Primarul Horea Petruţ (Mărișelu): Lucrările de rețeaua de apă, în grafic! A fost semnat contractul pentru modernizarea drumurilor, prin Programul Anghel Saligny

Primarul comunei Mărișelu, Horea Petruț, susține că la nivelul comunei se lucrează intens la proiectele de investiții pe care administrația publică locală le are în derulare, din fonduri europene, guvernamentale sau finanțate de la bugetul local. Prioritară este investiția în rețeaua de aducţiune de apă şi branşarea locuitorilor la reţea.

“Suntem în grafic cu lucrările, mai avem satul Domneşti din cele cinci sate prinse la reţea, pentru montarea racordurilor la limita de proprietate. Se lucrează intensiv şi pe partea de captare, se montează cele două bazine unde vom colecta şi vom distribui reţeaua înspre satele componente. Lucrările au început anul trecut şi avem termen de finalizare anul viitor, luna martie, dacă totul decurge conform graficului de lucrări.  În condiţiile în care condiţiile meteo o să ne facă greutăţi, cu siguranţă lucrările vor fi oprite şi continuate când timpul ne va permite, dar, după cum merg lucrurile şi după cum se mişcă constructorii, tragem nădejdea că vom fi în grafic şi vom finaliza şi lucrările de aducţiune şi distribuţie de apă”, a explicat primarul Horea Petruț, într-un interviu acordat la Bistrița FM lui Marian Gruștor. Interviul poate fi urmărit la adresa (15) Facebook.

Luni, a fost semnat  contractul de finanțare al proiectului depus prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, în valoare de zece milioane lei.

         „ Asta înseamnă că toate străzile care nu sunt asfaltate vor prinde contur şi le vom asfalta. Spre bucuria mea, vom avea finalizate şi lucrările de apă şi canal până când vom începe lucrările. Va fi un lucru extraordinar. Pe această cale îi mulţumesc şi preşedintelui Consiliului Judeţean, Radu Moldovan, domnului ministru Bogdan Ivan şi doamnei ministru secretar de stat Monica Săsărman care au fost şi sunt implicaţi, alături de noi, în administraţia locală în proiectele pe care noi le avem depuse pe diverse axe de finanţare – PNRR, „Anghel Saligny”. (...)

Noi ne-am zbătut pentru fiecare proiect în parte dar, într-adevăr, proiectul meu de suflet, în afară de reţelele de apă şi canal, ca să trăim într-o comună civilizată, este cea prin care vom finaliza şi vom aduce o frumuseţe aparte comunei noastre este asfaltarea străzilor – asfaltare, trotuare, şanţuri şi accese la gospodării, pentru că avem vreo 8 km şi ceva de străzi neasfaltate, în momentul de faţă. Sigur că am tras tare pentru acest proiect pentru că reţelele de apă şi canal înseamnă deranj pentru comunităţile noastre. E un disconfort pentru toţi, dar am fost în teren, am discutat cu cetăţenii noştri, le-am explicat situaţia şi, cu siguranţă, o parte dintre ei au înţeles că sub această formă trebuie să parcurgem paşii pentru a finaliza aceste lucrări. Şi ieri am fost în Domneşti, cu constructorii, pentru că montăm racordurile la proprietăţi şi la oameni trebuie să le explicăm ce înseamnă un racord, trebuie să le explici unde trebuie s-o monteze, fiecăruia în parte. Ieri am avut o stradă principală cap-coadă. Dar asta ţine de noi, ţine de administraţie, ne-am asumat-o şi mergem înainte.”, a menționat edilul comunei Mărișelu, pentru Bistrița FM.         

       În ceea ce privește accesarea fondurilor din Planul Național de Redresare și Reziliență,   autoritățile locale din Mărișelu au reușit să acceseze finanțări pentru achiziţia unui mijloc de transport în comun, a unor staţii de încărcare pentru vehiculelel electrice, dar și pentru dotarea cu mobilier a sălilor de clasă cu mobilier nou, a laboratoarelor cu echipamente digitale și materiale didactice, care vor aduce un plus de valoare şcolilor în care învaţă elevii comunei.

