Cum poate ajuta un sistem POS afacerea ta?

Antreprenorii din diferite domenii au nevoie de diverse metode de plată, pentru a le oferi flexibilitate clienților lor. Indiferent că vorbim despre un restaurant, un magazin de bricolaj sau un hotel de 5 stele, în fiecare va exista un sistem POS de plată.

Sistemele de POS sunt folosite peste tot, inclusiv la tarabele de la bâlciuri sau festivale, ori în magazinele outlet sau second-hand. Nevoia utilizării lor a apărut odată cu schimbarea comportamentului consumatorilor, ce adesea aleg să plătească cumpărăturile cu cardul bancar.

Ce sunt sistemele POS?

Prescurtarea "POS" vine de la "point of sale", care tradus în română este "punct de cumpărare/vânzare". Astfel, numele ne indică rolul unui astfel de sistem.

Este locul unde se realizează o vânzare. În cadrul unui magazin, acest lucru va însemna că vânzarea are loc prin intermediul unui software și hardware pentru a se permite plata. Aceste componente împreună vor include:

  • casa de marcat;
  • scanner de coduri de bare;
  • terminal POS pentru acceptarea completă a plăților;
  • software cloud - unde se pot gestiona toate informațiile intrate pe casa de marcat.

Sistemul POS funcționează destul de simplu. Așadar, odată ce clientul a ales ceea ce vrea să achiziționeze, se va îndrepta spre punctul de vânzare, unde i se va afișa și comunica costul total.

Cumpărăturile pot să fie achitate prin:

  • card de credit;
  • card de debit;
  • cash.

Dacă totul este în regulă, tranzacția va fi acceptată și plata va fi completă, moment în care clientul pleacă fericit din magazinul tău.

Ce este software-ul pentru POS?

După cum am specificat și în rândurile anterioare, sistemul POS este alcătuit din 2 mari categorii, printre care se numără și software-ul POS. Este foarte apreciat, mai ales în cazul afacerilor online.

Acesta te va ajuta să integrezi corect soluțiile pentru ca tu să poți accepta plăți de oriunde, indiferent de locația clientului. Alege un furnizor de încredere, cu soluții personalizate, ce-ți poate oferi:

  • flexibilitate;
  • accesibilitate;
  • ușurință în utilizare;
  • asistență.

Până și afacerile fizice au nevoie de un software POS, deoarece acesta îți poate oferi o imagine clară asupra vânzărilor, prin intermediul unei aplicații. Există aplicații terțe ce au rolul de a-ți ușura gestionarea.

Ce este hardware-ul din spatele sistemului?

A doua componentă a întregului sistem este hardware-ul POS. La rândul său, acesta este alcătuit din:

  • Scaner de coduri de bare - ușurează semnificativ operațiunile, gestionând inventarul;
  • Sertar pentru casă de marcat - chiar dacă tendința oamenilor este de a renunța la banii lichizi, tot trebuie să fiți pregătiți, motiv pentru care vei avea nevoie de o casă de marcat pentru ținerea în siguranță a banilor;
  • Imprimantă pentru bonuri fiscale - tipărirea bonurilor fiscale sau a facturilor este obligatorie de cele mai multe ori;
  • Monitor - locul unde ți se vor afișa concret toate operațiile și informațiile de pe casa de marcat;
  • Terminalul POS - este una dintre cele mai esențiale caracteristici ale sistemului propriu-zis, deoarece din ce în ce mai mulți oameni se folosesc de cardurile bancare pentru a achitacumpărăturile.

Care sunt avantajele sistemului POS?

Așadar, un astfel de sistem este de nelipsit dintr-o afacere. Este simplu de utilizat, mai ales cele mai noi modele, deoarece vin cu tehnologii care ajută atât antreprenorii, cât și angajații să-și ducă treaba la bun sfârșit cu cât mai puține erori.

Efectele pozitive asupra companiei tale

Ca și antreprenor știi că informația este cheia succesului. Astfel, trebuie să știi cât mai multe despre afacerea ta, iar sistemul POS are acest dar:

  • îți urmărește vânzările;
  • urmărește intervalele orare când s-au realizat diverse acțiuni;
  • urmărește totalul plăților primite.

Analizează și planifică

Etapele de analiză și planificare a stocurilor devin mult mai ușoare, deoarece un astfel de sistem te ajută să ții evidența la tot, inclusiv analiză de date sau identificare de trenduri în vânzări.

Eficiența afacerii

Să scanezi codul de bare în loc să-l notezi manual sau să oferi posibilitatea clienților de a plăti sub orice formă își doresc, este un plus pentru orice afacere, eficientizând business-ul.

Comunicarea cu clienții

Clienții sunt cei mai importanți, fără ei nici o afacere nu ar funcționa. Astfel, la un punct de vânzare poți colecta informații despre ei, precum adresa de e-mail sau numărul de telefon pentru a le oferi anumite beneficii, precum reduceri suplimentare.

Nu doar că se vor simți apreciați, dar vor fi stimulați să frecventeze magazinul tău. Așadar, sistemele POS sunt un must-have pentru orice companie.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5