Primarul Ovidiu Creţu a înmânat cheile pentru 80 de apartamente sociale noi

Joi, primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu, a înmânat cheile a 80 de locuinţe sociale nou construite celor care s-au aflat pe lista de priorităţi. Noile apartamente sunt situate în zona Subcetate.

Potrivit edilului, programul a fost fundamentat pe o analiză serioasă a situaţiei sociale, urmare a procesului de retrocedare a caselor naţionalizate, astfel încât toate cererile de locuinţe din partea foştilor chiriaşi evacuaţi vor fi rezolvate până la sfârşitul acestui an.

Beneficiarii sunt în principal persoanele evacuate din casele retrocedate foştilor proprietari, dar şi alte familii aflate în dificultate.

Celor care s-au mutat în noile case sociale li s-au asigurat toate utilităţile şi facilităţile necesare unui trai mai mult decât decent. A meritat aşteptarea, asta în condiţiile în care beneficiarii trebuia să intre în posesia apartamentelor înainte de Crăciun.

,,Aţi aşteptat mai mult decât trebuia ca să vă mutaţi în casă nouă. Aceste locuinţe sociale ar fi trebuit finalizate, anul trecut, prin noiembrie, dar constructorul nu şi-a făcut treaba cum trebuie. Au încercat chiar un fel de şantaj, să mă forţeze să recepţionez clădirea, chiar dacă nu era construită cum trebuie, ca să vă puteţi muta înainte de Crăciun.

Mi-aş fi dorit treaba asta, din păcate, nu am putut accepta ca să plătesc bani buni din bugetul municipiului ca să se facă lucrări de proastă calitate.

Au remediat tot ce trebuia remediat. Am intrat în fiecare cameră şi blocul este în regulă. Apartamentele sunt dotate cu tot ce trebuie.

Încălzirea funcţionează de aproximativ două săptămâni, de asemenea, şi iluminatul electric. Cetăţenii trebuie să plătească fiecare cota lor de 485 de lei, care reprezintă racordarea.

Pe metru pătrat costul este unul extrem de scăzut, 264 de euro pe metru pătrat, cu tot ceea ce trebuie, cu blocul racordat.

Sunt 80 de familii, 20 pe o scară. Sunt apartamente şi cu o cameră şi cu două camere", a declarat primarul Ovidiu Creţu.

Anul trecut, în luna martie, Primăria Bistriţa a dat în folosinţă, tot în zona Subcetate, 40 de locuinţe sociale.

"Chiar dacă concitadini de ai noştri aveau reţineri faţă de mutarea acestor oameni care sunt oameni săraci, credeau că vor distruge foarte mult. Sunt foarte mulţumit. Pentru unii au însemnat o şansă extraordinară, pe care au valorificat-o foarte bine, cu excepţia a unu sau două cazuri, unde lucrurile sunt în regulă. Dar, în celelalte 38 de apartamente, lucrurile sunt în condiţii foarte bune”, a precizat Creţu.

Edilul Ovidiu Creţu a mai spus că, luni, în Viişoara, alte 60 de familii vor primi cheile pentru apartamente sociale noi.

Beneficiarii au obligaţia să-şi achite facturile la apă, gaz şi electricitate, iar chiria este stabilită conform legii, la 10% din venitul familiei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]