USL – minciună, dezinformare, diversiune

USL – minciună, dezinformare, diversiune

Conform codului bunelor maniere, a minţi este detestabil. “Să nu minţi” nu este doar una dintre poruncile primordiale ale omenirii, ci este un îndemn la curăţenie sufletească, un îndemn la civilizaţie, bun simţ, la cei şapte ani de-acasă. Dacă ar fi să calculăm de când a fost înfiinţat USL, adică 1 an şi 5 luni, constatăm că inocenţa acestei formaţiuni a fost pervertită din faşă. Într-un moment în care Uniunea Social–Liberală foloseşte deja pampers pentru a şterge lacrimile umilinţei, dezinformările puerile curg pe bandă rulantă. Un SONDAJ COMANDAT DE USL, repetăm COMANDAT, în municipiul Bistriţa a adus aşa cum era de aşteptat, având în vedere cine l-a comandat, un procent bun acestei formaţiuni. Orice copil spune “vreau să mă fac mare”, aşa încât este de înţeles că dorinţa candidaţilor Uniunii Social Liberale de a creşte precum Făt Frumos are acoperirea unei inocenţe pervertite cu sondaje de acest gen. Trecând peste această “gogoaşă” electorală, cu uşurinţa celui care ştie că va câştiga dar trebuie să lămurească şi adversarul, PDL a fost atacat golăneşte, mişeleşte, grobian cu o dezinformare care a făcut înconjurul mass-media. Astfel, primarul Dumitru Mureşan şi echipa sa de campanie au fost acuzaţi că au împărţit alimente ca mită electorală! Unii membri USL au făcut o sesizare la Poliţia oraşului Năsăud în acest sens. POLIŢIA NU A CONFISCAT NIMIC, niciun aliment, pentru simplul fapt că pixurile şi celelalte materiale electorale, din câte se ştie, nu sunt comestibile!
Partidul Democrat Liberal este consternat de această dezinformare crasă practicată de USL, care susţine, fără a dovedi, faptul că ”acasă la Ioan Oltean şi Dumitru Mureşan au apărut pungi cu ulei, zahăr, făină şi orez” şi, culmea, “beneficiarul mitei electorale nu este nimeni altul decât actualul primar Dumitru Mureşan şi trei consilieri PDL”. Deci USL susţine că Dumitru Mureşan şi-a dat singur mită electorală! Stupiditatea merge până acolo încât Poliţia este menţionată ca făcând acţiuni tip James Bond, “făcând filtru în oraş şi ridicând-o din trafic pe doamna Ana Tătar”. Foarte interesant, însă adevărul este cu totul altul.
Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, Antonela Gorgan, a declarat următoarele: “A FOST ÎNREGISTRATĂ O SESIZARE IERI (n.n. 29 mai 2012), PRIVIND O POSIBILĂ ACORDARE DE PRODUSE ÎN SCOP ELECTORAL. SE EFECTUEAZĂ CERCETĂRI PENTRU A SE STABILI DACĂ SUNT ÎNTRUNITE ELEMENTELE CONSTITUTIVE ALE INFRACŢIUNII PREVĂZUTE LA ART. 109 DIN LEGEA 67/ 2004. LA FINALIZARE SE VA DA O SOLUŢIE PRIN PARCHET”. Deci, domnilor din USL, nu a existat niciun flagrant, nu a fost confiscat niciun gram de făină! De ce? Pentru că TOTUL ESTE O MINCIUNĂ! Iar în această privinţă sunteţi “recidivişti”.

Departamentul de imagine si comunicare
PDL Bistrita-Nasaud

Comentarii

01/06/12 05:32
Vizitator

Ponta,un incompetent si un mare mincinos !
Derbedeul va fi de fiecare data huiduit, daca o sa mai aiba tupeul sa apara in public. Toata lumea s-a lamurit ca a mintit ca un porc, ca nu are solutii, ca nu are oameni competenti si cinstiti, ca nu poate majora salariile si pensiile.
S-a lamurit toata lumea ca, din cauza crizei economice mondiale, nu sunt suficienti bani la buget, ca guvernele Boc si Ungureanu nu au furat, ci au salvat tara de la faliment.
Derbedeul a ajuns la putere prin, cumpararea unor traseisti din parlament, doar pentru a fura si pentru a inchide dosarele penale ale infractorilor din usl si din spatele usl.
Derbedeul trebuie sa-si dea demisia imediat sau sa fie demis de parlament, pina nu duce tara in faliment, pina nu distruge tot ce s-a realizat in lupta impotriva coruptiei.
Deja, datorita incompetentei noului guvern, moneda nationala se prabuseste zilnic, inflatia va fi scapata de sub control.

