locuinţele de necessitate sunt câteva din obiectivele obiectivele majoare de investiţii ale municipalităţii, care se vor încheia în acest an.  

Edificarea Podului Berăriei, lucrare în derulare, va fi finalizată în termenul contractat. În vară se va încheia şi modernizarea campusului şcolar de la Colegiul Naţional “Liviu Rebreanu”. “Finalizarea acestui proiect început din fonduri europene, cu execuţie eşalonată, este prevăzută în 15 iunie. Şcoala Gimnazială va fi finalizată în luna martie, când elevii se vor muta în corpul nou de clădire”, a explicat primarul Bistriţei, în cadrul unei conferinţe de presă.

La amenajarea Complexului de sport şi agrement Wonderland, pârtia de schi este spre finalizare, iar iarna viitoare, a spus Ovidiu Creţu, vom schia. În proiectare este Aquaparcul din Wonderland, dar şi utilităţile şi infrastructura aferente.

De asemenea, anul acesta ar urma să fie finalizată şi modernizarea ştrandului Codrişor, dar şi proiectul cu finanţare europeană privind reabilitarea termică a şase blocuri de locuinţe.

Printre investiţiiile din 2016 se numără construcţia locuinţelor de necesitate (pentru cei care nu se “adaptează” în locuinţele sociale), proiectare amenajării Pieţei Decebal şi a circulaţiei pe str. Arţarilor, intervenţii la şcoli – Liceul cu Program Sportiv, Liceul Teoretic Sanitar, Liceul Tehnologic Agricol şi la sala de sport CN “Andrei Mureşanu” şi la internatul Colegiului Tehnic “Grigore Moisil”.

Amenajarea Pădurii Codrişor ca zonă de agreement, a unui skate parc în zona Turnului Dogarilor (nu în zona de proximitate unde vor fi alei şi bănci), continuarea lucrărilor de cadastru general, sunt alte priorităţi ale municipalităţii.

 

Comentarii

29/01/16 08:40
Balan Marius- e...

Podul BERARIEI putea fi gata de cand lumea.. Important este sa se taie panglica inainte de alegeri. NU ?

29/01/16 09:09
vizitator

La o analiza mai atenta, cei mai multi bani se duc pe proiecte care nu au nici o treaba cu dezvoltarea orasului. Primul exemplu este „Edificare Campus Școlar Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” (execuție eșalonată cu finalizare în 15.06.2016, inclusiv utilități) – 16.800.000 lei”, unde, este vorba de o pierdere de fonduri europene din 2015 ca urmare a intarzierii lucrarilor si care trebuie continuate si suportate din bugetul local. Al doilea exemplu este „Amenajare complex sportiv și de agrement Wonderland – 21.975.000 lei”, unde o mare suma de bani din bugetul local este alocata pentru un proiect ce reprezinta mai degraba o ambitie personala a primarului si care trebuia realizat din fonduri private asa cums-a promis la inceput. Asadar, din prostie sau din ambitie personala o importanta suma din bugetul local pe 2016 este deturnata de la dezvoltarea reala a orasului in raport cu nevoile cetatenilor.

31/01/16 13:03
Cititor

I-mi pare foarte rau domnule primar... ca o sa va treaca mandatul si n-ati facut "Centura" aia a municipiului, ca ce era facut... "era bun facut".
Si cand s-a facut vechea "Centura" a municipiului din vremea lui Ceausescu ( care astazi se cheama strada Drumul Cetatii... ) au fost impotriviri ... si destule contestatii si destui "Gica Contra"... dar S-A FACUT ... si-i "bun facut" ... pe care astazi, circula foarte bine... orice "culoare " de masina ( galbena, portocalie, verde, ... rosie... sau mai stiu eu ce alte culori ) .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]