Un bărbat din Reteag, condamnat pentru sclavie în Italia, depistat de polițiștii bistriţeni

Un bărbat, de 45 de ani,  pe numele căruia autorităţile italiene au emis un mandat european de arestare pentru comiterea infracțiunii de sclavie, a fost depistat de poliţiştii din Bistrița – Năsăud, cu sprijinul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române.

"Ieri, poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistrița – Năsăud au depistat un bărbat, de 45 ani, din Reteag, care era urmărit internațional. Pe numele celui în cauză, autoritățile judiciare din Italia au emis un mandat european de arestare, fiind condamnat la executarea unei pedepse de 5 ani și 4 luni închisoare pentru comiterea  infracțiunii de sclavie. Pentru depistarea bărbatului, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române", se arată în comunicatul IPJ BN.

Acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, care a dispus măsura reţinerii pentru 24 ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Curţii de Apel Cluj, în vederea luării măsurilor legale.

În prezent acesta se află încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bistriţa-Năsăud.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5