01/06/12 05:34
Vizitator

Dl. Ponta nu s-a trezit inca din betia puterii, continua sa dezinsormeze, sa minta si sa se umfle in pene fara sa clipeasca. Despre Alistar afirma ca ar fi castigat impotriva ANI, minte, Alistar nu a contestat decizia ANI in instanta. Alistar este in continuare interdictie sa fie angajat in functii publice pana pe 7 august.
Despre dl. Mang, nu l-a mai chemat comisia de etica, i-au contrafacut unii un articol, de la Univ. din Craiova, etc.. Dl. Ponta
MINTE! Dl. Mang va fi chemat pe 15 iunie, comisia are de studiat 4 acuzatii (4 articole) de plagiat legate de numele lui Mang. Sunt mai multe, dar pentru 4 s-a facut sesizarea.
Despre dl. Diaconu, l-au chemat la parchet pentru incompatibilitatea senator/director de teatru.
Dl. Ponta MINTE. A fost chemat la parchet pentru a da explicatii in legatura cu angajarea sotiei, si atribuirea unor contracte tot sotiei, in calitate de director la aceeasi institutie. Saracu' dl. Diaconu nu stie ca trebuie sa se duca la parchet cu un avocat. Alo! alo dl. Ponta, esti procuror, sunt acuzatii grave, dl. Diaconu este in primul rand un cetatean chemat la parchet, nu un boem, ministru al Culturii mai aiurit, care trebuie iertat.
Jalnica prestatia lui Ponta!, Traieste cu impresia ca daca apare de 10 ori pe zi la TV si explica el personal poporului, totul este OK. Se insala!

01/06/12 10:29
vizitator

"Precum in Cer... asa si pe Pamant! "
Toti, absolut toti, in lupta dupa ciolan, mint, dezinformeaza, "ocarasc" pe adversari, fac promisiuni pe care toata lumea stie ca nu le vor realiza ca nu au bani, se bat cu capul de pereti, urla zbiara, striga, fac circ... s.a.m.d...
Asta-i politica la noi la romani !
Nu stiu care dintre cei care au fost la guvernare pana in prezent sunt mai buni sau mai rai... si care au curajul sa bage mana-n "foc"... de "cuminti ce sunt"... ! Adevarul este ca totusi, cei de stanga cu viziuni sociale, catre cei simpli si catre marea saracime, sunt mai potriviti acestei perioade prin care trece Romania. Nu mai este posibil acest lucru, dar la noi, actualmente, "dictatura lui Ceausescu"... in acest moment, ar merge perfect. "Oleeeeeeeeee.... oleeeeeeeeee ! Ceausescu nu mai eeeeeeeeeeeee !!!" . Asa strigau toti talambii dupa Revlutie... si acuma pe toti cei care strigau, i-am vazut cautand prin containere... in concurenta cu tiganii.

01/06/12 14:48
Vizitator

@oleeeeeeeeee !
Emil Boc e un om politic integru, cinstit si harnic, o raritate printre politicieni !

Opozitia e vitala pt democratie .
E totusi interesant de remarcat ca aceste capitale regionale, Clujul in Transilvania si Iasiul in Moldova au dat Romaniei actuale doi prim-ministri de dreapta !
In timp ce Bucurestiul ne-a adus unul de stanga!

Emil Boc e mult mai apreciat de FMI, UE, experti internationali, s-a dovedit deja ca masurile sale de austeritate nu numai ca au disciplinat si ajutat Romania sa nu intre in colaps precum Grecia sau Portugalia, dar ele au fost practic imitate, la scara mai redusa, in toata Europa !

Cu siguranta, viitorul va arata mai clar ca acest ardelean a gospodarit foarte bine Romania in situatie de criza.
E un om politic integru, cinstit si harnic, o raritate printre politicieni.

Mihai Razvan Ungureanu pare si el mai apreciat de experti straini in ale spionajului, decat de romani, (se pare ca SIE e unul dintre cele mai bune servicii de informatii din Europa) pentru felul in care a administrat actiunile secrete ale Romaniei pe plan extern, timp de 5 ani.

