Lansarea cărţii Leonida Bodiu -Destin şi Profil de Erou, la Bistriţa

La data de 24 iunie 2016 , la Poiana Ilvei , jud.Bistriţa-Năsăud,au fost comemorati cei trei eroi martiri ai Rezistenţe Anticomuniste din Bistriţa –Năsăud, Leonida Bodiu, Ioan Burdeţ şi Toader Dumitru de la a căror execuţie s-au împlinit 67 de ani.
Cu acest prilej a fost lansat şi volumul intitulat-Leonida Bodiu -Destin şi Profil de Erou, scris de către Ioan Olari.
Pentru acelaşi scop nobil ,de a readuce la lumină povestea de viaţă a căpitanului Leonida Bodiu,autorul ,în parteneriat cu Editura Şcoala Ardeleană invită pe toţi cei pasionaţi de istorie locală , de rezistenţa anticomunistă ,de destinul unui ofiţer care s-a jertfit pentru ţară , adevăr şi libertate,să participaţi la-
Lansarea cărţii Leonida Bodiu -Destin şi Profil de Erou-,
activitate ce va fi găzduită de -Cercul Militar Bistriţa –
, în data de 04 iulie 2016 , ora 17.00.
În deschiderea evenimentului va avea loc o proiecţie a filmului documentar Dealul Crucii , în regia lui Nicolae Mărginean, film ce redă emoţia descoperiri şi deshumării celor trei martiri , din groapa comună şi povestea execuţiei lor.

Comentarii

25/10/16 21:53
Vasile Musina

Consatean cu L.B. si prieten cu defunctul ing.Leonida Bodiu nepot. Stiu vag despre acest personaj, in acea perioada nu se putea vorbi liber. Au suferit toti din fam. f. mult. Il vad parca si acum pe badea Viorel Bodiu, schiopatand, si marcat de soarta fratelui sau. Asa ceva nu se poate. Moare flancat de doua regimuri, unul liber si comunismul atroce, care i-a secerat viata. A cazut eroic pt. tara sa mandru ca este roman ardelean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5