TOP 3 alimente pe care este util să le ai mereu în casă

Unele alimente se găsesc a fi deosebit de utile, deoarece pot fi folosite în numeroase rețete sau mâncate de sine stătătoare. Motiv pentru care este recomandat să te asiguri că le ai cam tot timpul în cămara ta, căci cu ajutorul lor vei reuși să pregătești o masă bună întotdeauna. Alimentele respective te pot salva din situațiile în care nu prea ai ingrediente în bucătărie, dar totuși este nevoie să gătești ceva rapid. Astfel, câteva dintre acestea vor fi menționate în următoarele rânduri, așa că dacă îți dorești să afli care sunt și să vezi dacă se găsesc, în general în cămara ta citește în continuare acest articol. 

Află 3 alimente esențiale pe care să le ai mereu în bucătărie

1. Legumele 

Pe lângă faptul că legumele sunt foarte benefice pentru organism, fiind recomandat să fie incluse cât mai des în alimentația noastră, acestea sunt necesare în cadrul multor preparate. De asemenea, unele dintre ele pot fi mâncate de sine stătătoare sau transformate într-o salată bună și gustoasă. Mai exact, roșiile, castraveții și ceapa sunt principalele legume folosite în salate, însă se potrivește și cu alte legume în funcție de preferințe. O astfel de salată poate servi ca garnitură lângă o bucată de carne sau ai opțiunea să adaugi în ea pui, ton, brânză și multe altele pentru a o face mult mai sățioasă și a o putea transforma într-o masă gustoasă și sănătoasă. De asemenea, din cartofi se pot pregăti diverse preparate, fiind un aliment destul de versatil. Totodată, dacă ai în cămară mai multe legume sau unele din care nu știi ce să prepari transformă-le într-o supă cremă pe care să o servești alături de crutoane. Astfel, putem observa utilitatea legumelor și faptul că sunt de folos în orice bucătărie, iar dacă s-au cam terminat din cămara ta comandă legume proaspete online de la Auchan, foarte simplu și rapid. 

2. Pastele 

Există diverse rețete de paste, fiind un preparat apreciat de o mare parte dintre oameni și care se prepară ușor. Trebuie doar să fierbi pastele și să te ocupi de un sos, unde ai posibilitatea să jonglezi foarte mult cu ingredientele. Merg atât cu un sos de roșii sau cu unul alb, din smântână, în care să adaugi șuncă, pui, ton, creveți, ciuperci, ceapă, usturoi și multe alte ingrediente. Practic poți să adaugi cam orice, în funcție de preferințele tale și de ce ai prin frigider. De asemenea, având în vedere că la primul punct au fost menționate legumele, dacă ai în casă câteva legume, precum roșii, ardei, ceapă și usturoi și, bineînțeles, o pungă de paste ai ocazia să pregătești o rețetă deosebit de gustoasă cu acestea. Mai exact, pui în cuptor legumele, iar după ce s-au copt le dai prin blender până se formează un sos, adaugi sare, piper și ce condimente consideri că se mai potrivesc și pui sosul peste pastele fierte. Astfel ai o rețetă de paste ușor de preparat, pentru care nu ai nevoie de multe ingrediente sofisticate pe care, poate în momentul respectiv nu le ai în cămară. 

3. Conservele de ton 

Tonul a fost menționat atât la primul punct, cât și la doilea, ceea ce înseamnă că se potrivește cu paste, dar și într-o salată cu multe legume. În sandwich-uri merge de minune sau ai chiar opțiunea de a face dintr-o conservă de ton o pastă cu maioneză, ceapă, lămâie, sare și piper, fiind perfectă pentru întins pe pâine. Poți încerca diverse combinații cu tonul la conservă, ori poți să-l mănânci de sine stătător cu puțină lămâie. 

Așadar, pentru a nu apărea foarte des întrebarea "ce mâncăm azi?" încearcă să adaugi în cămară alimente din care ai posibilitatea să gătești mai multe preparate și să le combini nu diferite alimente.

Sursa foto: pexels.com

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5