„Apă pentru oraşe, răspunsuri la provocările urbane”

Ziua Mondială a Apei, marcată de elevii de la Arte

Sistemul de Gospodărire a Apelor Bistriţa-Năsăud lansează seria de manifestări dedicate Zilei Mondiale a Apei, sărbătorită în 22 martie. Mâine, de la ora 10, instituţia ăşi va deschide porţile pentru elevii Licelui de Arte Plastice “Corneliu Baba” Bistriţa. Aceştia vor vizita laboratorul din cadrul SGA Bistriţa-Năsăud, acreditat pentru determinări fizico-chimice, biologice a apelor de suprafaţă-râuri, lacuri, ape subterane, surse de poluare. Ulterior, va fi vernisată expoziţia cu lucrările realizate de elevii liceului, pe tema “Apă pentru oraşe: Răspunzând provocărilor urbane”.

În data de 22 martie, instituţia va promova o acţiune de ecologizare pe malurile Bistriţei (între punte TBC şi confluenţa cu Valea Căstăilor), la care vor participial 40 de persoane. “Obiectivul Zilei Mondiale a Apei din acest an, stabilit de catre organizaţiile internaţionale, este să-şi concentreze atenţia internaţională asupra impactului pe care îl are creşterea rapidă a populaţiei, industrializarea şi incertitudinile cauzate de schimbările climatice, conflictele şi dezastrele naturale asupra sistemelor de apă şi alimentare cu apă asupra mediului urban”, precizează purtătorul de cuvânt al SGA BN, Elena Bărbos.

22 martie a devenit “Ziua Mondială a Apei” în 1962, când, la Rio de Janeiro, Conferinţa Naţiunilor Unite asupra Mediului Înconjurător a adoptat o hotărâre în acest sens.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]