Palatul Culturii Bistrița a găzduit deschiderea Concursului Naţional „Made for Europe”. Elevi din 40 de județe, la Bistrița

Palatul Culturii Bistrița a găzduit deschiderea Concursului Naţional „Made for Europe”, ediția a XV-a, care are loc la Bistrița în perioada 25-29 aprilie 2023. Participă în concurs 138 de elevi din 40 de județe și municipiul București, calificați după susținerea etapei județene de la sfârșitul lunii martie 2023.
„Stimați și dragi colegi, bine ați venit în județul Bistrița-Năsăud, în ținuturile lui Coșbuc, ale lui Rebreanu și ale lui Andrei Mureșanu, bine ați venit în municipiul Bistrița, orașul Imnului Național și în locul în care s-a plantat prima pădure Erasmus din România. Dragi elevi, oare ce mi-ați răspunde la întrebarea: Ce este constructorul? Poate îmi veți spune că e cel care construiește case, blocuri, drumuri… Dar la întrebarea: Ce este profesorul, învățătorul, dascălul? Cel care ne învață, ne îndrumă… Ei bine, eu vă spun că dascălul este un constructor, deoarece construiește caractere! Doamnă inspector general din Ministerul Educaţiei, permiteți-mi să asociez această a XV-a ediție a Concursului „Made for Europe” cu ideea de construcție, pentru a fi în consonanță cu principiile UE. De aceea, în logo-ul nostru se regăsește imaginea care ne duce cu gândul la făuritorii de frumos și trainic. Toți lucrătorii în domeniul proiectelor pot fi de acord cu mine că noi suntem cei care punem cărămidă peste cărămidă, în fiecare zi și în fiecare secundă pe care o dedicăm acestei nobile misiuni de a forma caractere. Concursul Național „Made for Europe” are drept scop valorizarea produselor finale obținute în implementarea proiectelor cu finanțare europeană. În anul școlar trecut, Premiul I și premiul Erasmus a fost câștigat de către elevul Cornea Cristian de la Colegiul Național Liviu Rebreanu, Bistrița, un premiu al III-lea a fost câștigat de către elevul Fazakaș Andrei-Raul de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Năsăud. În perioada în care au fost realizate produsele prezentate în concurs, în județul Bistrița-Năsăud, au fost implementate în aproximativ 60 de unități de învățământ, peste 100 de proiecte educaționale finanțate cu fonduri europene (Erasmus+ și Etwinning, Proiectul pentru învățământul secundar ROSE, finanțat prin Banca Mondială, proiecte finanțate în cadrul Programului Operațional Capital Uman – POCU, POIM sau POC, PNRAS etc.)", a declarat, în deschidere, inspectorul şcolar Doina Macarie, coordonator al concursului.
Au transmis mesaje inspectorul școlar general Mircea-Cristian Nicula, Gavril Țărmure, manager al Centrului Cultural Municipal „George Coșbuc”, subprefecţii Ioan Zăgrean şi Decsei Attilo, vicepreşedintele Consiliului Judeţean - Camelia Tabără, preşedintele Comisiei Cultură şi Educaţie din Consiliul Local Bistriţa - dr. Ionel Ruşti, președinte executiv Marinica Stoian – inspector general Ministerul Educaţiei, președinte Mădălina Soveja, ANPCDEFP, Ileana Racoviceanu - responsabil comunicare în cadrul ANPCDEFP, Alexandra Aramă - expert Etwinning, primar Consiliul local al Tinerilor - Rada Măierean, Monica Buboly - director Colegiul Național „Andrei Mureșanu”, unde se va desfăşura concursul.
Pentru oaspeţi, Palatul Culturii a pregătit un spectacol prezentat de Menuţ Maximinian cu Şcoala de dans "Ovidiu Danci" în paşi de balet, apoi muzica clasică a fost adusă de Claudiu Hontilă-vioară şi Horia Haplea-pian, de la Filarmonica Cluj, iar în final Ansamblul Profesionist Cununa de pe Someş a adus cântecul prin interpreţii Cristian Moldovan, Cristina Scurtu, Mihai Turda, Ioana Măgheruşan, şi jocul popular specific judeţului Bistriţa-Năsăud, în coregrafia lui Teodor Puşcaş.
Organizatori: Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud.
Parteneri: Primăria și Consiliul local al municipiului Bistrița și Agenția pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.
Colaboratori: Centrul Cultural Municipal „George Coșbuc” Bistrița, Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud, creator popular Virginia Linul.
Sponsor principal al concursului: MIS GRUP, sponsori: Amicii Building, Clinica Alteo, TeraPlast, Cofetăriile Cristina, Crama Harșianu, SC Carmolact, Restaurantele Lordinu și Villa, Hotelurile Metropolis și Coroana de Aur, Blacteea COM SRL, Restaurant Someșul.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5