ŞOC ŞI GROAZĂ

Aceasta era denumirea de cod a unei campanii militare a armatei SUA în IRAK. Denumirea raspundea unei cerinţe de influenţare psihologică a populaţiei şi armatei care îl susţineau pe Sadam. Acuma pot să spun că acest subtitlu s-ar potrivi de minune ”Legii 118 din 30.06.2010 privind unele măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar”. Acum, populaţia ţării noastre este sub şoc si este dominată de groază, încă este ca boxerul sub pumni şi nu ştie ce i se întâmplă. Pentru că tot suntem în august, cetăţenii noştri sunt mai uluiţi ca japonezii după lansarea loviturii nucleare la HIROSIMA. Cetăţenii erau în alianţă cu preşedintele Băsescu împotriva bogaţilor, a salariilor nesimţite, militarilor, magistraţilor, poliţiştilor, profesorilor, medicilor, aviatorilor şi nu în ultimul rând, împotriva parlamentarilor.

Oamenii erau sub impresia unei chemări haiduceşti, în acorduri de manele: “LUĂM DE LA BOGAŢI ŞI DĂM LA SĂRACI !“ era sloganul lui Băsescu. Şocul şi groaza s-au mutat în ţara noastră ! Într-un an, au plecat din ţară peste 300.000 de cetăţeni, ceea ce nu a reuşit să disloce războiul în IRAK sau AFGANISTAN. Această lege, prin impactul şi consecinţele create, este năucitoare, întunecând orizontul tuturor românilor. Ca militar de carieră am studiat toate ordonanţele militare care au instituit starea de ocupaţie pe teritoriul nostru, de la generalul Iosif Bem încoace. Nu am găsit o situaţie mai înverşunată împotriva populaţiei ca legea lui Boc !

În judeţul nostru, sub ocupaţie, s-a construit în Primul Război Mondial, de către unguri, calea ferată TIHA BÂRGĂULUI – DORNIŞOARA, iar în al Doilea Război Mondial, s-a construit calea ferată SĂRĂŢEL – DEDA şi câte altele...Mai trăiesc oameni care au simţit pe pielea lor administraţia Dictatului de la Viena şi în stare de război şi, de dragul adevarului şi nu al dreptăţii, trebuie să recunoaştem că nu s-au luat astfel de măsuri. Nu am respect faţă de ce au făcut ungurii şi doar slăbiciunea lui Boc îi face să o caute şi azi cu lumânarea. Dacă mergem mai adânc în istorie, trebuie să spunem că rascoala de la BOBÂLNA a izbucnit când s-a trecut de la impozitarea cu 9% la cea cu 10 %, dar în nici un caz cu 25% ! Măsurile din legea lui Boc exced şi competenţele Legii 132 /97 privin rechiziţiile în stare de război. Nici în stare de război nu este permisă rechiziţionarea bunurilor fără plată ! Nici în stare de război nu este voie să rechiziţionezi de la femei, bătrâni, copii, invalizi, biserică sau de la oameni care nu au altă sursă de venit. Nici cel mai ticălos ocupant nu s-a comportat cu atâta cruzime faţă de populaţia noastră. Boc se comportă ca un ocupant nemilos. Alternativa este “DACĂ NU VĂ CONVINE, PLECAŢI !“ sau găsiţi-vă un alt job. Ce ar fi să vezi profesorii vânzând în baruri, evident că elevilor de bani gata, poliţiştii şi juriştii dând consultaţii de ocolire a legii, iar în timpul nopţii, dând spargeri, funcţionarii de la Finanţe, Curtea de Conturi şi Garda Financiară vânzând în barurile pe care a doua zi trebuie să le controleze etc. Ce ar fi să vedeţi militarii vânzând armnament şi muniţie la vedere, sau dovedind neglijenţă în relaţiile cu serviciile secrete străine. AŞA DA, REFORMÂ A STATULUI ! Militarii sunt trimişi în război cu soldele diminuate, fapt fără precedent în istoria militară a Europei. Trebuie să ştie toată populaţia că riscurile nu s-au diminuat în teatrele de război şi că militarii, în jurământ, s-au angajat cu preţul vieţii 100%, nu cu 75% ! Aşa se întâmplă când cei inapţi pentru serviciul militar ajung să hotărască destinele armatei.

ŞOC şi GROAZĂ, dar, din titlul legii, se vede clar că nu s-a produs tot răul, ci numai UNELE măsuri, urmează, desigur şi altele. Poate se îndură vreo ţară şi ne ocupă ! Noi, militarii, vom lupta de partea cui oferă condiţii mai bune pentru populaţia ţării şi evident, nu împotriva românilor oropsiti de o conducere criminală. Aşa a negociat şi ANTONESCU în 1944, numai că el nu a fost atent. Noi nu mai putem păţi ce a păţit el. Boc nu ştie că militarii nu uită. N-am uitat umilinţa la care comuniştii au supus generalii, ofiţerii şi soldaţii pentru vina de a fi luptat împotriva ruşilor, nu l-am iertat nici pe regele bâlbâit pentru că nu l-a graţiat pe Antonescu, nu l-am iertat pe Ceauşescu pentru că a refuzat să avanseze ofiţerii superiori în octombrie 1989 şi nici el nu poate fi uitat. Fiecare a fost şi va fi tratat după principiul contributivitatii la consolidarea sau dezonorarea pilonului pe care se sprijină întreg edificiul naţional -ARMATA. Toate la timpul lor, că doar cine ştie planifica şi executa mai bine decât ARMATA !

SUS RIDICA FRUNTEA VREDNICE ROMAN !

Colonel (r) IOAN GAFTONE

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5