Prefectul Ioan Ţintean, prezent la cea de-a doua şedinţă a Comitetului de Bazin Someş-Tisa

Prefectul Ioan Ţintean, în calitate de preşedinte al Comitetului de Bazin Someş-Tisa, a participat, azi, la cea de-a doua întâlnire regională a acestei structuri, organizată la Cluj-Napoca, ne anunţă Cancelaria prefectului.

În deschiderea sesiunii de consultări, prefectul Ioan Ţintean a ţinut să marcheze un eveniment deosebit - celebrarea ,,Zilei Internaţionale a Dunării” – care, din 1994, se sărbătoreşte în fiecare zi de 29 iunie, simbolizând semnarea Convenţiei privind cooperarea pentru protecţia şi utilizarea durabilă a fluviului Dunărea. Convenţia a fost adoptată la propunerea mai multor ţări dunărene şi sub auspiciile Comisiei Internaţionale pentru Protecţia Fluviului Dunărea.

,,Deşi a fost semnat în urmă cu 19 ani, la Sofia, aş spune că importanţa documentului este la fel de actuală. Acest fluviu este considerat un adăpost pentru numeroase ecosisteme valoroase, însă, din păcate, biodiversitatea a devenit în mod paradoxal o sursă de vulnerabilitate, fapt ce se datorează atât neglijenţei crescânde, precum şi obişnuinţei de a pasa responsabilitatea de la unii la alţii. O Dunăre mai curată şi mai sigură, înseamnă un efort susţinut din partea noastră în primul rând. Doar gândind şi acţionând astfel, vom contribui în mod real la apărarea şi menţinerea sănătăţii mediului, din care, implicit, facem parte cu toţii. Nu trebuie să uităm că Dunărea adună aproape toate râurile din România şi în consecinţă, suntem direct răspunzători de ceea ce se revarsă în ea, a menţionat Ioan Ţintean.

Alte puncte de pe ordinea de zi au fost avizarea planului de amenajare pe bazin hidrografic – lista lucrărilor de investiţii propuse şi avizarea hărţilor de hazard la inundaţii, realizate în cadrul proiectului ,,Planul pentru prevenirea, protecţia şi diminuarea efectelor inundaţiilor în Bazinul Hidrografic Someş-Tisa”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5