CCI organizează cursuri de mediator. Preţul este de 3.500 lei

Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Bistriţa-Năsăud desfăşoară în colaborare cu Asociaţia Institutul Transilvan de Mediere Cluj-Napoca, cursul de mediator –iniţiere. Cursul are o durată de 14 zile (80 de ore asistate, din care 24 de ore de cursuri şi 56 de ore aplicaţii (studii de caz, simulări). Potrivit secretarului general CCI BN, Monica Mureşan, cursurile se vor organiza după 15 septembrie, la sediul Camerei de Comerţ şi Industrie BN, strada Petre Ispirescu, nr.15 A. Preţul cursului este de 3.500 de lei, cu o reducere de 10%, dacă se achită cu 14 zile înainte.

,,Cursul se adresează persoanelor care doresc să activeze în profesia de mediator. Medierea reprezintă o modalitate facultativă de soluţionare a conflictelor pe cale amiabilă, cu ajutorul unei terţe persoane specializate în calitate de mediator, în condiţii de neutralitate, imparţialitate şi confidenţialitate. Medierea are aplicabilitate practică, atât în domeniile civil şi penal, cât şi în materie comercială şi poate fi solicitată atât înaintea declanşării unui proces în faţa instanţelor competente, cât şi după declanşarea lui. Soluţionarea conflictelor pe calea medierii oferă posibilitatea cetăţenilor şi instituţiilor publice şi private de a participa activ la configurarea soluţiilor şi de a-şi menţine sau chiar îmbunătăţi relaţiile cu partea adversă”, ne-a declarat Monica Mureşan, secretar general CCI BN.

La finalul cursului, absolvenţii vor primi un certificat recunoscut la nivel naţional. ,,Pentru înscrieri îi aşteptăm pe toţi cei interesaţi la sediul nostru din strada Petre Ispirescu, nr.15 A, etaj 2 sau la telefon 0263.230.640, 0733.900.204, email: [email protected]”, ne-a precizat Monica Mureşan, secretar general CCI BN.

Comentarii

23/08/13 11:28
... cititor ...

Aceasta activitate, nu este decat o "capusare" a actului de justitie, facuta alandala, de catre persoane majoritatea fara studii in domeniul judiciar al statului de drept si Statul Roman, pune justitiabilii sa plateasca niste banii aiurea, pentru niste "acte juridice" care n-au :
-nici o "putere de lucru judecat"... si
-care nu pot fi investite cu "formula executorie "
-si nici puse in "executare silita"
-iar dupa aceasta "intelegere" oricand partile se pot razgandi.
Este daca vreti, exact cum am spus... adica un fel de CAPUSARE A ACTULUI DE JUSTITIE si numai fraierii vor merge si vor uza de aceasta prevedere aiurea.

La Instantele de Judecata, se duc oamenii pentru ca un anume " cabotin"... tine mortis o anumita "stare de fapt" si nu vrea cu nici un chip sa renunte la ea si incalca grav anumite drepturi si proprietati, pe care si le autoatribuie "lui" si care produc grave prejudicii "altora". De aia se duc oamenii si se "plang" la Justitia Romana... unde au ( inca ) speranta ca li se va face cat de cat dreptate si la Instante, lucreaza magistrati, cu o pregatire juridica adecvata si care au o anumita experienta judiciara specifica muncii , nu niste " AIUREA "... ce urmeaza si ei un anumit "curs" ... (legislativ probabil ca... ), fara nici o autoritate juridica.
Pai, daca cineva se "invoieste" in fata unui "mediator"... inseamna ca recunoaste implicit dreptul "celuilalt"... in mod benevol si nu mai are nevoie de absolut nici o judecata ( dreapta ori stramba)... si atunci... ce rost mai are sa mai mearga sa obtina un document fara nici o putere juridica...?

Aaaaaaaa... daca documentele emise, ar fi recunoscute egale cu cele emise de catre o Instanta de Judecata... si ar avea aceleasi efecte juridice... atunci ar fi cu totul altceva... DAR N-AU si nu este prin aceasta institutie , decat o smecherie... un fel de "praf in ochii prostilor", prin care sa imobageasca fara just temei niste "capusari"... , pentru ca si "ei" au tarifele lor, care sunt similare cu cele ale Justitiei si n-o fac pe de "gratisul"... !Cu alte cvinte... "bani azvarliti aiurea" !

Consider ca este o mare prostie si o bataie de joc, prin a forta "litigiabilii"... in prealabilul unei judecati, sa mearga si sa-si dea banii aiurea, cuiva fara ca dreptul lor sa le fie recunoscut cu efecte juridice depline si numai dupa obtinerea acestui "act " ... sa fie admisa actiunea de judecata la o anumita Instanta...
Asta nu-i o metoda corecta de descongestionare a "lucrarilor" ( dosarelor) de la Instantele de Judecata ... si ma mir dece nu face un comentariu pe aceasta tema un anume magistrat, sa explice "prostimii"... ( scuzati expresia ca si eu sunt si fac parte din ea...) ce si cum este aceasta problema...
Uitati, de exemplu, sunt deduse judecatii, un numar enorm de plangeri impotriva proceselor-verbale de contraventie, din varii domenii ale statului... incheiate de fel si fel de autoritati administrative. Stau si ma intreb, de ce s-a incarcat Justitia Romana cu aceste lucrari, pentru ca sunt acte si fapte de natura administrativa si potrivit doctrinei de drept administrativ, toate au si se pot verifica si solutiona,de jos in sus, pe cale administrativa, de catre "autoritatea administrativa ierarhic superioara " celei care a emis actul litigiabil... Ce cauta aceste "litigii" ... la Instantele de Judecata (?) si cate altele... in care exista autoritati fie administrative, fie fiscale ori financiar-contabile... toate cu o ierarhie a autoritatii de jos in sus... si care ar putea solutioa toate acestea, fara sa mai "mearga" lumea la Instantele de Judecata ... !
Oricum, pentru ca sa ti se recunoasca valabil actul emis de "capusarii" de mai sus, tot la Instanta de Judecata trebuie sa mearga ambele parti si sa sustina un proces, dar care de aceasta data, au in prealabil o "intelegere" ... de care tot Instanta trebuie sa "ia act" si s-o admita, sa-i confere autoritate de lucru judecat , pentru a putea fi investita cu formula executorie si pentru a putea fi executata silit, daca dupa proces, partile se razgandesc.
Deci, VIZ AMATORILOR !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5