Sărbătoare dedicată scriitorului Ben Corlaciu, la Groşii Ţibleşului

Scriitorul Ben Corlaciu, legat de judeţul nostru nu doar prin scrieri, ci şi prin faptul că a locuit pe Valea Ţibleşului, va fi sărbătorit sâmbătă în comuna Groşii Ţibleşului, prin dezvelirea unui bust care va oglindi de acum chipul acestuia. De asemenea, vor fi lansate cărţile „Moarte lângă cer” şi „Drumul crucii”.
Născut în comuna Târlişua, Ben Corlaciu s-a stabilit mai apoi cu familia la Groşii Ţibleşului, de unde mai apoi a plecat în lume, mai întâi la Brăila (în urma studiilor filologice în Bucureşti), iar apoi la Paris, unde a şi trecut la cele veşnice destul de tânăr. La evenimentul de la Groşii Ţibleşului vor fi prezenţi, din judeţul nostru, Andrei Moldovan –preşedintele Societăţii Scriitorilor Bistriţa-Năsăud, Olimpiu Nuşfelean – directorul revistei „Mişcarea literară”, Menuţ Maximinian-director „Răsunetul” şi părintele Timoftei Găurean din Agrieş.
Manifestările, ce debutează sâmbătă cu partea literară, vor continua duminică cu hramul bisericii, iar mai apoi cu Festivalul „Tradiţii şi obiceiuri de pe Valea Ţibleşului”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]