Laternenfest – Sankt Martin

Educatoare Menhart D’Aniello Alina Grădiniţa nr. 8 „Dumbrava Minunată” Director Margareta Sava

În fiecare an, în noiembrie sărbătorim „Martinstag”. Numele vine de la Sfântul Martin, născut în anul 316, în regiunea ocupată de romani – Sabaria – în Ungaria de astăzi. El a fost, ca şi tatăl lui, ofiţer în Legiunea Romană.
În anul 334 călărea prin provincia Galiei, când a întâlnit un cerşetor aproape îngheţat de frig. Martin şi-a tăiat pelerina în două, cu sabia şi a împărţit-o cu omul sărman. Noaptea, în vis, i-a apărut Iisus, în care Martin l-a recunoscut pe cerşetor.
„Ce i-ai dat acelui cerşetor, mie mi-ai dat”. Martin a devenit preot şi a construit prima mănăstire în ţările de Apus. În 371 a devenit cardinal de Tours, în Franţa, dar a trăit mai departe ca simplu călugăr, în sărăcie.
A murit la 8 noiembrie 397. Peste mormântul lui s-a înălţat, prima dată, un simplu cireş, iar mai târziu s-a construit Domul din Tours.
În amintirea acestui soldat inimos, care a devenit un simbol al iubirii aproapelui, copiii sărbătoresc „Laternenfest”.
Procesiunile cu lampioane sunt cunoscute încă din anul 1886 în ţările de pe Rinn. Copiii merg din casă în casă şi primesc mici daruri.
Copiii de la Grădiniţa Germană vor participa, alături de colegii mai mari, la această procesiune, în această aseară, purtând cu ei lumina.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5