Toate diferențele între piesele auto originale și cele aftermarket

Atunci când vine vorba de piese auto, știi că mașina ta merită ce e mai bun de pe piață. Însă imediat înainte de a comanda componentele de care ai nevoie revizuiești suma totală pe care ar trebui să o achiți și parcă piesele originale nu mai reprezintă singura posibilitate pe care o iei în calcul, ci îți îndrepți atenția și către piesele aftermarket. Deși dezbaterea cu privire la achiziția pieselor originale, în balanță cu cele aftermarket, se transformă mai mult într-o dilemă, mulți șoferi încă nu cunosc toate diferențele între cele două categorii de produse. Dacă te numeri printre aceștia, până la finalul articolului îți promitem că nu vei mai avea nicio lacună în ceea ce privește diferențele între cele două tipuri de piese auto. Iată care sunt acestea!

 

Prețul

Deși nu întotdeauna suntem gata să recunoaștem, prețul pe care îl plătim hotărăște de cele mai multe ori tipul de piesă auto pe care urmează să o achiziționăm. Costul pieselor originale este, desigur, cel mai ridicat dintre toate, fiind fabricate cu dimensiuni, finisaje, calitate, siguranță și rezistență dictate de standarde înalte. Piesele aftermarket sunt produse de către o firmă care nu are nicio legătură cu vreun brand consacrat de autoturisme sau cu vreun colaborator al acestuia. De pildă, compania Volkswagen își asamblează mașinile numai cu piese auto Bosch, iar o firmă de piese aftermarket nu va avea niciun contract semnat cu cele două. Asta nu înseamnă că cea din urmă va produce articole de o slabă calitate! Piesele aftermarket nu sunt mai proaste decât cele originale, ci pur și simplu au fost copiate după acestea, ceea ce poate însemna că există riscul să nu fie perfect identice. Tocmai de aceea, prețul pieselor originale este mai piperat decât cel al pieselor auto aftermarket. 

Calitatea

Tot piesele originale sunt pe primul loc și în acest caz, excelând la capitolul calitate. Asta nu înseamnă că este sunt cea mai bună soluție pentru orice șofer. În general, conducătorii auto nu sunt interesați de originea pieselor pe care le utilizează sub capotă, ci vor mai degrabă să se poată deplasa în siguranță, fără a cunoaște toate detaliile despre componente. Însă asta nu îi poate scăpa de eventualitatea în care service-ul auto în care au lăsat mașina la reparat lucrează cu piese de o calitate îndoielnică.

Totuși, e bine să știi că firmele care produc piese auto aftermarket sunt obligate să le fabrice numai sub licență, ceea ce înseamnă că piesele au acordul și standardele companiilor din industria auto internațională. Cu alte cuvinte, nu înseamnă că dacă vei cumpăra piese aftermarket acestea nu vor respecta specificațiile impuse de marile concerne auto din lume. 

Îți recomandăm să apelezi doar la magazinele specializate în domeniul pieselor auto, atunci când vrei să faci o investiție pe termen lung. Indiferent dacă optezi pentru piese originale sau pentru cele aftermarket, trebuie să te asiguri că ele sunt cumpărate dintr-o sursă sigură, așa cum este magazinul online egarajul.ro. În oferta lor vei putea găsi aproape orice componentă auto de care ai putea avea nevoie pentru a te bucura de drumuri bune și călătorii fericite.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5