Acest moldovean e foarte inteligent, cultivat, poliglot, muncitor, adica o "rara avis" in clasa politica romaneasca compusa majoritar din agramati penali, fripturisti si imbuibati abonati la afaceri cu statul.

Cred ca o tara ca a noastra nu-si poate permite sa ignore doi politicieni de acest gen, ar fi o sinucidere sa fie in parlament Becali sau Dan Diaconescu si sa lipseasca MRU sau Boc !

Pana si acest individ zis "liberal", cu aerul unei babe isterice, Antonescu, poate pricepe ca e mai civilizat si usor sa negociezi cu un MRU decat cu un Vadim !

E nevoie de fiecare roman de buna credinta, indiferent de partidul sau, de apartenenta sa la Puterea sau Opozitia de moment, pentru a ajuta Romania sa fie mai puternica si mai prospera, in beneficiul nostru al tuturor

01/06/12 21:23
Vizitator

DOMNUL GOE VREA LA BRUXELLES
Rodica Culcer,

Uite aşa din întâmplare m-am nimerit în 2001 la Bruxelles, exact când comisarul pentru extindere Günther Verheugen eticheta memorabil România drept "copilul-problemă al Europei". Pe atunci ne străduiam să fim acceptaţi în UE şi să fim iertaţi de corupţie, de vestigiile staliniste din justiţie şi de lipsa de reformă din economie.
Au trecut 11 ani şi iată-ne membri UE deşi Europa nu a încetat să ne socotească o problemă, de vreme ce ne monitorizează la capitolul justiţie şi anti-corupţie, iar fondurile europene vin cu ţârâita, pentru cu nu suntem capabili să absorbim mai mult. Premier nu mai este Adrian Năstase, ci pupilul său Victor Ponta, cocoţat în fruntea guvernului în urma unei lovituri politice pe care o suspectez a fi fost transpartinică. Vremurile sunt tulburi, economia europeană nu-şi revine din criză iar zona euro este ameninţată de ieşirea Greciei. Cine s-a aşteptat însă ca premierul României să se ocupe de urgenţele economice, de absorbţia fondurilor europene şi de strategia de supravieţuire în cazul unui dezastru în zona euro se înşală. Domnul Ponta are cu totul alte preocupări: el vrea să-l dea jos pe Traian Băsescu din avionul de Bruxelles şi să fie recunoscut el însuşi ca adevăratul reprezentant al României la forurile europene, deşi Constituţia spune altceva. Aceasta este, vezi dragă Doamne, problema arzătoare a României! România nu mai este chiar un copil-problemă, în schimb l-a pus pe Domnul Goe în fruntea guvernului.

Probabil că frustrările domnului Ponta au fost generate de primirea glacială care i s-a făcut în capitala europeană la începutul lunii mai, când preşedintele Consiliului European Herman van Rompuy şi preşedintele CE Jose Manuel Barroso au refuzat să-l primească deşi fuseseră de acord să se întâlnească cu nefericitul său predecesor, MRU. Victor Ponta o fi crezând că, dacă va fi el şeful delegaţiei României, atunci oficialii europeni de prim rang vor fi obligaţi să-l primească indiferent ce cred despre el. Atât de disperat este să fie recunoscut ca primul european al ţării, încât a început să facă unele comparaţii aberante. Astfel, în discuţia cu premierul polonez Donald Tusk a invocat dificultăţile pe care acesta din urmă le-a avut cu fostul preşedinte Kaczynski, care forţase şi el o primire la Bruxelles fără să fi fost invitat oficial.

Ceea ce-i scapă domnului Ponta este însă că paralela cu preşedintele Kaczynski i se potriveşte doar lui, nu şi lui Traian Băsescu, pentru că el, Victor Ponta, vrea să se bage peste titularul de drept al poziţiei de conducător al delegaţiei române la summit-ul european. Să nu ştie marele jurist Ponta că aranjamentele constituţionale ale Poloniei sunt diferite de ale României, că modelul nostru politic este inspirat de republica semi-prezidenţială franceză şi că Franţa este reprezentată la Bruxelles de preşedintele său? Sau crede că toţi suntem ignoranţi şi că românilor poţi să le spui orice, mai ales la televizor?

