Tratamente la usturoi, la culturile înfiinţate în toamnă!

drd. ing. Dina VASILIU, OFICIUL FITOSANITAR BISTRIŢA-NĂSĂUD

BULETIN DE AVERTIZARE nr. 7 din 24 martie 2022

Trataţi USTUROIUL – pentru combaterea atacului produs de musca usturoiului (Suillia lurida Meig. ) la culturile înfiinţate în toamnă cu unul dintre produsele : Insecticide: DECIS 25 WG – 0,003% COLUMBO 0.8 MG – 12kg/ha BENEVIA – 0.75 l/ha sau alte produse echivalente omologate Tratamentul se va efectua când usturoiul are 2 – 3 frunze formate si se va repeta la un interval de 8- 12 zile fata de primul 

Luati masurile ce se impun pentru protectia mediului inconjurator !

- Verificati, cu mare atentie, recomandarile cu privire la compatibilitatea produselor atunci cand intentionati sa aplicati amestecuri de produse pentru protectia plantelor!

- Luati masurile ce se impun pentru protectia mediului inconjurator ! - Se vor utiliza doar produse de protecţia plantelor recomandate de CODEX-PEST EXPERT, pentru testele avertizate, omologate de către ,,COMISIA INTERMINISTERIALĂ DE OMOLOGARE A PRODUSELOR DE UZ FITOSANITAR”, avizate pentru a fi folosite pe teritoriul ROMÂNIEI . Adresa web: https://aloe.anfdf.ro/ (utilizator: guest, parola: guest)

- Respectati cu strictete normele de lucru cu produse de uz fitosanitar, pe cele de securitate a muncii, de protectie a albinelor si a animalelor !, conform Legii nr.383/2013 a apiculturii, cu modificarile si completarile ulterioare, ORDINULUI COMUN (Ord. 45/1991 al MAA ; 68/05.02.1992 Min.Mediului ; 15b/3404/1991 al Dep. Pentru Admin. Locala şi 127/1991 al ACA din Romania, 1786/TB/1991 al Minist. Transporturilor precum si protocolul de colaborare nr. 328432/2015, incheiat cu ROMAPIS privind implementarea legislatiei in vederea protectiei familiilor de albine, impotriva intoxicatiilor cu produse pentru protectia plantelor).

- Respectati prevederile Ordinului ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr. 297/2017 privind aprobarea Codului de bune practici pentru utilizarea in siguranta a produselor de protectie a plantelor.

- Respectati obligatiile ce va revin conform Ordinului ministerului agriculturii si dezvoltarii rurale, al ministrului mediului, apelor si padurilor si al presedintelui Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor nr. 352/636/54/2015 pentru aprobarea normelor privind ecoconditionalitatea in cadrul schemelor si masurilor de sprijin pentru fermieri in Romania, cu modificarile ulterioare.

Constituie contravenţii următoarele fapte: - nerespectarea prevederilor art. 28 din Regulamentul (CE) nr. 1.107/2009 privind introducerea pe piaţă şi utilizarea produselor de protecţie a plantelor autorizate;

- nerespectarea de către utilizatori a prevederilor art. 67 alin. (1) din Regulamentul (CE) nr. 1.107/2009 privind menţinerea evidenţei pe o perioadă de cel puţin 3 ani a produselor de protecţie a plantelor pe care le utilizează:

Nume şi prenume fermier/soc. comercială.......................

Domiciliu fermier/sediul social al societăţii ......................

(Comuna, judeţul)

Ferma (nume/număr, adresa).............................................

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5