Piese auto din dezmembrări - alternativa rentabilă şi accesibilă pentru reparaţii auto

Cât de costisitoare poate fi o reparaţie la un autoturism? Nu ne referim aici la daunele totale rezultate în urma accidentelor, ci la reviziile periodice, la schimburile ocazionale de piese sau la accidente uşoare în urma cărora rezultă avarieri ale elementelor de caroserie.

            Cheltuiala este cu atât mai ridicată, cu cât avaria este mai accentuată. De asemenea costurile sunt influenţate şi de clasa autovehiculului, de model şi raritatea acestuia - poate fi vorba fie de automobile în serii limitate, fie de vehicule vechi, pentru care identificarea pieselor potrivite poate fi o reală provocare. În special atunci când discutăm despre o marcă de lux precum Mercedes, pentru modelele fabricate recent reparaţiile sunt de cele mai multe ori asociate cu găuri serioase în buget.

            Atunci când trebuie alese piesele necesare pentru reparaţii la un autoturism, există trei opţiuni disponibile:

  • Piese auto originale sau OEM (Original Equipment Manufacturer)

Reprezintă alegerea cea mai costisitoare şi totuşi cea mai căutată. Chiar dacă în România se merge destul de mult pe conceptul de "ieftin, mult şi bun", proprietarii de autoturisme au început să realizeze că o îmbinare a celor trei elemente este rareori posibilă.

Când vine vorba de siguranţă în trafic, de întreţinerea şi reparaţiile auto cu garanţia fiabilităţii, piesele originale primează în opţiuni. Calitatea îndoielnică oferită de piesele auto realizate de producători obscuri, necunoscuţi nu mai atrage cumpărătorii în aceeaşi măsură precum în trecut.

  • Piese auto aftermarket

Această a doua variantă este mai accesibilă din punct de vedere al preţurilor. Gama producătorilor ce realizează piese aftermarket este mult mai diversificată.

La fel de variată este însă şi calitatea acestor piese, care se raportează de cele mai multe ori la preţ. Cu cât este mai scumpă piesa, cu atât durabilitatea şi calitatea sunt la un nivel mai ridicat.

În astfel de cazuri există extreme: doritorii pot găsi piese foarte ieftine, dar care să necesite înlocuiri dese, ori piese auto care se apropie de calitatea celor originale - din păcate se apropie însă şi de preţul acestora.

  • Piese auto din dezmembrări

A treia din lista de opţiuni, însă la tot mai mare căutare, alternativa pieselor din dezmembrări îmbină cele mai bune caracteristici ale primelor două categorii.

Pe de o parte, piesele din dezmembrări sunt originale - provin de la aceleaşi modele de autoturisme care sunt avariate şi necesită reparaţii. Chiar dacă sunt aparent uzate, reprezintă cea mai bună opţiune, ce garantează compatibilitate 100% şi durabilitate ulterioară în funcţionalitate. Similaritatea apare în acest caz cu piesele originale, chiar dacă intervine un anume grad de uzură.

Pe de altă parte, apare o similitudine a pieselor din dezmembrări cu cele aftermarket - costurile sunt notabil reduse. O piesă auto din dezmembrări, pe lângă faptul că este originală, oferă şi avantajul financiar - preţurile sunt reduse uneori cu peste 50% faţă de echivalentele lor originale.

Piese auto din dezmembrări, chiar pentru mărci de lux

Întreţinerea unui autovehicul nu implică doar ocazionalele schimburi de ulei, consumabile sau alimentare cu combustibil. Neprevăzutul îşi face simţită prezenţa uneori şi mici accidente ce provoacă avarii la caroserie sau anumite elemente ale motorului impun remedieri rapide.

Situaţia este omniprezentă, în egală măsură pentru mărci de autoturisme de lux, cât şi pentru cele uzuale. Nu fac excepţie de la regulă nici autoturisme de marcă Opel, Skoda, Volkswagen sau Seat, dar nici mărci din categoria lux precum Mercedes.

În special pentru clasa de lux, proprietarii de autoturisme Mercedes beneficiază de acel dublu avantaj: piese originale (din dezmembrări) la costuri notabil reduse. Expansiunea domeniului dezmembrărilor s-a extins şi către mediul online: doritorii pot găsi piese Mercedes din dezmembrări accesând platforme precum http://www.dezmembrari-piese-mercedes.ro/. În continuare exemplificăm seria completă de avantaje pe care o oferă o astfel de platformă (exemplul poate fi generalizat pentru oricare alte mărci).

De ce este avantajoasă achiziţia pieselor Mercedes din dezmembrări

  1. Costurile sunt mai reduse

În majoritatea cazurilor totul ajunge să se rezume la bani. Nu oricine îşi poate permite reparaţii integrale la autoturismele Mercedes, folosind doar piese originale, comandate direct de la producător.