La Bruxelles însă nu poţi să spui orice, iar oficialii europeni preferă să amâne discuţiile cu un premier ajuns la putere pe căi ocolite şi nu prin alegeri şi care are la dispoziţie mai puţin de o jumătate de an. Ei ştiu bine că în toată cariera sa Victor Ponta s-a distins prin poziţii anti-europene, a contestat constant reformele Monicăi Macovei şi chiar competenţa experţilor UE din cadrul MCV, iar prima sa măsură în fruntea executivului a fost numirea celebrului Grăjdan care avea mandat să-l scoată din cauză pe Adrian Năstase în procesul "Trofeul Calităţii". Vor fi auzit şi comisarii europeni de declaraţiile oficialilor USL care vor corecţii în activitatea ANI şi DNA, sau chiar înlăturarea Codruţei Kovesi şi a lui Daniel Morar. Vor fi aflat deja că USL a blocat în Parlament ratificarea Pactului european de stabilitate în speranţa că acesta va fi anulat de François Hollande, fără să-i treacă prin cap că imediat după alegeri Hollande se va răzgândi. Probabil că văd şi europenii că leul este lăsat să se devalorizeze ca să finanţeze deficitul de care guvernul are nevoie ca să-şi acopere cheltuielile cu iz de pomană electorală – pentru că fantezista suprataxă de solidaritate are un uşor iz de neconstituţionalitate.

În plus, suspectăm că oficialii europeni sunt cel puţin intrigaţi de numirile operate de noul premier: doi plagiatori la educaţie, la cultură un artist al conflictului de interese, în fruntea cercetării un politruc nesemnificativ din punct de vedere ştiinţific în locul unui personaj cu un dosar academic impecabil, iar la Autoritatea pentru Restituirea Proprietăţilor un psd-ist pus pe lista neagră de Alianţa pentru România Curată pentru că a votat mai multe lege dăunătoare statului de drept.

Bruxelles-ul nu agreează încropelile şi are un nas foarte fin pentru improvizaţii şi impostură. Poate că de aceea tratează deocamdată echipa lui Victor Ponta ca pe o bandă de squatteri care au intrat abuziv în clădirea guvernului. Repetent la toate materiile europene, Victor Ponta, ca şi domnul Goe, vrea însă să fie plimbat la Bruxelles ca să se îndrepte – precum şi el l-a trimis pe Dan Şova tocmai la Washington ca să afle cum stă treaba cu Holocaustul şi pogromul de la Iaşi.
Închis în bula de săpun a propriilor ambiţii şi frustrări, Goe Ponta stă în gară şi aşteaptă trenul de Bruxelles bătând din picior : "de ce nu vine trenul ? eu vreau să vie!" Mamiţa Năstase, Mam’Mare Iliescu şi Tata Socru pe post de Tanti Miţa îi surâd protector. Nimeni nu are curajul să-i spună că repetenţii nu sunt invitaţi în trenul european

02/06/12 15:44
Vizitator

De ce vrea Victor Ponta devansarea alegerilor

Victor Ponta ține morțiș ca alegerile generale să aibă loc în octombrie și nu în noiembrie, așa cum calendaristic și constituțional, ar fi cazul. Exista mai multe motive, unele exprimate oficial, altele “pe surse” și altele extrem de reale dar nerostite de nimeni.

Să începem cu explicația “oficială” a acestei dorințe arzătoare a primului ministru care și-a exprimat dorința de a obține consensul forțelor politice românești în sensul decalării cu o lună a alegerilor parlamentare pentru că “e în interesul tuturor ca prin octombrie să avem alegeri, până să vină zăpada, iar noul guvern să aibă timp să-şi adopte, în luna noiembrie, bugetul“. Nu venirea iernii îl chinuie pe Victor Ponta ci teama, șoptită dealtfel către presă de surse din interiorul PSD, că discuțiile pe marginea bugetului cu FMI (și ulterior aprobarea acestuia de către UE) să se suprapună cu campania electorală. Cu alte cuvinte Victor Ponta nu vrea să fie în postura de a nu putea promite marea și sarea în campania electorală.

