CL Bistriţa va aproba lista de prioritate pentru “repartiţiile” în locuinţe sociale. 60 de spaţii locative, finalizate în acest an

Primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu, a anunţat că pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local, programată joi după-amiaza, va figura şi un proiect prin care se aprobă ordinea pe lista de repartiţii de locuinţe sociale.

          “Am avut 378 persoane care ne-au solicitat locuinţe sociale şi care au dreptul să primească. Punctajul variază între 5 şi 55 puncte. Primii 100 de solicitanţi au obţinut de la 31 puncte în sus. Nevoia de locuinţe sociale este foarte mare. Pe lângă acsr număr de 378 persoane, avem alte 9 persoane, chiriaşi care vor fi evacuaţi,  din locuinţele retrocedate, iar aceştia au prioritate absolută”, a explicat edilul municipiului, în cadrul unei conferinţe de presă.

          Potrivit acestuia, deşi sumele finale nu au fost anunţate de la ministerul de resort, municipalitatea speră să fie finalizată construcţia a două blocuri cu 60 spaţii locative, iar un alt bloc cu 30 de locuinţe ar putea primi finanţare. "Este o problemă, pentru că acei constructori au luat credite din bănci, primesc foarte greu banii şi tot ce vine de la Guvern nu este sigur. Când este vorba de fondurile europene sau de fondurile noastre, noi plătim facturile la 30 de zile, dar Guvernul trimite mai greu banii, iar constructorii îşi întind lucrările în funcţie de posibilităţile lor de finanţare. Ar mai fi nevoie de 3, 2 milioane lei”, a precizat primarul Ovidiu Creţu.

          În context, edilul a menţionat că 90% dintre actualii beneficiary d elocuinţe sociale nu înregistrează restanţe la plata chiriilor sau a utilităţilor, însă 10% dintre aceştia au probleme, fapt care creează disconfort.Tocmai pentru această categorie era benefică construcţia unor locuinţe de necesitate, iniţiativă a liberalului Andrei Rusu.

          Totuşi, per ansamblu, “pentru că 10% nu trebuie să ne dezarmeze”, locuinţele sociale reprezintă o şansă pentru multe familii din Bistriţa. Iar un model, chiar şi pentru bistriţeni cu apartamente în blocuri noi, sunt locatarii din Blocul 10, scara A din Subcetate.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]