alp

Prometeu, "judecat" în centrul Năsăudului

După Festivalul de Film ce a avut loc în aer liber pentru prima dată în istoria Năsăudului, o altă premieră ne este oferită de Casa de Cultură „Liviu Rebreanu”. „Sunteti pregatiti sa incercam ceva nou? Ce ziceti de o piesa de teatru in aer liber” spune managerul Silviu Rus.
Duminică, 20 august, de la ora 20.45, în parcul de lângă Casa de Cultură va fi susţinută piesa de teatru „Procesul lui Prometeu” de către Grupul Skepsis din Alba Iulia.
Biletele se găsesc la Centrul de Informare Turstică Năsăud şi înainte de spectacol la intrarea în zona scenei, preţul unui bilet fiind de 15 lei, iar pentru elevi şi pensionari de 7 lei.
Procesul lui Prometeu este un spectacol original, cu caracter simbolic şi satiric, bazat pe dramatizarea nuvelei "Osandirea lui Prometeu" de Karel Kapec. Având ca temă binecunoscutul mit grecesc al titanului Prometeu, cel care a furat focul de la zei pentru ca mai apoi să-l dăruiască omenirii, spectacolul propune un episod apocrif menit să explice cum anume au fost văzute şi cântărite acţiunile lui Prometeu de către semenii săi. Reprezentanţii comunităţii sunt nevoiţi să reacţioneze la schimbările aduse de apariţia focului în viaţa oamenilor, să judece acţiunile lui Prometeu.
Provocăm publicul la o reîntoarcere în lumea mitologiei printr-un spectacol cu caracter satiric, elemente de miscare, aspecte interactive şi pasaje musicale tematice antrenante. Procesul lui Prometeu este sugestiv pentru istoria umanităţii, un proces social continuu care nu se încheie niciodată, este procesul intentat de semeni oricărui om în care Prometeu se trezeşte încercând să schimbe, să inoveze, să purifice. Vor juca la Năsăud: Liudmila Cioflică, Andrada Balea, Dîngă Vasile, Viorel Cioflică, Vinicius Moldovan, Răzvan Cociobea. Regia: Viorel Cioflică. Asist. Tehn.: Ovidiu Bartha.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]