Un alt motiv ține de problema Greciei care va ajunge la o concluzie în următoarele luni. Sunt foarte puțini analiștii economici care văd posibilă rămânerea Greciei în zona euro și dezbaterile țin de momentul și modul în care această ieșire va avea loc. Va fi Grecia dată afară din zona euro sau va pleca de bună voie? Va avea loc această ieșire în vară, dacă Syriza (care dorește anularea acordului cu FMI) va avea un cuvânt de spus în viitoarea componentă guvernamentală de la Atena sau undeva la sfârșitul acestui an, cel mult începutul anului viitor.

Aproape toate țările europene au început să facă planuri în vederea acestui eveniment pentru a evita un colaps al băncilor autohtone. Victor Ponta are alte preocupări: să taie pamblici, să dea interviuri televiziunilor, să înlocuiască cât mai mulți oameni ai fostei majorități, să ordone concedierea tatălui Robertei Anastase, mai puțin să încerce să limiteze expunerea României la viitorul crah grecesc. Victor Ponta nu face nimic în sensul apărării finanțelor românești în perspectiva falimentului grecesc pentru că nici nu știe cum să acționeze (subiectul îl depășește) și pentru că speră ca acest dezastru economic să se întâmple cât mai târziu posibil, după ce PSD își va fi asigurat o majoritate confortabilă și îl va fi suspendat pe președintele Băsescu. Este și acesta un motiv pentru care încearcă devansarea alegerilor generale.

Cel din urmă motiv pentru care premierul bate șaua iepei alegerilor anticipate ține mai degrabă de profilul politic din ce în ce mai vizibil al fostului premier Ungureanu. Cu cât acesta va deveni mai implicat în viața politică și va reuși coagularea unei forțe de dreapta, cu atât șansele ca această creație politică să devină un jucător important în alegerile parlamentare cresc. Victor Ponta este conștient că toate gafele pe care diverșii săi subordonați le fac fără să clipească îi erodează capitalul politic. Se teme de furtuna economica pe care falimentul Greciei îl va crea în Europa și nu vrea să înfrunte o campanie electorală avându-l ca adversar direct pe MRU. Acesta este motivul pentru care Victor Ponta a anunțat că va discuta cu liderii PDL după alegerile locale. Democrat liberalii vor fi înfrânți în aceste alegeri și este absolut elementar că noua gardă a partidului va cere plecarea actualei conduceri a PDL din fruntea partidului în urma unor rezultate care vor fi penibile. Linia dură a PDL (Blaga, Cezar Preda, Ioan Oltean, Elena Udrea, etc) vede de asemenea un pericol în ascensiunea politică a lui MRU. Acesta este motivul pentru care Victor Ponta crede că ar putea să convingă acest grup să i se alăture în tentativa de forțare a Constituției în vederea decalării alegerilor generale. Și dacă va reuși să convingă grupul BVB să i se alăture în acest demers este posibil să încerce și alăturarea acestora la proiectul suspendării președintelui Băsescu.

Sigur, în calea dorințelor premierului Ponta stă însă Constituția (care nu poate fi modificată prin Ordonanță de Urgență) și președintele Băsescu care nu va putea fi convins că trebuie să dizolve

