Instituţia Prefectului trimite echipe mixte de control pe Valea Someşului

Subprefectul Radu Tămăşoi a solicitat conducerilor Gărzii de Mediu, Agenţiei pentru Protecţia Mediului şi Sistemului de Gospodărire a Apelor Bistriţa-Năsăud să verifice, în această săptămână, modul în care sunt respectate prevederile legale vizând depozitarea deşeurilor în zona Văii Anieşului şi a Văii Someşului, între Ilva Mică şi Maieru.

În fapt, vor fi controlaţi operatorii economici care exploatează masă lemnoasă, care deţin balastiere pe Valea Anieşului, dar şi autorităţile locale şi persoanele fizice care depozitează necorespunzător aceste deşeuri. “De exemplu, pe Valea Anieşului, există depozite de rumeguş foarte aproape de cursul de apă. De asemenea, sunt două firme care exploatează balast în condiţii necorespunzătoare, iar dacă debitul apei ar creşte, ar afecta drumul. Valea Someşului arată mai rău ca astă primăvară, peste tot sunt deşeuri pe malul râului”, a justificat acest demers înaltul funcţionar public.

Un raport privind situaţia respectării normelor de mediu din această zonă va fi prezentat vineri, 15 august, de staff-urile celor trei instituţii deconcentrate implicate în acţiune.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5