Liceul din Zăicani -Republica Moldova, “adoptat” de senatorul Dorin Dobra

Sursa: InfoPrut

Încă un liceu din Republica Moldova a fost ”adoptat” de un parlamentar de la București, scrie InfoPrut. Este vorba despre Liceul ,,Leonid Gherman” din Zăicani, localitate din care rudele senatorului Dorin Dobra s-au refugiat în România după anexarea Basarabiei și a nordului Bucovinei, în 1940. Parlamentarul cu origini basarabene a vizitat liceul din Zăicani pe 26 septembrie, unde a avut parte de o primire caldă din partea administrației și a elevilor, asistând și la câteva ore de curs.

În același context, Dorin Dobra a purtat o discuție cu cadrele didactice și a ascultat problemele cu care se confruntă liceul. Vizita s-a încheiat cu promisiunea senatorului de a reabilita acoperișul defect al unei clădiri a liceului în care erau amplasate ateliere și o sală de sport. Totodată, acesta s-a arătat interesat să dezvolte o colaborare în cadrul altor proiecte importante pentru liceu.

,,Oamenii de-acolo, mai ales din regiunea aceea sunt săraci, investițiile în învățământ sunt liminale, sub limita funcționării și rezistenței. Cerințele domniilor lor, pe care le-am primit cu drag, sunt de exemplu, să îi ajutăm să repare acoperișul unei anexe, să modernizeze toaletele, să participăm la fondul de carte al școlii, să organizăm excursii pentru copilași în România, să primească, la rândul lor, elevi și profesori din România”, a declarat pentru InfoPrut senatorul Dobra.

Totodată, acesta a menționat că a fost impresionat de ,,decența cererilor și așteptărilor, care stau în capacitatea noastră umană, în primul rând, și apoi instituțională”. Parlamentarul de la București a mai spus că prima deplasare pe care o va face în Republica Moldova, după vizita de curtoazie, va fi cu o donație de carte și ,,poate ceva cadouri cei mai mici din liceu”.

InfoPrut menționează că Dorin Dobra este al treilea parlamentar al României, după Grigore Crăciunescu și Sanda Maria-Ardeleanu, care a vizitat un liceu din Republica Moldova, în cadrul proiectului ,,Adoptă un liceu din Basarabia”, propus de Platforma Unionistă Acțiunea 2012.

Inițiatorii campaniei anunță că până în prezent, peste 50 de senatori și deputați și-au arătat interesul față acțiunea de ”adopție” și mai mulți dintre aceștia au ales deja liceul pe care îl vor susține: Camelia Khraibani se va ocupa de Liceul Teoretic ,,Nicolae Iorga” din Chișinău, Ionuț Săvoiu de Liceul Teoretic ,,Lucian Blaga” din Chișinău, Ovidiu Raețchi de Liceul Teoretic ,,Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Bălți, Ștefan Burlacu de Liceul ,,Mihai Eminescu” din Edineț, Bogdan Diaconu de Liceul Teoretic ,,Mihai Eminescu” din Strășeni, Daniel Gheorghe de Liceul Teoretic ,,Mihail Sadoveanu” din Călărași, Sebastian Ghiță de Colegiul de Informatică din Chișinău și Mircea Dolha de Liceul Teoretic ,,Mihail Kogălniceanu” din Chișinău.

Sursa: InfoPrut

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]