Sfecla roșie

Gheorghe Puica DSP BN Comp. de promovare a sanataţii

Mai avem puțin și organismul nostru, stomacul și mai ales ficatul, vor fi puse la grele încercări de către masa de sărbători. Ar fi bine să știm că putem avea un aliat de nădejde, care n-ar trebui să lipsească în această perioadă.Sfecla roșie protejează ficatul Fiindcă se găsește aproape în orice magazin de profil,și este foarte accesibilă pentru oricine,merită să o punem mai des în valoare mai ales acum. Garantat,o salată de sfeclă bine făcută,va da mai mare savoare și va face mai digeste,friptura sau tocana de miel, drobul și celelalte. Pentru că se numără printre puţinele legume care nu îşi pierd proprietăţile prin gătire, sfecla roşie este preferata nutriţioniştilor. Specialiştii susţin că, deşi e dulce, ea nu are multe calorii şi, în plus, este bogată în substanţe care te ajută să îţi menţii sănătatea organismului, să îţi revii după o boală şi chiar să tratezi anumite afecţiuni.
Alungă oboseala
Cafeaua, alcoolul, grăsimile saturate şi medicamentele sunt câţiva dintre factorii care îţi afectează buna funcţionare a ficatului. Sfecla roşie reuşeşte să protejeze acest organ important şi contribuie la detoxificarea organismului. Sunt recomandate sucurile obţinute din această legumă şi salatele proaspete, în special în perioadele în care resimţi stări acute de oboseală.
Scade presiunea arterială
Bogată în potasiu şi în acid folic, rădăcina roşie este benefică celor care au probleme de inimă. Sfecla reglează tensiunea arterială şi oferă o protecţie în plus cardiacilor, pentru că asigură buna funcţionare a musculaturii cordului.
Combate anemia
Complexul de vitamine care îţi ajută copilul să lupte cu anemia poate fi acoperit cu uşurinţă dacă incluzi în alimentaţia lui şi sfecla roşie. Aceasta este bogată în substanţe nutritive şi creşte pofta de mâncare a micuţului, ajutându-l să se dezvolte armonios.
Luptă cu viruşii
Chiar dacă medicii nu au stabilit încă mecanismul prin care sucul de sfeclă roşie reuşeşte să protejeze organismul de infecţiile virale, o vorbă veche, bătrânească, spune că această legumă este un scut eficient împotriva acestui tip de microorganisme. Atunci când simţi primele simptome ale bolii, începe o cură în care să bei zilnic aproximativ un pahar de suc proaspăt de sfeclă roşie. În mod miraculos, te vei vindeca mult mai repede decât dacă ai urma doar tratamentul medicamentos prescris de medic.
Contraindicată diabeticilor
Pentru că este bogată în zahăr, sfecla roşie face parte dintre alimentele interzise cu desăvârşire diabeticilor. De altfel, ea trebuie administrată cu atenţie şi copiilor care sunt predispuşi să dezvolte această afecţiune cronică.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5