Dublu eveniment la Rodna. Vernisajul expoziţiei „100 de icoane – 100 de ani” şi lansare de carte

               Joi, 10 mai 2018 , la Muzeul Etnografic şi al Mineritului Rodna, a avut loc vernisajul expoziţiei  de pictură pe sticlă „100 de icoane – 100 de ani” pictor Mihai Chereches şi lansare de carte „Rodna – Ghid turistic” a scriitorului local Cornel Filip Domide.

         Acţiunea s-a desfăşurat într-o ambianţă plăcută , au fost prezenţi oameni de cultură şi artă, preoţi, cadre didactice, precum şi localnici iubitori de artă şi frumos

        Expoziţia s-a bucurat de un mare succes, impresionând şi încântând prin numărul mare de icoane,  frumuseţea lor conferind o încărcătură sufletească aparte.

         Potrivit descrierii şi prezentării muzeografului Grapini Floare, cei prezenţi au putut afla mai multe detalii despre începuturile şi originea picturii din Transilvania, şi mai ales specifică zonei Nicula. Participă la mai multe expoziţii în ţară şi străinătate, dintre care amintim: Salonul de Artă Naivă de la Arad, 1978 şi tot în acest an participa la o expoziţie de pictură naivă românească  în Suedia, apoi la expoziţii în Germania – Munchen 1981.

În anul 1988 participă la o tabără de pictură naivă  în Trewbnie – Iugoslavia.

Are picturi în colecţii atât în ţara cât şi în străinătate : SUA, Suedia, Germania, Franţa, Japonia, Slovenia.

       Expoziţia a fost întregită de lansarea cărţii Rodna – Ghid Turistic  a scriitorului  Cornel Filip Domide, care este un punct de reper în ajutorul celor care ne vizitează localitate şi împrejurimile.

   Aceasta expoziţie a fost dedicată „Centenarului Marii Uniri”.   

    Expoziţia va rămâne deschisă publicului larg  până pe data de 10 iunie 2018.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]