Povestea de succes a unei tinere din Bistriţa care studiază în străinătate

Tinerii din Zona Transilvaniei au devenit tot mai interesaţi de oportunităţile de studiu în străinătate şi, singuri, cu ajutorul profesorilor sau la RIUF, caută informaţii. Andres Victorita este o tânără din Bistrita care a decis să-şi urmărească pasiunea pentru artă şi dorinţa de a avea o carieră în acest domeniu aşa că în timpul licenţei a luat în calcul şi subiectul studiilor universitare în străinătate.

Cum a reuşit să depăşească cu succes greutăţile întâmpinate, ce a motivat-o şi cum i se pare sistemul de învăţământ, ne spune într-un scurt interviu dedicat tinerilor din Bistriţa.

 

Ce te-a determinat să aplici la studii în străinătate?

Consider că această oportunitate de a pleca în altă ţară cu programul Erasmus, este foarte benefică pentru oricare dintre studenţi, ajutându-i să descopere o cultură nouă, sa cunosc  oameni din diferite locuri şi noi moduri de predare în învăţământ.

Ce te-a determinat să aplici la studii în străinătate?

Consider că această oportunitate de a pleca în altă ţară cu programul Erasmus, este foarte benefică pentru oricare dintre studenţi, ajutându-i să descopere o cultură nouă, să cunoască  oameni din diferite locuri şi noi moduri de predare în învăţământ.

De ce ai ales să studiezi în (Care este ţara în care ai studiat)?

Momentan sunt cu plasament în Cehia, la Ostrava/ Unifersitate de Arte - Umeni  Galeria Cooltoure.

 pentru că a trebuit să îmi caut pe cont propriu unde vreau să plec (deoarece universitatea de aici nu are programul de plasament, doar cel de studiu). Aşa am găsit Galerie Cooltour, la care am trimis pur şi simplu un email,iar ei mi-au acceptat imediat propunerea.

Care au fost greutăţile de care te-ai lovit şi ce te-a motivat să le depăşeşti?

Până în prezent, nu am avut nici o problemă pentru a veni aici, doar am trimis un email, am făcut actele şi totul a decurs foarte simplu.

Care au fost/care sunt costurile tale ca student şi cum te descurci financiar?

Costurile mele lunare sunt în jur de 550 de euro pe lună, din care grantul este de 480 Euro, iar restul sumei este compensată de părinţii mei.

Ce mesaj ai pentru tinerii din oraşul tău care se gândesc că ar vrea să studieze în străinătate?

Mesajul meu pentru ei este să profite cu încredere de oportunitatea de a pleca cu studii în străinătate, dacă au această posibilitate, chiar dacă pe o perioadă scurtă de timp. Nu contează unde, importantă este experienţa.

 

***

Informaţii detaliate despre bursele acordate studenţilor internaţionali, dar şi despre procedura de aplicare vor găsi elevii şi studenţii la RIUF, cel mai mare târg de universităţi din România. Vizitatorii pot beneficia de consiliere educaţională gratuită şi pot participa la workshopurile şi seminariile susţinute de reprezentanţii instituţiilor educaţionale internationale şi de români absolvenţi ai universităţilor de top.

Pentru a vedea lista completă a universităţilor prezente pe 18 martie, în Cluj Napoca, la RIUF, dar şi pentru a avea acces la eveniment, la seminariile şi workshopurile din cadrul acestuia vă invităm să vă înscrieţi pe site - www.riuf.ro.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5