Românie, la mulţi ani!

Prof. înv. primar, Pop Delia

Motto: „Cu săbii făcură unirea țăranii
Cu toții spre Alba mergeau
Toți oamenii țării semnau întregirea
Voința întregului neam.”
(A. Păunescu)

La 1 Decembrie 1918, s-a împlinit visarea cea mare și de totdeauna a românilor: Unirea României într-o singură țară mare, cu hotare minunat de rotunde și întinse până acolo unde oamenii vorbesc aceeași limbă, limba română. România, țara noastră, s-a făurit cu mari jertfe, cu viața a zeci și sute de viteji, față de care avem datoria să nu-i uităm și să-i slăvim din toată inima noastră.

Din dorința de a-i ajuta pe elevii claselor I – IV să înțeleagă semnificația acestei zile importante și să descopere valori morale ale poporului nostru - dragoste de țară, eroism, vitejie, bunătate - cadrele didactice, învățătoarele, de la Școala Gimnazială „Grigore Silași” Beclean, au realizat proiectul educativ „Românie, la mulți ani!”.

În cadrul proiectului s-au desfășurat activități de confecționare de decorațiuni specifice evenimentului istoric marcat, realizarea unei expoziții și prezentarea unui spectacol literar-artistic, sub genericul „Sărbătorim Ziua României”. Spectacolul a fost un moment de maximă bucurie, atât pentru copii, cât și pentru părinții lor, dar și pentru echipa de proiect: Moldovan Raveca, Blaga Margareta, Stezar Camelia, Rus Mirela, Găncean Eniko, Lazăr Magareta, Rician Livia, Crisrea Ileana, Kerekes Imolo, Șimon Ev, Ola Ioan, Matyas Ildiko, Cotuțiu Viorica, Pop Delia, Șimon Rodica, Kerekeș Maria, Fodor Eugenia,Halas Maria, Mureșan Viorica și Fodor Alina.

Activitățile proiectului au reprezentat o oportunitate de a trezi în sufletele elevilor sentimente de mândrie că sunt români și au fost un nou prilej de colaborare și implicare a părinților și a comunității în viața școlii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]