Încă un proiect fotovoltaic în cadrul tranziției energetice verzi din România

INVL Renewable Energy Fund I, companie foarte activă pe piața românească încă din anul 2022, a anunțat achiziția unui alt proiect fotovoltaic cu o capacitate de 174 MWp. Se preconizează că lucrările de construcție vor fi finalizate în al patrulea trimestru al acestui an, urmând ca instalația să fie conectată la rețeaua electrică în primul trimestru al anului 2023. Acest lucru va avea un impact pozitiv asupra capacității totale a centralelor solare, care se va ridica astfel la aproape 443 MWp. Conform planului INVL, opt proiecte fotovoltaice vor fi în funcțiune în România, iar cele mai puternice centrale de 268 MW sunt deja în funcțiune cu succes. Proiecte fotovoltaice de aproximativ 43 MW au primit deja autorizații de construcție. Se preconizează că toate centralele solare ale fondului vor intra în exploatare comercială în 2024, crescând astfel semnificativ capacitatea de producție a energiei solare din România.

Energia solară este o ramură a energiei alternative care utilizează radiațiile solare pentru a extrage energie de toate tipurile. Utilizând o sursă regenerabilă, energia solară este considerată prietenoasă cu mediul, deoarece produce o cantitate minimă de deșeuri în timpul fazei de utilizare activă. În condițiile în care prețurile energiei convenționale continuă să crească, iar problema încălzirii globale devine din ce în ce mai pronunțată, energia solară este una dintre cele mai accesibile și mai promițătoare alternative. Cu toate acestea, o serie de problem asociate cu centralele solare – inclusive dificultatea de a produce și de a elimina celulele fotovoltaice, necesitatea unor suprafețe mari de spațiu, precum și caracterul sezonier și dependența de condițiile meteorologice - au blocat implementarea la nivel mondial.

În prezent, Germania este lider printre țările UE în domeniul energiei solare. Datorită proiectelor INVL, România își va mări semnificativ parcul solar, asigurând o capacitate suplimentară de aproximativ 443 MW. Un număr tot mai mare de întreprinderi din România caută să utilizeze surse de energie curată. În prezent, energia solară este utilizată în transportul solar, în industria chimică și într-o mulțime de alte industrii. Multe proiecte web funcționează, de asemenea, pe servere alimentate cu energie electric generată de central solare: de la simple bloguri pentru magazinele online și site-uri de jocuri de noroc care oferă sloturi online bonus fara depunere ce sunt promițătoare. Deși costurile de producție a energiei solare sunt încă ridicate, unii experți consider că, până în 2050, energia solară ar putea acoperi până la 25% din necesarul de energie electrică al omenirii.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5