SAVETA LAZĂR, fiica lui Ion şi Ana din romanul „Ion”, la 94 de ani, citeşte Răsunetul!

Născută la data de 12 aprilie 1924, Saveta Lazăr din cartierul Liviu Rebreanu,  nr. 103, oraş Năsăud, împlineşte astăzi venerabila şi frumoasa vârstă de 94 de ani.

         Deosebită şi luptătoare puternică cu viaţa, fiind o iubitoare şi grijulie mamă, soţie, bunică şi străbunică, Saveta Lazăr a făcut ca destinul vieţii ei să se împletească cu personajele Ion şi Ana din romanul „Ion” a lui Liviu Rebreanu, părinţii ei Rodovica şi Ion Boldijeri fiind prototipurile personajelor din roman.

         Este o fiinţă răzbătătoare în viaţă, profund credincioasă ortodoxă, închinătoare şi slăvitoare de Bunul Dumnezeu, a cântat în corul bisericii din localitatea natală, a făcut parte din diferite organizaţii obşteşti şi cooperatiste, fiind apreciată pentru munca, hărnicia şi dăruirea sa pentru ajutorarea semenilor.

         Soarta grea a făcut ca ea să rămână văduvă, de tânără, cu trei copii minori, pe care i-a crescut şi educat cu mari sacrificii, îndeplinind rolul şi ţinând locul şi de tată, prin coordonarea tuturor activităţilor.

         Este o româncă cu suflet mare, a cunoscut ororile celui de-al Doilea Război Mondial, suportând şi corecţii fizice din partea ocupaţiei maghiaro-hortiste, dar a învins, cu brio, toate vicisitudinile vieţii.

         Au fost şase copii la părinţi, din care patru sunt decedaţi: Nicolae, George, Maria şi Macedon, mort pe front, iar în viaţă îi trăieşte scumpa ei soră Xenia Pop din cartierul Liviu Rebreanu.

         Gândurile dragi şi urările de  sănătate deplină, viaţă lungă şi liniştită, pace, linişte sufletească, bucurii şi împliniri sunt transmise, în această zi aniversară Savetei Lazăr, la împlinirea vârstei de 94 de ani, de către iubiţii ei copii: fiica Margareta cu familia, din cartierul Liviu Rebreanu, fiica Maria Pop, din aceeaşi localitate şi fiul Ioan Lazăr cu familia, din Bistriţa, jurnalist la cotidianul „Răsunetul”, şi de la scumpa ei soră Xenia Pop cu familia.

         Dragă şi scumpa noastră mamă, îţi urăm din suflet şi inimă, un călduros şi iubitor „La mulţi şi fericiţi ani, alături de cei dragi şi apropiaţi!”

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]