Altfel, administrația locală a finalizat lucrările de modernizare a drumului agricol, fiind depusă şi ultima tranșă de plată. De asemenea, sunt continuate lucrările la drumul comunal DC 15 Măgurele – Jeica, stadiul execuției acestui proiect din fonduri guvernamentale fiind de 70%. “Între timp am început şi lucrări mai mici, de regularizare şi colmatare a văii de la Sântioana, lucrări pentru toaletarea acostamentelor, arborilor şi tot ce mai avem noi prin comună, cu cei din aparatul Primăriei, Compartimentul Edil-Gospodăresc, dar şi multe acţiuni de toamnă. Sigur, nu doar toamna, noi suntem comprimaţi zilnic cu astfel de acţiuni. (...)         Doar partea asta ne-a mai rămas şi eu sper să mă înţeleagă, sper să fie de acord şi alături de mine, mai ales că mai avem şi alte proiecte frumoase, de la bugetul local, la Căminul Cultural de la Domneşti care este finalizat în proporţie de 70%, mai avem capela mortuală de la Sântioana-Bârlad, finalizat în proporţie de 90%. Pe această cale îi mulţumesc şi părintelui paroh Aurelian pentru implicarea privind darea în administrare unui teren pentru a construi capela care va deservi satele Mărişelu şi Măgurele. Suntem undeva la 80% privind partea de proiectare urmând ca, în cel mai scurt timp, să iniţiem procedura privind desemnarea unui constructor şi să începem lucrările.

         Sunt lucrări în fiecare zi, nu ne plictisim, avem de lucru. Mai trebuie să fim şi aici pentru că vin cetăţeni cu probleme, fel şi fel de chestiuni zilnice, de care trebuie să ne ocupăm.

         Din păcate astăzi nu sunt echipat pentru birou, sunt echipat pentru teren. Am finalizat şi Baza Sportivă de la Sântioana, am dotat-o cu teren sintetic, cu reflectoare, cu nocturnă, cu tot ce trebuie. Am semnat şi contractul pentru dotarea şi amenajarea Bazei sportive de la Domneşti. Sunt multe, probabil că am omis unele lucrări pe care noi le avem în această perioadă.”, a precizat Horea Petruț, în interviul de la Bistrița FM.

        Primarul Horea Petruț a punctat faptul că, pe lângă faptul că îi place această misiune pe care i-a încredințat-o comunitatea, a avut parte de o echipă bună la Primăria și Consiliul Local Mărișelu. „Îmi place ceea ce fac, în primul rând. La început mi-a fost destul de greu dar, încet-încet, datorită faptului că am oameni buni în aparatul Primăriei, oameni care sunt alături de mine –  vorbesc despre colegii mei din Primărie, dar şi de Consiliul Local -, oameni care sunt pentru dezvoltarea comunei noastre,  împreună facem o echipă frumoasă şi mergem mai departe şi, bineînţeles, încercăm pe toate planurile să dezvoltăm comuna noastră.

         Votul de încredere nu mi l-au dat numai mie, ci şi celor din Consiliul Local.    Voi candida, cu siguranţă, şi mă voi duce mai departe cu proiectele pe care noi le-am început. Vom încerca să iniţiem şi alte proiecte în aşa fel încât, atunci când vom pleca din administraţia locală să merg cu capul sus şi să pot sta de vorbă cu oricare cetăţean din comuna Mărişelu”, a concluzionat edilul comunei în interviul citat.

        Comuna Mărișelu beneficiază de investiții importante în infrastructură din partea  Consiliului Judeţean, în sensul că se apropie recepţia DJ 172C Sărăţel-Domneşti, vor începe lucrările la DJ 154 Sărata-Monor, dar și la tronsonul DJ 154 Domneşti – Neţeni – Galaţii Bistriţei – Albeştii Bistriței. 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5