Școala Profesională “Tiberiu Morariu” Salva, gazdă pentru profesori şi elevi din Spania, Grecia şi Bulgaria, într-un proiect Erasmus +

    În perioada 18-20.04.2023, Școala Profesională “Tiberiu Morariu” Salva a fost gazdă, într-un eveniment de formare educational internațional, schimb grupuri de elevi în cadrul Proiectului Multilateral Erasmus +: “nEURO NEST 3.0- Cuibul European 3.0“cu nr: 2020-1-ES01-KA229-062594_6. Întâlnirea de proiect s-a desfășurat în cadrul instituției noastre și în instituții asociate care au beneficiat de sprijinul unei largi echipe de profesori, elevi, părinți, asociați dar și de implicarea activă a doamnei director, prof. Fetti Romana Iulia.

Alături de reprezentanţii școlii din Salva, la această întâlnire de proiect au fost prezente grupuri de profesori și elevi din școlile partenere astfel: Spania- 4 cadre didactice și 6 elevi (CEIP Bilingue Juan Palmireno Alcaniz -coordonatorul proiectului), Grecia, 2 cadre didactice și 5 elevi (3rd Elementary School of Elefteria-Kordelio, Salonic), Bulgaria, 5 cadre didactice (Detska Gradina Zvanche, Burgas).

Prima zi, 18 aprilie a debutat cu activități interesante desfășurate pe tematica proiectului, de protecție a păsărilor în cadrul mai multor locații din aria geografică a Munților Rodnei. La Parcul Național Munții Rodnei din localitatea Rodna am asistat la o prezentare despre activitățile parcului și a speciilor de păsări protejate. În localitatea Lunca Ilvei am vizitat Pepiniera Silhoasa aparținând Ocolului Silvic Valea Ilvei, Fabrica Silvania International și Centrul de cercetare și inovare al acestei companii, Punctul de lucru Ananp, Situl Natura 2000 Larion finalizându-se cu o vizită tematică pentru observarea speciilor de păsări și a cuiburilor lor, în special a celor aflate pe lista roșie. Mulțumim instituțiilor asociate: Parcului Național Munții Rodnei, conducerii S.C. Silvania International, Ocolului Silvic Valea Ilvei, pentru eforturile depuse în găzduirea echipei Erasmus+.

A doua zi, 19 aprilie a fost plină de momente de colaborare educațională derulate în școală și în localitatea Salva.  Ziua a debutat cu ceremonia de deschidere a întâlnirii internaționale apoi a continuat cu vizitarea școlii, plantarea unui copac, poziționarea căsuțelor pentru păsări în apropierea școlii, lecții comune în tematica proiectului cu elevii spanioli și greci la clasele gimnaziale. În a doua parte a zilei  am vizitat Mănăstirea Izvorul Tămăduirii Salva, Platoul Mocirla,Troița lui Tănase Todoran, Ferma de struți a familiei Pașcu și Muzeul Costumului Popular Virginia Linul unde am desfășurat un atelier tematic de înșirare de mărgele, observare costume populare.

A treia zi, 20 aprilie a cuprins asistențe la lecții și derularea de ateliere mixte pe agenda întâlnirii pentru profesori și elevi. Lecțiile mixte cu elevi români și europeni, prezentarea proiectului Digitaliada și a specificul claselor de învățământ profesional, completarea produsului Book of life cu materialele întâlnirii din România au fost realizate corespunzător. Au fost susținute activități demonstrative la ora de Științe cls. a-IV-a, ghidată de doamna profesor Butaciu Silvia, la ora de Limba Franceză cls.a-VIII-a ghidată de doamna profesor Buga Nicoleta, la ora de Matematică cls. a-V-a ghidată de doamna profesor Moldovan Floarea, la ora de Gastronomie cls. a-X-a ghidată de doamna profesor Buhai Veronica. În a doua parte a zilei au fost susținute ateliere privind activitățile viitoare ale proiectului, discuții constructive despre următoarele mobilități din Alcaniz, Spania și Burgas, Bulgaria. S-a discutat despre evoluția proiectului în spațiul eTwinning, produsele de proiect, completarea produsului final. Elevii europeni și români au jucat jocuri sportive, de socializare și distractive ghidate de domnul profesor Pop Daniel și doamna consilier Hirsman Iulia.

S-a discutat despre itensificarea derulării activităților de vizibilitate si diseminare ale proiectului, încărcarea de materiale în pagina de Twinspace. Toate produsele proiectului realizate în acest moment se pot consulta sau descărca ca resurse deschise din pagina de Twinspace a proiectului, pagina de Facebook pe care le găsiți aici:

https://twinspace.etwinning.net/124325/home

https://www.facebook.com/nEuro-Nest-30-106237174749370/

Experiența educațională din România a fost evaluată prin intermediul chestionarelor de evaluare finale și prin intermediul testimonialelor elevilor și profesorilor străini care ne-au vizitat. Mulțumesc tuturor colegilor, elevilor, părinților care si-au adus aportul în buna reușită a acestei acțiuni de impact local și international în cadrul micii noastre comunități rurale, Salva.

Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene în cadrul Programului Erasmus Plus, noul program al Uniunii Europene în domeniul educației, formării profesionale, tineretului și sportului.Toate informaţiile pe care le furnizăm reprezintă responsabilitatea exclusivă a echipei de proiect, iar Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care este folosit conţinutul acestor informaţii.

 

Prof. Vasilica Găzdac-#AmbasadorErasmus

Dir. Prof. Fetti Romana Iulia - Școala Profesională Tiberiu Morariu Salva

 

Comentarii

10/05/24 13:36
Eori

Școlile Profesionale Ar Trebuii Să Dispară Definitiv Din Lume, Deoarece Sunt Degeaba !

Cel Mai Bine Este La Liceu, Ori Facultate, Dacă Se Poate; Aia Dacă Este Absolvent, Ori Absolventă De Bacalaureat, Altfel Nu Se Poate.

Vizionați Și Ascultați Cu Atenție Aceste Video-uri Până La Final:

https://youtu.be/dI1d9eLJV4o?si=hlMk8zRTPUbsTzyP

https://youtu.be/imUtFmlRsQE?si=qn1xwjHZ21ZR8fWt

Ce Este Bun, Necesită Învățământ Universitar Adică Facultate Absolvită, Însă Ca Să Ajungi Acolo, Trebuie Să Fi Absolvent Ori Absolventă De Bacalaureat.

Bacalaureatul Este Inventat De Napoleon Bonaparte Împreună Cu Învățământul Superior [Facultate], Mai Exact Spus El A Creat Un Document Pe Nume Decret După Care Se Face Legile În Învățământ În Ziua De Azi, Care Nu Va Dispărea Nici-o Dată, Și Care Se Află În Franța Și Este Foarte Bine Protejat, Pentru Că: Învățământul Superior Înseamnă Valoare, Nu Altceva, Eventual Învățământul Liceal.

Este Mai Bine La Liceu, Pentru Că Nu Mai Dai De Tâmpiții Ori Tâmpitele De Maiștrii Și Maistre, Care Știu Să Facă Pe Alții Și Altele Cu Ou Și Cu Oțet, Și Știu Să Facă Mișto De Alții Și Altele.

Mai Mult De Atât La Profesională Nu Mai Există Posibilitatea De Bacalaureat, Decât Numai La Liceu, Adică Doar La Partea Liceală.

Decât La Profesională, Mai Bine Este La Liceu, Pentru Că Învățământul Profesional Este Considerat Învățământ De Proști Și De Proaste.

Trimiteți Mai Departe Aceste Informații Pentru A Ajunge La Cât Mai Multă Lume.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5