Cine salvează un suflet, salvează o lume!

Când tinerii fac acţiuni caritabile…

*Un băieţel de 3 ani se luptă cu o boală cumplită: cancer cerebral. Un tratament, la care familia nici nu a îndrăznit să viseze. Până când la iniţiativa Biancăi, un grup de tineri a mişcat ceva.

Urările de genul „de Crăciun, să fim cu toţii mai buni!“ nu au nicio valoare dacă rămân doar nişte cuvinte redate între ghilimele. Fapt pentru care unii dintre noi fac ceva în sensul acesta. "Cine salveaza un suflet, salveaza o lume!" este numele unei iniţiative, prin care un grup de tineri bistriţeni intenţionează să readucă zâmbetul pe chipul copiilor de la Preventoriul din Ilişua şi să-l ajute pe Cristian, băieţelul diagnosticat cu cancer cerebral. Cum? Au organizat un eveniment caritabil, cu strângere de fonduri.

Iniţiativa îi aparţine Biancăi Peica, o adolescentă de 18 ani, care a avut şansa să se nască într-o familie fără griji. Sunt mulţi tineri ca Bianca în oraşul acesta, dar nu toţi transformă o intenţie într-un fapt. Bianca poate fi desemnată una dintre tinerele fără griji financiare care a reuşit să treacă peste stereotipurile unei societăţi care ştie să judece. Mulţi dintre noi definesc acţiunile caritabile, puţini însă le săvârşesc. Iar cel mai trist este că doar atunci când le săvârşim ne dăm seama cât de norocoşi suntem că avem o viaţă normală ...

Dintr-o simplă conversaţie, Bianca a aflat de copiii de la Preventoriul Ilişua şi mai apoi de Cristian. Şi de aici i-a venit şi ideea de a organiza un eveniment caritabil. Cu ajutorul prietenilor săi.

Trebuie să precizez că nu am fost surprinsă, o ştiu pe Bianca de mică, îi ştiu familia, dar în ultima vreme nu am mai ţinut legătura. Până când a venit evenimentul şi Bianca mi-a vorbit de el. De ce, am întrebat-o? "Am realizat că sunt foarte fericită când ajut pe cineva, am o slăbiciune pentru copii, având în vedere că am trei fraţi mai mici. Am aflat de Cristian printr-o cunoştintă, care mi-a vorbit şi de copiii de la Preventoriul din Ilişua. Ştiu şi sunt foarte conştientă că trebuie să le mulţumesc părinţilor că ne iubesc, ne cresc aşa cum se cuvine şi avem o viaţă minunată fără lipsuri”, mi-a spus Bianca.

După ce şi-a sunat toţi prietenii, după ce tot cu ajutorul prietenilor a rezolvat de locaţie şi toate cele necesare, evenimentul de duminică a fost un bun început. Familia a fost alături de ea. Bunicii, rudele au fost aproape de ea. Intrarea la eveniment s-a făcut pe baza unei invitaţii în valoare de 50 lei. Mulţi au plătit peste. S-au strâns bani frumoşi şi asta a determinat-o pe Bianca să meargă mai departe cu genul acesta de evenimente.

"Aş vrea să le mulţumesc tututor persoanelor care s-au implicat în această acţiune, deoarece, duminică, la eveniment, am fost foarte emoţionată şi nu am spus tot ce îmi doream să spun. Chiar după evenimentul de duminică am mers la familia din Livezile, le-am dat o parte din banii strânşi, le-am dus de mâncare şi le-am luat maşină de spălat rufe. Am luat legătura cu un medic de la Cluj, citostaticele nu mai trebuie plătite şi cu operaţia o să ne descurcăm. Ţin să le mulţumesc tuturor celor care au participat la eveniment şi să le transmit că sunt nişte oameni minunaţi. Urmatoarea acţiune va fi şi mai bine organizată”, mi-a mărturisit Bianca.

Ar fi păcat să nu continue… Lecţia oferită de Bianca şi prietenii săi nu are profesori. Este, dacă vreţi, un exerciţiu de observaţie. E încă o dovadă, dacă mai era nevoie de una, că aparenţele înşeală. Că bunătatea nu ţine de felul în care arătăm şi de câţi bani avem, ci de felul în care ne comportăm.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5