Alegerea pieselor din dezmembrări poate aduce astfel o economie de peste 50%, fără a face rabat de la calitate.

O simplă situaţie ipotetică prezentată în continuare poate lămuri de ce cheltuiala cu piesele din dezmembrări este atât de redusă.

După un accident cu avarii asupra unui autoturism Mercedes, proprietarul se prezintă la un service autorizat, unde mecanicul face o evaluare exactă a costurilor totale de reparaţii. Această evaluare nu include şi manopera, pe care o exceptăm de la cheltuieli (va fi achitată atât în cazul achiziţiei pieselor noi, cât şi a celor cumpărate din dezmembrări).

Ulterior, cu lista pieselor de înlocuit, proprietarul verifică preţurile acestora în reprezentanţe Mercedes sau magazine de piese auto specializate. La costul total se adaugă - desigur - costurile deplasării şi timpul investit pentru găsirea pieselor potrivite la diverse magazine.

Suma totală rezultată poate să provoace reale dureri de cap: cele 3 (sau chiar 4) zerouri determină proprietarul să caute o soluţie alternativă şi astfel apelează la piese din dezmembrări auto Mercedes.

Rezultatul calculelor cu piesele achiziţionate din dezmembrări, care sunt în stare perfectă, reprezintă mai puţin de jumătate din valoarea obţinută anterior. Devine evident astfel motivul pentru care tot mai mulţi proprietari de Mercedes se orientează către parcurile de dezmembrări, atunci când caută să înlocuiască elemente de interior sau exterior ale autoturismului proprietate personală.

  1. Diversitate în opţiuni

Orice piesă pentru modelele Mercedes poate fi găsită foarte uşor în parcurile de dezmembrări (o listă completă poate fi verificată la adresa web dezmembrari-piese-mercedes.ro).

Unele persoane îşi pot adresa o întrebare aparent pertinentă: De ce aş alege piese Mercedes provenite din dezmembrări? Motivul este concepţia greşită conform căreia second hand înseamnă calitate îndoielnică, sau că piesele din dezmembrări pot fi avariate.

În fapt, situaţia este cu totul alta: chiar dacă un autoturism este avariat dincolo de posibilitatea de a mai fi readus în stare de funcţionare, există numeroase elemente şi piese ce pot fi utilizate, nefiind deloc afectate: panouri interioare, elemente de bord sau chiar portiuni de caroserie. Avantajul real este dat şi de costurile notabil reduse la toate aceste piese, alături de diversitatea în opţiuni.

Există situaţii în care defecţiunile sunt minore, dar totuşi incomodează: poate fi vorba de un sistem de închidere defect, de o oglindă sau de un geam fisurat, de bandouri care se desprind sau de spălătoare de faruri nefuncţionale. Oricare astfel de elemente, alături multe altele, pot fi regăsite la dezmembrări, chiar şi în varianta lor online (vezi adresa web menţionată mai sus).

  1. Convenienţă, accesibilitate şi disponibilitate

Acest triplu avantaj poate fi explicat de oricine a făcut vreodată achiziţii de piese Mercedes din dezmembrări. Convenienţa stă în faptul că se vizitează o singură locaţie, la care pot fi găsite orice piese, de la elemente de interior până la cele exterioare sau piese ale motorului.

Aceeaşi convenienţă mai poate fi reflectată şi prin prezentarea online a ofertelor parcurilor de dezmembrări. Fără nici un cost cu deplasarea, proprietarii de autoturisme pot să verifice disponibilitatea anumitor piese chiar din confortul propriilor locuinţe.

Accesibilitatea apare ca un alt avantaj al parcurilor de dezmembrări auto Mercedes care au şi o prezenţă online. Cei în căutarea pieselor originale la un preţ avantajos găsesc la orice oră soluţii potrivite pe platforme precum www.dezmembrari-piese-mercedes.ro. Nu mai apare astfel restricţia unui program fix şi dispare de asemenea şi bariera distanţei - piesele pot fi livrate oriunde, prin curierat rapid.

În acest fel proprietarii de autoturisme Mercedes găsesc la dezmembrări piesele căutate oricând, la preţuri mai mult decât avantajoase, cu o disponibilitate de livrare în cel mai scurt timp.

Cel de-al treilea aspect tratat în cadrul acestei secţiuni este disponibilitatea. O nouă situaţie ipotetică justifică pe deplin această caracteristică a parcurilor de dezmembrări auto (dedicate mărcii Mercedes sau generale).

În căutarea unor elemente de caroserie, un proprietar de Mercedes se deplasează la multiple magazine şi reprezentanţe oficiale. În unele cazuri primeşte un răspuns nu tocmai convenabil: "Momentan piesa căutată de dvs. nu este disponibilă pe stoc, însă în 2 săptămâni vom primi de la producător o reîntregire a stocului". Autoturismul imobilizat pentru o perioadă atât de îndelungată nu este ceea ce îşi doreşte proprietarul - astfel se orientează către un parc de dezmembrări.

