Universul poveştilor din Colecţia „Cărţi şi gânduri în dar”

Beneficiind de mijloacele moderne de informare, scriitoarea suceveancă Simona Silvia Şcladan a scos, recent, al treilea volum dedicat omului frumos – copilul, prezentat în postura de scriitor şi cititor, cu cuvinte şi trăsături specifice, preconizând un viitor mai frumos şi mai luminos.

În aceste versuri, când interesul pentru lectură este umbrit tot mai mult de internetul atotstăpânitor, aşa că lansarea unei cărţi trebuie să fie o mare sărbătoare.

Suceveanca Silvia a adunat între copertele acestui volum povestitori cu har pentru copii, cât şi un mare număr de scriitori-copii ce s-a finalizat printr-un concurs de literatură.

Surpriza plăcută a acestui volum este participarea cu creaţii a unor copii români din diaspora – Franţa, Japonia, Republica Moldova care, într-o curată limbă românească au creat poveşti cu amprenta culturii şi civilizaţiei acelor tărâmuri.

Volumul de faţă este al treilea de acest fel după „Universul bucuriei” şi „Călători prin timp”, din Colecţia „Cărţi şi gânduri în dar” şi cuprinde lucrările premiate de către revistele literare de referinţă ale Ligii Scriitorilor Români „Agora literară” din Cluj, „Moldova literară” din Iaşi şi „Cetatea lui Bucur” din Bucureşti.

Cei 77 de copii câştigători au pătruns în lumea poveştilor, într-o lume a fanteziei, a jocurilor de nuanţe imaginare, după cum spune în prefaţă preşedintele Ligii Scriitorilor din România, Alexandru Florin Ţene, un fin analist, cu un talent literar evocator, ce iubeşte creatorii de frumos care cultivă gânduri pozitive.

Cei 19 scriitori adulţi ce-şi exprimă gândurile în volum, înzestraţi cu pasiune şi inteligenţă, au priceperea şi tactica de a se apropia de copii. Ştiu să râdă alături de ei, să se joace cu ei, să fie relaxaţi şi distractivi, răspândind în jurul lor armonia şi bunul simţ.

Scriitorii care au semnat în acest volum sunt din diferite colţuri ale ţării – Giurgiu, Constanţa, Prahova, Bucureşti, Suceava, Iaşi, Teleorman, Dâmboviţa, Alba, Cluj, Dej, Câmpia Turzii, Vatra Dornei.

Ne mândrim şi noi cu minteunaca stabilită la Dej, Raveca Vlaşin, membră a Ligii Scriitorilor din România, care prezintă povestirile: „O călătorie neobişnuită”, „Bucuria lucrurilor simple”, „Bunica Măzărica Nazarica şi Bradul de Crăciun”, care ne oferă prin scrierile ei pentru copii modele de măiestrie şi de înaltă conştiinţă.

Printre cei 77 de copii premiaţi se află şi un şcolar năsăudean, pe nume ANDREI MÎTI, cu povestea „Insula scufundată”, o poveste desprinsă din zborul timpului, ce adună gândurile bune din ţinutul magic al copilăriei. Andrei este elev la Şcoala Generală „Mihai Eminescu”, îndrumător înv. Timiş Elenuţa.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5