Clemy,

04/06/12 14:16
Vizitator,

Ponta pe panta descendentă
de Florin Toma

Sunt de acord cu dvs. că se pot face nenumărate combinaţii lingvistice şi fonetice spectaculoase cu numele oricărui prim-ministru, nu numai cu Ponta (luaţi exemplul celui al Marii Britanii, David Cameron sau al celui polonez, Donald Tusk… deci, v-am demonstrat că se poate!). Cum la fel de, ca să zic aşa, întrutotul sunt de aceeaşi părere cu fiecare dintre dvs., că orice trăitor pe această lume este prevăzut cu un patronim pe care nu e chiar din cale-afară de moral să-l ironizezi. Dar, pentru Dumnezeu, departe de noi intenţia de a lua numele lui Ponta în deşert!
Aşadar, noi nu facem decât să evidenţiem nişte cuvinte care se deosebesc doar printr-o literă. Paronime se numesc. Deci, dacă spunem Ponta şi alături de el punem panta, se cheamă că ele sunt paronime şi n-am jignit defel pe cel mai proeminent ministru (adică primul!) din guvernul Ponta, ci am păcătuit, de fapt, prin ofensa adusă pantei! Pe ea am jignit-o. Ea ar trebui să fie supărată pentru forţarea unei apropieri căznite între cele două cuvinte bizare. Iar modul aparent straniu de a le conexa amiabil, de a împăca – aşa cum se spune îndeobşte – şi capra, şi varza, este acela sugerat în titlul nostru: Ponta pe panta descendentă. Sau, mai complicat, prin derivare (pontaj, pontat, ponturos, pontian, pontac,pontănac, pontalac, pontocraţie, ponton, etc.), prin anjambamente (sau, mai neaoş, împiciorongări!), cum ar fi, de pildă, pontaventură, pontact, pontamar, pontazicere, pontalienat, pontameţit, parapontaetc. ori prin savantlâcuri preludice şi chiar ludice, să zicem, de genul Ponta rhei!… Dar, să revenim, în primul rând fiindcă nu suntem aici ca să ne jucăm cu cuvintele, da? Iar, în al doilea rând, cine ştie cum, din joacă, poa’ să explodeze pe undeva! Deci, reluăm cu apăsarea pe titlul unui articol al reputatului analist britanic – specialist extrem de avizat în spaţiul românmesc – Tom Gallagher, apărut recent înRomânia liberă: „Premierul de tranziţie a şi intrat în faza sa decadentă”.
Şi chiar aşa! Are perfectă dreptate englezul. Se pare că acest cel mai infantil şi, din această pricină, imprudent-paranoic premier al României, din toţi perindaţii la cârma guvernelor post-decembriste, nu are cunoştinţă de două lucruri esenţiale (trecem peste „bagatelele” numite bun simţ, respect, onoare, cinste, moralitate, corectitudine!… atunci, oare ce dracu’ mai rămâne?).
Primul este că – ori n-a aflat, ori nu-i pasă defel – acest guvern nu este emanat prin alegeri generale, iar majoritatea parlamentară nu este obţinută în urma rezultatului acestora (cărora, normal, trebuie să i te supui, fiindcă aşa-i în democraţie!). Ci este un guvern de tranziţie, a cărui singură menire este cea de a asigura desfăşurarea în bune condiţiuni (legale şi fără incidente) a alegerilor locale, din iunie şi a celor legislative, din noiembrie. Cu atât mai mult trebuie impusă percepţia asupra caracterului temporar al acestui guvern, cu cât se ştie (şi o ştiu şi cancelariile occidentale!) că majoritatea în Parlament s-a obţinut printr-un marşandaj infect, printr-o neguţătorie ieftină de iarmaroc a voturilor pro-moţiune, prin şantaj, prin promisiuni şi prin presiuni. Nicicând în istoria parlamentarismului românesc, nu s-a mai pomenit o asemenea acţiune de comercializare a conştiinţelor (dacă acelea pot fi numite cu adevărat „conştiinţe”!). Niciodată, în istoria sa seculară, Parlamentul României n-a fost mai batjocorit ca în ziua de 6 mai, data la care a avut loc ceea ce specialiştii numesc un puci parlamentar, dirijat de USL şi orchestrat din umbră de cele mai insalubre – din punct de vedere moral – figuri ale politicii din ţara noastră (începând cu Ion Iliescu, Adrian Năstase, Viorel Hrebenciuc şi terminând cu Dan Voiculescu şi Crin Antonescu!). Deci, faptul că acesta este – legalmente – un guvern de tranziţie ar fi trebuit să-l orienteze pe Victor Ponta spre două direcţii clare: preluarea şi continuarea acţiunilor convenable pentru ţară ale guvernului anterior şi organizarea democratică şi fără, ca să zicem aşa, parti-pris-uri, a celor două feluri de alegeri din acest an electoral.