Disponibilitatea este extinsă în acest caz, la dezmembrări Mercedes putând fi regăsite orice soluţii, la costuri avantajoase şi cu o accesibilitate sporită.

  1. Livrare în cel mai scurt timp

Convenienţă, confort, comoditate, dar şi livrare promptă - acestea sunt caracteristicile definitorii pentru dezmembrari-piese-mercedes.ro. Dacă proprietarul nu are posibilitatea de a vizita personal parcul de dezmembrări pentru a achiziţiona piesa dorită, aceasta este livrată prin comandă.

Neajunsul cu care se confruntă cei ce caută piese auto Mercedes este timpul îndelungat necesar până la găsirea elementelor potrivite în reprezentanţe - acestea sunt disponibile uneori doar pe comandă, după reîntregirea stocului. Prin sistemul de livrare prompt, acest neajuns este înlăturat în cazul dezmembrărilor. Posesorul de autoturism care ştie ce caută şi merge personal la parcul auto dezmembrări primeşte piesa necesară pe loc, iar cel care caută din confortul propriei locuinţe direct pe site o anume componentă, o poate comanda şi primi în timp de 48 ore, prin curierat rapid.

  1. Posibilitate de returnare

În unele situaţii piesele din dezmembrări sunt achiziţionate de la un model de autoturism identic cu cel care necesita reparaţii sau înlocuiri de componente. Se întâmplă însă ca piesele achiziţionate să nu se potrivească, în ciuda concordanţei anului de fabricaţie şi al modelului.

Astfel de piese nepotrivite nu reprezintă însă o cheltuială inutilă pentru posesorul autoturismului ce necesită reparaţii. Elementele procurate din dezmembrări pot fi returnate, în caz de neconcordanţă, defecte sau nefuncţionalitate.

Procedura este una simplă: orice piesă achiziţionată din dezmembrări este marcată, în aşa fel încât cumpărătorul care doreşte să o returneze să îi poată dovedi provenienţa. Dacă din cauza vreunui defect ascuns, care nu a putut fi sesizat în momentul cumpărării, piesa este nefuncţională, sau dacă apare o simplă nepotrivire legată de dimensiuni, există posibilitatea de returnare şi recuperare a preţului de achiziţie, sau înlocuirea cu o altă piesă funcţională.

  1. Piese rare găsite mult mai uşor

Există unele modele de autoturisme realizate în serie limitată, pentru care găsirea anumitor piese este o misiune foarte dificilă pentru proprietari. Intervin în acest caz, în egală măsură, atât raritatea cât şi factorul vechimii: unele modele sunt scoase din fabricaţie după un timp şi parcurile de dezmembrări rămân unica alternativă.

Pentru astfel de situaţii dezmembrari-piese-mercedes.ro este soluţia perfectă: colecţionarii de modele Mercedes, sau posesorii de autovehicule realizate de producător în serie limitată pot găsi elementele de interior sau exterior dorite, mult mai uşor şi la costuri mai mult decât acceptabile.

Concluzii

            Dacă piesele originale nu reprezintă o opţiune viabilă, costurile fiind mult prea ridicate, în ciuda durabilităţii şi siguranţei pe care o oferă, alternativa dezmembrărilor este una la îndemâna oricărui şofer.

            Dacă piesele aftermarket nu sunt ceea ce îşi doreşte posesorul de autoturism, întrucât pot să prezinte o calitate îndoielnică, din nou varianta pieselor achiziţionate din dezmembrări reprezintă cea mai bună opţiune.

            Reparaţia sau înlocuirea unei piese, indiferent dacă este vorba despre un model de autoturism uzual sau de unul dintr-o clasă de lux, nu trebuie să constituie o investiţie care să afecteze considerabil bugetul. Se poate obţine calitate la costuri înjumătăţite şi pot fi identificate piese durabile şi originale (chiar dacă sunt second-hand) în cadrul parcurilor de dezmembrări auto.

            Însumând argumentele enumerate mai sus şi punând în balanţă atât atuurile cât şi neajunsurile oferite de fiecare din cele trei categorie de piese auto - OEM, aftermarket şi din dezmembrări - cea din urmă categorie este în mod evident câştigătoare la capitolul costuri şi în ceea ce priveşte fiabilitatea şi durabilitatea pieselor şi componentelor disponibile.

            Pe partea de accesibilitate şi disponibilitate există de asemenea avantaje, după cum am precizat şi anterior. Economia rezultată nu se referă astfel doar la aspectul financiar, ci şi la timpul investit în găsirea pieselor potrivite, ori în durata considerabil redusă până la repunerea autoturismului defect în stare de funcţionare. Având în vedere toate aceste aspecte, piesele din dezmembrări rămân varianta optimă, în condiţiile în care puterea de cumpărare nu permite achiziţii de componente noi, direct de la producător.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5