COMUNICAT DE PRESĂ PNL

„Suntem dispuşi să ne dăm votul pentru a avea un buget până la 10 decembrie 2009”, a declarat azi candidatul PNL la preşedinţia ţării, Crin Antonescu, aflat în vizită la Călăraşi.

Crin Antonescu a subliniat, însă, că votul liberalilor nu va fi dat în orice condiţii: „Trebuie să vedem şi cu ce vine acest buget prezentat de domnul Boc. Pentru că dacă vine cu mărire de TVA la 21 %, sau cu noi reduceri de locuri de muncă, aşa cum am auzit că se vehiculează ideea, sigur că aici e de discutat. Noi vom vota un buget care va include ţinta de deficit şi ceilalţi indici economici stabiliţi cu FMI”, a spus președintele PNL.

Întrebat cum comentează declaraţia preşedintelui Băsescu potrivit căreia şeful statului nu va promulga legea care ar permite actualului guvern interimar să prezinte bugetul în parlament, liderul liberal şi-a exprimat speranţa că acest lucru nu se va întâmpla: „Traian Băsescu este moralmente obligat să promulge documentul pentru a răspunde cerinţelor FMI, dacă este într-adevăr interesat de pensii, salarii şi de soarta oamenilor. Dacă doreşte să-şi bată joc de ţara asta până în ultima zi a mandatului său, să nu promulge legea! Noi nu-l putem forţa, după cum nu l-am putut forţa nici să dea curs unei soluţii raţionale pentru a rezolva criza politică încă de acum o lună jumătate”.

12 noiembrie 2009 Biroul de Presă al PNL