La C.N. „Andrei Mureşanu” Bistriţa, la clasa a II-a A,

Un instructiv „Parteneriat educaţional”

Moto: „Toţi oamenii mari au fost cândva copii, dar puţini dintre ei îşi mai aduc aminte”

Antoine de Saint Exupery

Pornind de la acest frumos moto, elevii clasei a II-a A de la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu” din Bistriţa, conduşi de o inimoasă şi bună psiho-pedagog, învăţătoarea Livia Ţăran, au realizat un „Parteneriat educaţional” deosebit de instructiv şi educativ, cu motivaţii şi împliniri, avându-i ca parteneri de colaborare şi „întrecere” pe elevii de la Şcoala cu clasele I-VIII „Grigore Moisil” din Satu Mare,respectiv, clasa a III-a, îndrumaţi cu pricepere şi dăruire de către d-na înv. Angelica Pătru Danciu şi elevii de la Şcoala Generală „Iacob şi Ioachim Mureşanu” din Rebrişoara, coordonaţi cu migală de către d-na înv. Doina Acu.

Acest parteneriat este prevăzut pentru o perioadă de 2 ani, iar scopul proiectului este de a promova dialogul şi comunicarea între elevii din şcoli şi medii diferite (urban-rural), dezvoltarea cooperării şi colaborării între cadre didactice din unităţi diferite de învăţământ, atragerea efectivă a elevilor în organizarea unor activităţi cu caracter extracurricular, conducând la creşterea numerică şi calitativă a acestor activităţi.

Acest „Parteneriat educaţional” urmăreşte transformarea reală a elevilor în actori principali ai demersului educaţional, urmărindu-se atingerea unor obiective de natură formală, informală şi socio-comportamentală.

Obiectivele ţintă constau în a-i face pe elevi să comunice cu semenii lor din şcoli şi medii diferite, să desfăşoare o serie de acţiuni civice şi să conştientizeze afectivitatea de grup ca suport al prieteniei.

Activitatea din 20.11.2009, fiind prima, a debutat sub sloganul „Buni prieteni”, unde elevii clasei a II-a A s-au cunoscut cu cei din Satu Mare, veniţi în ospeţie, fiind primiţi cu pâine şi sare de către cei din Bistriţa, îmbrăcaţi în frumoase costume populare, printre care am remarcat-o şi pe eleva Andreea Chesăuan, urmând o activitate de grup, „Copacul prieteniei”, care a cuprins diferite jocuri, efectuarea de fotografii, schimb de adrese, suveniruri etc.

În prealabil, elevii din Satu Mare au desfăşurat o activitate în cadrul „Săptămânii alimentaţiei” la şcoala din Rebrişoara, unde au fost serviţi cu o salată de fructe şi au vizitat biserica din lemn construită în secolul XVIII.

Această frumoasă activitate s-a desfăşurat în prezenţa prof. Camelia Tabără - director al C.N. „Andrei Mureşanu”, prof- Eniko Gal Păvăluc - director adjunct, părinţii elevilor clasei a II-a A, elevi invitaţi şi dascălii lor,

A fost de bun augur desfăşurarea acţiunii, care a concis cu „Săptămâna solidarităţii şi toleranţei” (16-20.11.2009) şi a fost marcată, aşa cum se cuvine. Merită felicitările noastre doamnele învăţătoare, cât şi elevii implicaţi, la fel şi conducerea unităţii şcolare C.N. „A. Mureşanu”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5