Vasile Borş: Încep să vină banii la Maieru, prin PNDL. Fonduri europene pentru reabilitarea Căminului cultural, cu cinematograf

Pe lângă cele trei proiecte aflate deja în derulare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, adică  se construiesc pe fonduri guvernamentale două poduri care sunt aproape de finalizare, dar şi asfaltări în valoare de trei milioane de lei, un alt proiect care va intra în finanţare este construirea unui pod acoperit care urmează să intre în faza de licitaţie în cel mai scurt timp posibil în comuna Maieru, cu o valoare totală de un million de euro.

         Nici la fonduri europene administraţia măiereană nu este deficitară în sensul că extinderea reţelei de canalizare intră în linie dreaptă, primarul Vasile Borş declarând că a reuşit să obţină avizele de mediu astfel că în cel mai scurt timp proiectul în valoare de un million de euro va putea fi demarat prin semnarea contractului de execuţie a lucrării, iar avansul urmează să fie virat la sfârşitul lunii august.

În această perioadă a avut loc şi vizita în teren pentru proiectul de reabilitare şi modernizare a Căminului Cultural, în care urmează să funcţioneze şi un cinematograf, valoarea proiectului fiind de 500.000 de euro, iar punctajul obţinut este unul foarte bun. De asemenea, a avut loc vizita în teren şi pentru asfaltarea de drumuri comunale, proiectul în valoare de un million de euro a obţinut 63 de puncte din 65 posibile, astfel că şansele de implementare a acestuia sunt foarte mari. Tot la capitolul vizite în teren se încadrează şi construirea unei grădiniţe, un proiect care, de asemenea, a intrat în linie dreaptă.

         Din păcate administraţia măiereană are o problemă mare în ceea ce priveşte aprovizionarea cu lemn a populaţiei deoarece modificarea Codului Silvic îngrădeşte foarte mult administraţia, astfel că oamenii din Maieru vor avea probleme destul de mari în procurarea combustibilului solid pentru iarnă. Ca soluţie, primarul va încerca să aducă şi cărbune în depozitul pe care îl are Primăria pentru deservirea populaţiei pentru că oamenii să nu aibă probleme în anotimpul rece.

         O altă preocupare a primarului măierean este realizarea cadastrului general în comună pentru care a fost semnat contractul cu OCPI, dar şi cu două societăţi care să se ocupe de intabularea terenurilor. Statul susţine acest proiect cu suma de 60 de lei pentru fiecare obiectiv indiferent de suprafaţă, restul urmând să fie acoperit din bugetul local dar şi de către populaţie, iar suma nu depăşeşte 2-300 de lei pentru fiecare familie, astfel că în maximum 3 ani întreaga comună va fi cadastrată, iar obţinerea de fonduri europene pentru agricultură şi a subvenţiilor va fi mult mai uşoară.

 

.

Comentarii

05/08/17 09:01
Mihai

Lasă cinematograful, fă străzile și pune canalizare sau iane un rand de papuci că pe toți iam stricat pe străzile tale de nimic.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]