Italia -indignată de hotărârea CEDO de a interzice crucifixele în şcoli

Şapte judecători, atât cât a avut completul de judecată de la Strasbourg, între care şi un italian de origine poloneză (Vladimir Zagrebelski) au dat câştig de cauză unei finlandeze stabilite în Toscana, pornită în acţiune juridică împotriva statului italian. Căsătorită cu un medic din Toscana, având doi copii la şcoala din Arezzo, Soile Tuulinki Lautsi a cerut tribunalelor italiene să scoată crucifixele din sălile de clasă. Nu a obţinut câştig niciodată, fiindcă decretele regale din 1924 şi 1928, reconfirmate în Decretul Consiliului de Stat al Italiei în 2006 arată că aceste crucifixe sunt “un simbol universal al identităţii naţionale şi al culturii din peninsulă încă de la unificarea Italiei în 1864”. Apelând la CEDO, acesta a hotărât într-o primă acţiune din 2004 că dreptul de a hotărî îl au comunităţile locale, de la caz la caz. Iat-o pe finlandeza Lautsi în 2009, într-o nouă acţiune, Curtea Europeană acceptându-I acum plângerea, fiindcă ”violează dreptul părinţilorde a-şi educa copiii conform convingerilor lor”. Aşa sună şi motivarea dată de la Strassbourg la 3 noiembrie ale anului curent, hotărârea fiind declarată chiar ca un precedent de rezolvare pentru viitor.

Hotărârea a trezit indignare şi un val de proteste în întreaga societate italiană, într-un spectru larg cum nu s-a maivăzut de foarte multă vreme. Toate partidele şi reprezentanţii clasei politice (mai puţin câţiva comunişti) au ţinut să-şi exprime “stupoarea şi perplexitatea”, declarând că nu vor aplica niciodată o astfel de măsură abuzivă. Trecem în revistă o parte din multitudinea declaraţiilor:

-Primul ministru, Silvio Berlusconi ”Decizia este absolut inaccepptabilă. Europa nu mai are bunul simţ’”,

-secretarul de stat al Vaticanului:”Această Curte nu ştie să apere decât pe haimanalele Halloweenului”;

-Ignazio La Russa, ministru al apărării:”este un pas înainte spre negarea valorilor creştine europene. Niciodată nu va aplica Italia o asemenea măsură”;

-ministrul instrucţiunii publice, Mariastella Gelmini: ”Crucifixele fac parte din istoria noastră. Nimeni şi niciodată, nici un fel de tribunal european nu va putea şterge această identitate a noastră”;

-purtătorul de cuvnt al vaticanului, Giovanni Batista Re:”Această hotărâre ne lasă fără glas.Nu suntem în stare să ne-o explicăm”;

-Conferinţa congregaţiei episcopilor ”Ne exprimăm amărăciunea şi perplexitatea. N-au ţinut cont că aceste crucifixe sunt un simbol universal al identităţii noastre naţionale”.

Hotărârea CEDO a dat o lovitură letală celor care voiau să vadă societatea italiană ca una multietnică, multireligioasă, multiculturală, model de convieţuire. Liga Nordului a lui Umberto Bossi vede în această bizară hotărâre ce se amestecă în treburile Bisericii justificarea politicii sale: „Noi suntem astăzi cruciaţii care vom apăra Biserica catolică. Hotărârea justifică mesajul nostru politic.”

Tribunalul de la Strasbourg se dovedeşte părtinitor şi în favoarea celor care sunt „duşmanii Crucii”, cum spune Sf.Ap.Pavel., favorizându-i peaceştia, ceeaceeste iar inechitabil. Este ofensator până la cer ca un imigrant să lovească în naţiunea care i-a acordat cetăţenie şi găzduire. Acelaşi tupeu îl dovedesc islamiştii fanatici din Marea Britanie şi alte ţări occidentale, care percep democraţia ca pe o babă neputincioasă şi ridicolă. Nu se ştie prea bine până când minoritastea îşi tot bate jocde majoritate.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5