Al doilea lucru pe care ar fi trebuit să-l ştie veşnicul „cârlan” (pe care, brusc, ca şi cum ar fi avut o revelaţie, Ion Iliescu îl lăuda recent că „s-a maturizat” foarte repede, ca şi cum acest proces biologic poate dura mai puţin decât unul la tribunal, al lui Năstase – „Trofeul Calităţii”, de pildă… dar ce să ne mai mirăm atât, timpul trece altfel pentru nea Nelu!) este că, totuşi, nu se poate opune remanenţei noţiunii de Durată – imuabilă ca şi Spaţiul – ei bine, nimeni nu are puterea de a şterge evidenţa (nici chiar el, ca prim-ministru cu puteri cheguevariste!) că mai sunt şase luni până la alegerile parlamentare. Deci, ele nu sunt câştigate dinainte de USL (în plus, trebuie să mai adăugăm că, în general, nu poţi obţine victorios ceva fără luptă, fără competiţie, fără confruntare!). Mai trebuie să aibă răbdare, totuşi, o jumătate de an până când useliştii vor fi liberi să supună ţara majorităţii lor sălbatic de lacome. Mai e o vară. Mai e o toamnă. Mai apar, cine ştie, alte figuri politice pe scena ţării. Apoi, PDL-ul chiar n-a murit de tot (aşa cum remarca, satisfăcut că şi-a văzut visul cu ochii, Crin Antonescu, veşnicul postulant şi petent la Cotroceni – care, din păcate, doar aşa va rămâne în istorie, un visător la fotoliul de preşedinte! – intratabilul Crin Antonescu!). După aceea, de ce nu-l iau în calcul pe „domnu’ Dan”, cu partidul lui popular-extremist, care s-ar putea ca să le provoace mari dureri de cap?… Dar, în fine, e treaba lor.
Ar mai fi câteva observaţii de făcut, dar nu ştiu dacă le bagă ei în seamă, fiind ocupaţi cu nobilele acţiuni de prădăciune asupra ţării (ce le ia tot timpul şi le scade şi atenţia!). O serie de coincidenţe şi de întâmplări stranii (ele chiar s-au petrecut cu adevărat, nu sunt fructul fanteziei mele!). Pe parcursul celor 22 de ani scurşi de la lovitura de stat a lui Iliescu (fiincă asta a fost, puci, să ne înţelegem, n-are rost să ne mai ascundem după cireşii generalului Dan Voinea!), seriile acestea de „sinonime istorice” au făcut deliciul analiştilor şi cronicarilor. Cum? Păi tocmai prin faptul că ele n-au fost băgate la cap niciodată, n-au intrat în regim de exemplaritate în patrimoniul de înţelepciune politică, guvernanţii uitând pur şi simplu de ele.
Una ar fi că, în absolut toate ciclurile electorale, formaţiunea politică sau alianţa care, aflându-se la putere, a organizat alegerile, de fiecare dată ea a fost înfrântă (sau cel mult s-a aflat la un balotaj stânjenitor!). Este un mister cum, deşi deţinea puterea, iar motoarele şi drenajele de organizare erau alimentate parţial din bani publici (să nu ne facem iluzii, chiar aşa e!), totuşi, de fiecare dată a pierdut alegerile. Altfel spus, oricât a furat, ea n-a triumfat! Apoi, USL ar trebui să tremure de frică şi să aibă în vedere şi un alt aspect, ce se poate sintetiza prin vorba populară: „Nu-i pentru cine se pregăteşte, e pentru cine se nimereşte!”. Adică, dacă ne aducem aminte, Constituţia din 1991 a fost făcută cu dedicaţie pentru Ion Iliescu, dar în 1996 a „folosit-o” Emil Constantinescu. Când a revenit Iliescu, în 2000, deoarece cam slăbise dânsa, a fost modificată, în 2001, după dorinţa, voinţa şi întru sprijinul total pentru cel care avea să-i succeadă, adică Adrian Năstase. Care, vă rog să observaţi coincidenţa, era mai mult ca sigur că va câştiga prezidenţialele din 2004. N-a fost să fie însă, pentru că preşedinte a devenit Traian Băsescu. Or, tot ce i se reproşa acestuia era că nu se conforma Constituţiei croite pentru altul, nu pentru el. La fel, cu o serie de legi pe care USL, pe vremea când se afla în opoziţie, le-a votat şi care acum au devenit inconvenabile. De aceea, toate derapajele de la democraţie pe care le comit useliştii acum, de o lună de când au „subtilizat” puterea şi care au speranţa că-i va ţine la putere în confort şi intoleranţă până hăăt! în 2016, s-ar putea ca toate să se întoarcă în contra lor. Dacă, în ciuda legii uninominalului pur, ce promite majorităţi zdrobitoare în Parlament, nu vor izbândi în noiembrie? După aceea, să se uite-n spate, ca nu cumva să se trezească cu un cuţit între omoplaţi, ştiut fiind felul în care votează minorităţile (acum, şi cu UDMR!), atunci când le e lumea mai dragă…
Aşa că, Ponto, Ponto, atenţie la pantă! Fiindcă aşa zicea unu’, Heraclit: „Ponta rhei

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5