Poliţia bistriţeană în dialog cu societatea civilă

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bistriţa Năsăud a fost gazda unei întâlniri locale cu tema „Poliţia –societatea civilă, un parteneriat pentru prevenirea criminalităţii”. Scopul acestei întâlniri a fost continuarea relaţiilor de colaborare între instituţia Poliţiei şi organizaţiile non-guvernamentale locale, cu preocupări în domeniul prevenirii criminalităţii.
Au răspuns invitaţiei noastre reprezentanţii a 12 organizaţii neguvernamentale din judeţul Bistriţa-Năsăud, care desfăşoară activităţi sociale pe diverse paliere de prevenire, şi anume Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud, AFI ProFamilia – prevenirea violenţei domestice, Asociaţia Scenica – dezvoltare abilităţi artistice pentru copii şi tineri, Moralia – prevenirea consumului de droguri, Benita – prevenire-informare tineri, Ascendent – educaţie ecologică, dezvoltare personală tineri, Clubul Sportiv Schreiner – activităţi sportive, turism şi educaţie ecologică, Voluntari ambulanţă– acordare de prim ajutor, Fundaţia Doris – promovarea tradiţiilor bistriţene - dezvoltare socială, Clubul amazoanelor bistriţene – educaţie medicală, Centrul Onisim – asistarea/reintegrarea persoanelor eliberate din închisori, Şcoala siguranţei rutiere – educaţie rutieră, prevenirea accidentelor rutiere”, se arată în comunicatul IPJ BN.

Alături de societatea civilă, o serie de instituţii au manifestat deschidere spre colaborarea cu poliţia pe linia educării antivictimale şi antiinfracţionale a populaţiei, precum Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, Direcţia de Sănătate Publică Bistriţ-Năsăud, D.G.A.S.P.C. Bistriţa-Năsăud, Protopopiatul Ortodox Bistriţa şi Serviciul de Probaţiune Bistriţa-Năsăud. Fiecare invitat a descris domeniul de activitate al organizaţiei pe care o reprezintă şi a sugerat modalităţi optime de colaborare cu poliţia pentru educarea cetăţenilor pe linie preventivă.

Şeful Inspectoratului, chestor de poliţie dr. Marius Linul, a moderat întâlnirea, subliniind importanţa parteneriatului cu societatea civilă în ceea ce priveşte creşterea nivelului de siguranţă în comunitate. Şeful Poliţiei municipiului Bistriţa, comisarul şef de poliţie Viorel Inţa, a asigurat partenerii de tot sprijinul pe plan local şi a identificat paliere infracţionale în care aceştia pot interveni preventiv, cu succes, (înşelăciuni, consum de droguri, violenţă domestică).

Întâlnirea s-a concretizat în încheierea/actualizarea unor protocoale de colaborare şi completarea bazei de date pentru Reţeaua Europeană de Prevenire a Criminalităţii, fiind avută în vedere perspectiva unei colaborări în proiecte cu finanţare europeană.

În prezent poliţia bistriţeană colaborează pe domeniul de prevenire a criminalităţii cu 26 de organizaţii non-guvernamentale, asociaţii şi fundaţii din judeţ.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5