Victor Ponta: Diferenţa dintre candidaţii PSD şi PNL, în Bistriţa-Năsăud, ca între Champions League şi liga orăşenească

Victor Ponta, fostul prim-ministru şi lider al PSD, consideră că diferenţa dintre candidaţii propuşi la alegerile parlamentare de către social-democraţi şi liberali, în Bistriţa-Năsăud, este una foarte mare, din ligi diferite. Potrivit acestuia, PSD obţine voturi în Transilvania, dacă are candidaţi buni şi gospodari.

În Bistriţa-Năsăud, este o diferenţă între candidaţii la Parlament dintre Champions League şi liga orăşenească, cam aşa e diferenţa dintre candidaţii PSD şi ai PNL la Bistriţa-Năsăud”, a declarat Victor Ponta, în cadrul unei conferinţe de presă, de la Năsăud.   

Referindu-se la situaţia din Transilvania, Ponta a precizat că „în Harghita, Covasna, nu votează nici cu Gorghiu”, în Maramureş, PSD a câştigat preşedinţia Consiliului Judeţean, iar Primăria Baia Marea „e pe persoană fizică”. „La Satu Mare, de obicei suntem pe primul loc dintre partidele româneşti. La Zalău am fost şi am pus pariu la locale că eu merg mai des ca dl. Cioloş în Sălaj şi câştigăm alegerile, şi le-am câştigat. La Oradea, e dl. Bolojan care e un fel de Radu Moldovan, controlează tot acolo, nu bate nimeni. E democraţie. E adevărat. În sud şi în Bucureşti, PNL mai puţin. Să ştiţi, au şi candidaţi foarte slabi”, a explicat Victor Ponta.

În opinia sa, electoratul de oriunde din România are nevoie şi la alegerile locale, şi la parlamentare şi la Guvern „de oameni care vor să facă lucruri bune şi de oameni care sunt capabili să facă lucruri bune”.

Nu neapărat trebuie să fim toţi la fel că nu se poate.(...) Eu cred că oltenii trebuie să fie olteni, ardelenii, ardeleni, moldovenii, moldoveni. Toţi suntem români şi, repet, judeţul Bistriţa-Năsăud, municipiul reşedinţă de judeţ, Năsăudul şi celelalte sunt dovada că poţi să fii candidat de la PSD, dacă-ţi faci treaba bine şi dacă eşti un om respectat, câştigi alegerile orinde, nu trebuie să fii într-o anumită regiune a ţării. Diviziunea asta pe care o fac unii dinafară în mod intenţionat şi unii din ţară din prostie între diverse regiuni ale ţării cred că este cel mai mare pericol pentru România şi mi-aş dori în 2018 să nu ajungem mai divizaţi decât eram în 1918, vorbesc la nivel de mentalitate şi de sentimente între noi”, a punctat Ponta.

Fostul premier al României nu s-a ferit să dea pronosticuri despre scorurile electorale din 11 decembrie. „Eu dau pronosticuri. E a 15-a campanie electorală a mea. Cred că PSD va ieşi pe primul loc la o diferenţă foarte mare de locul doi, adică undeva 40 şi PNL undeva mult sub 30. Şi cred că PSD va face o majoritate stabilă în Parlament alături de ALDE şi s-ar putea şi alături de PRU”, a spus Victor Ponta.

Acesta a menţionat că a venit la Bistriţa-Năsăud în repetate rânduri ca prim-ministru, dar se va întoarce şi în viitor, pentru că el consideră că are aici prieteni.

”Dincolo de prietenie sunt nişte colegi pe care, în afară de Nicu Moldovan, i-am cunoscut înainte să ocupe funcţiile pe care le ocupă acum. Doar Nicu a fost primar dintotdeauna. Pe el aşa l-am prins primar şi aşa va fi totdeauna. Pe ceilalţi i-am cunoscut când erau doar candidaţi la diverse funcţii. Mă bucur foarte tare că după ce au fost aleşi, Nicu mai demult, ceilalţi în 2012, au fost foarte buni gospodari, au făcut treabă bună pentru judeţ şi pentru localităţile pe care le conduc, pentru că să ştiţi în 2013-2015, toţi primarii şi toţi preşedinţii de Consilii Judeţene din ţara asta au avut fonduri cum nu au avut niciodată.Unii le-au folosit bine, cum a fost la dvs. şi au făcut treabă pentru comunităţile lor, alţii mai puţin bine.

Pe baza acestor rezltate şi a caracterului lor şi a modului lor de a se purta cu oamenii au câştigat şi i-am felicitat şi alegerile locale, chiar dacă nu mai eram noi la guvernare.

Sunt convins că duminică, Bistriţa îi va vota în primul rând pe ei şi sigur Partidul Social Democrat,  pentru că ei îl reprezintă cel mai bine. După cum ştiţi, Bistriţa e unul din exemple, din fericire nu singurul, că şi în Ardeal oamenii votează candidaţi PSD, dacă avem candidaţi buni şi candidaţi gopodari”, a mai menţionat Ponta, adăugând că s-a mândrit întotdeauna cu colegii din Bistriţa-Năsăud, „care au dovedit că pot să facă politică pentru oamenii de aici”.

***

Premierul Victor Ponta a fost marţi după-amiază în Bistriţa-Năsăud, pentru a-i sprijini pe social-democarţi, în campania electorală. Acesta a participat, la Maieru, la un concert de colinde cu Năstăcuţa Iuga şi Corala Armonia din Constanţa, alături de sute de locuitori ai comunei.

De altfel, preşedintele CJ BN, Radu Moldovan, a spus despre Victor Ponta că este un foarte bun prieten al judeţului Bistriţa-Năsăud, care în perioada în care a guvernat România a sprijinit proiectele de dezvoltare a comunităţii din Bistriţa-Năsăud cum nu a mai făcut-o nimeni  în perioada postrevoluţionară. „Profit şi de această ocazie să-i muţumesc în mod public în numele meu, al colegilor primari şi al cetăţenilor judeţului Bistriţa-Năsăud pentru sprijinul primit prin finanţarea proiectelor de dezvoltare locală. Judeţul Bistriţa-Năsăud, în urma perioadei de guvernare PSD, a Guvenului condus de Victor Ponta, a cunoscut o dezvoltare foarte bună. Sunt foarte multe proiecte care au fost implementate şi sunt foarte multe comunităţi care în momentul de faţă au o viaţă consistent mai bună decât o aveau înainte. Mulţumesc domnului prim-ministru Ponta pentru tot ce a făcut pentru judeţul nostru”, a transmis Radu Moldovan, în cadrul vizitei electorale a lui Victor Ponta.

Comentarii

07/12/16 09:51
Vizitator

Inca o dovada ca PSD-ul este un partid nereformat. Dupa scandalul plagiatului sau dupa pierderea lamentabila a alegerilor prezidentiale un individ ca Ponta era de mult o amintire intr-o societate normala. In plus , individul mai are si probleme penale in justitie si cu toate acestea PSD-ul nu-i in stare sa normalizeze aceasta situatie, cu toate ca partidul si-a introdus in statut criterii de integritate. Printre aceste criterii se numără suspendarea automată din PSD a oricărei persoane vizată de o anchetă penală, pierderea calității de membri al partidului pentru persoanele arestate preventiv, limitarea numărului de mandate pentru toți cei care ocupă funcții publice la nivel local și central, eliminarea totală a imunității parlamentare (cu excepția declarațiilor politice), schimbarea legii de finanțare a partidelor politice pentru a se asigura mai multă transparență și multe altele.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5