Ministerul Fondurilor Europene va avea reprezentanţă la Bistriţa

• Casa Corpului Didactic, relocată

Preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, a anunţat că Ministerul Fondurilor Europene şi-a arătat intenţia de a deschide, la Bistriţa, o reprezentanţă, funcţionarii urmând să deservească beneficiarii fondurilor europene din judeţul nostru. Sediul acestei reprezentanţe ar urma să fie pe B-dul Independenţei, nr. 24,  acolo unde funcţionează în prezent Casa Corpului Didactic. De altfel, administraţia judeţeană a iniţiat un proiect de hotărâre privind revocarea dreptului de folosinţă cu titlu gratuit al CCD asupra acestui imobil aflat în proprietatea publică a judeţului, care va fi adoptat în şedinţa ordinară de joi.  

„Nu mai ştiu în care mandat, clădirea a fost atribuită cu titlul gratuit pentru Casa Corpului Didactic, ei angajându-se că o vor reabilita şi moderniza. Din păcate, nu au găsit resursele necesare, în momentul de faţă clădirea este într-un stadiu avansat de degradare şi noi, între timp, am primit o solicitare de la Ministerul Fondurilor Europene în care ne solicită un spaţiu pentru că vor să deschidă o reprezentanţă la Bistriţa.

Atunci, gândindu-ne din nou la cetăţeni şi la cei care au de lucru cu Ministerul Fondurilor Europene, ne-am dat seama că este extrem de important ca reprezentanţa Ministerului Fondurilor Europene să fie aici, cu 3-5 funcţionari, unde oamenii să poată solicita consultanţă, informaţii. Am luat această decizie să oferim acolo spaţiu.

După discuţia avută cu dl. Ministru Teodorovici, care era încântat că vrem să le punem la dispoziţie o întreagă clădire, nu doar un spaţiu, urmează să trimitem un plan de situaţii cu poze şi există varianta ca acel serviciu să fie unul mai mare, ei să găsească o soluţie din fonduri europene pentru reabilitarea întregii clădiri.

Reabilităm clădirea, sistematizăm zona, între timp descâlcim proprietăţi, întabulări etc.”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan.

Potrivit acestuia, se caută soluţii şi pentru găsirea unui nou sediu pentru CCD, existând soluţii viabile. “Nu-i scoate nimeni afară, am avut o discuţie amiabilă cu d-na director, am vorbit şi cu domnul primar, vrem să-i ajutăm. Din păcate, colegii lor nu sunt prea săritori. Ştim cu toţii cât a scăzut numărul de copii, dar directorii nu le dau niciun spaţiu”, a precizat preşedintele Moldovan.

 

Comentarii

23/03/15 14:54
Vizitator

De cand in fruntea Consiliului Judetean se afla un chelner, incapabil sa inteleaga problemele majore ale institutiilor publice, la Bistrita improvizatiile nu se mai termina. A inceput prin mutarea Bibliotecii Judetene in cladirea fostei filiale a BNR, gata reabilitata sa gazduiasca un muzeu de arta religioasa, in cuda faptului ca spatiul respectiv era insuficient pentru biblioteca. Acum incearca sa improvizeze o anexa pentru depozitul de carti, inghesuita in parculetul respectiv. Acelasi spirit de improvizatie se manifesta si in cazul Cinematografului Dacia. Capetele luminate de la CJ se „straduiesc” sa desfiinteze singurul cinematograf din judet, transformand sala mare de la DACIA, intr-un fel de impovizatie pentru spectacole folclorice desi aceasta nu are scena si nici posibilitate de extindere. Dar desfintarea Casei Corpului Didactic urmând ca acolo să fie deschisă o reprezentanţă a Ministerului Fondurilor Europene le intrece pe toate. Sa desfiintezi o institutie culturala care dispune de biblioteca si sali de pregatire metodica pentru cadrele din invatamant, ca sa aduci acolo 3-5 funcţionari inseamna sa fi dus cu pluta. Nu-i mai simplu si mai logic sa gasesti niste birouri pentru acei functionari decat sa strici ceva care deza exista. Sau dupa mintea unora, de ce sa faci o singura miscare cand poti sa faci doua, mai costisitoare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5