Raluca, fiica Mirelei Petruş, o mireasă ca o domniţă. Nuntă în lumea folclorului

sursa facebook

O săptămână plină de evenimente pentru artiştii profesionişti, care au marcat 20 de ani de la înfiinţarea Ansamblului Dor Romînesc, joi. Tot joi a avut nunta şi botezul la micuţul Anuţei Motofelea.
Azi, Mirela Petruş are un eveniment unic în viaţa ei. Mirela şi Dan Petruş sunt socrii, fiica lor, Raluca, unindu-şi destinele cu iubitul ei, Ovidiu. Starea civilă a avut loc în curtea mirelui, în prezenţa primarului Ovidiu Cerţu.
Cununia religioasă şi jurământul în faţa lui Dumnezeu au fost la Catedrala de pe Odobescu, cu binecuvântarea preoţilor Ioan Pintea, Liviu Şugar şi Ştefan Borodi. Răspunsurile la slujba de cununie au fost date de către Corala „Andrei Mureşanu”, condusă de Cornel Pop.
Petrecerea va fi una de pomină are loc la restaurant Ozana. Voia bună este adusă de orchestra lui Nicolae Cioancă, dar şi de invitaţi speciali precum Ovidiu Barteş, Codruţ Bistriţeanul, Cristina Retegan, Oana Matei şi colegii din Ansamblul profesionist „Dor Românesc”.
Mireasa are o rochie frumoasă, la fel mirele un costum deosebit, iar socrii şi-au ales şi ei ţinute extraordinare.
De-a lungul anilor Mirela a cântat la foarte multe nunţi şi a încercat să facă evenimente frumoase pentru miri. De această dată emoţiile duble pentru că este nunta fiicei ei, una de poveste. Sunt prezenţi sute de nuntaşi, oficialităţi, colegii socrilor de la Armată şi Centrul Judeţean pentru Cultură, colegii miresei de la Consiliul Judeţean, lume bună şi din partea mirelui. Au venit oaspeţi şi de la Giurgiu, de unde este de loc Mirela.
Mirela Petruş a realizat şi un cântec pe această temă în care se regăseşte povestea ei: „Mândră fată mama are/ Şi-am să-i fac o nuntă mare/ Când şi-a pune cununiţa/ Să fie ca o domniţă/ Chiar de merge de la mine/ Ştiu că se duce la bine/ Îs cu inima împăcată/ Fata mamii, dragă fată”.
Cotidianul „Răsunetul” doreşte celor doi miri „Casă de piatră”, înţelegere, copii frumoşi, spre bucuria părinţilor şi a celor care-i iubesc.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]