Monica Săsărman, prim-vicepreşedinte PDL BN:Domnilor parlamentari USL, regretele sunt tardive

Ceea ce s-a intamplat in Parlamentul Romaniei prin legiferarea coruptiei si ridicarea acesteia la rang de lege, am putut vedea cu totii si nu poti sa nu te cutremuri. Te cutremuri la gandul ca oameni care au fost votati cu peste 50% in colegiile in care au candidat au transformat aceasta institutie fundamentala a statului de drept intr-o mare adunare nationala cu un singur scop: cum sa se protejeze de bratul lung al legii astfel incat sa jefuiasca birurile platite de romani fara frica de a plati.

Este de neconceput si de neiertat ca un parlamentar sa-si justifice votul dat pentru modificarea Codului penal din prisma necunoasterii a ceea ce voteaza, invocand ca sunt prea multe ordonante de urgenta. Uita, de fapt, ca aceasta este menirea unui parlamentar: sa citeasca legile pana le intelege, sa-si consulte alegatorii si sa voteze in cunostinta de cauza. Daca aceste lucruri sunt prea grele si neputinta este atat de mare, ar trebui sa plece in secunda urmatoare. S-ar face si economie la bugetul de stat, bani cu care sa se poata majora alocatiile pentru copii. Romania nu are nevoie de parlamentari de carton, neputinciosi si buni doar de taiat frunze la caini sau preocupati doar de a-si angaja tot neamul la stat, pe bani buni.

Nu putem sa nu intrebam: La fel ati votat si birurile pe spinarea poporului roman. Mai ramane sa trimiteti in libertate infractorii condamnati cu pana la 7 ani inchisoare pentru acte de coruptie, furtul din banul public, talharie, trafic de carne vie sau droguri. Niciodata PDL nu a procedat in acest mod, iar pentru greseli a platit.

Astfel de parlamentari pun Romania pe butuci si o arunca cu dispretul care-i caracterizeaza in cosul de gunoi al statelor europene.

Romanii nu pot tolera astfel de fapte condamnabile pe scena politica si trebuie sa rupa tacerea prin toate mijloacele legale.

Departamentul politici publice al PDL Bistrita- Nasaud,
prim-vicepresedinte Monica Sasarman

Comentarii

13/12/13 15:14
Vizitator

Crin Antonescu a ţinut să precizeze că informaţiile pe baza cărora şi-a dat acordul pentru votarea legilor super-imunitatii “alesilor neamului” au fost incomplete.
“Am pornit de la premisa, bazată pe informaţiile primite, că acest pachet de modificări la Codul Penal, deşi scot parlamentarii şi demnitarii în general din categoria funcţionarilor publici, îi menţin cu certitudine într-o zonă în care pot fi anchetaţi trimişi în judecată, condamnaţi pentru încălcarea diverselor legi. Că nu sunt în niciun fel plasaţi într-o zonă de imunitate suplimentară. Trebuie să admit deşi nu îmi face nicio plăcere nu am fost suficient şi complet informat. Există riscul după toate evaluările pe care le-am văzut, după toate discuţiile, există riscul ca această interpretare să fie dată. Eu nu am să mă ascund, este o lege care s-a votat în cameră eu sunt senator, informarea de care am beneficiat a fost incompletă, îmi asum întreaga responsabilitate, îmi asum răspunderea în exclusivitate”, a declarat Crin Antonescu, dupa ce a constatat reactia de ingrijorare unor ambasade importante, care au catalogat gestul parlamentarilor, ca un derapaj. Ba mai mult, Antonescu cere rediscutarea acestor modificări la Codul Penal, deoarece nu vrea ca în Parlament să fie votată o “legislaţie preferenţială”. Cu toate ca au facut un pas inapoi, preşedintele Traian Băsescu a comentat că modificarea la codul penal votata in parlament rămâne “o tentative de hoţie ordinară”, adaugand ca: “Ăştia sunt ca hoţul pe care l-ai prins cu ceasurile furate la ieşire. Ce să facă? Lasă ceasurile şi pleacă. Cred că vor da înapoi. Slavă Domnului! Încep să se trezească”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5