Peste 11.000 de bistriţeni au sponsorizat ONG-urile cu 2 la sută din impozit

An de an, tot mai mulţi contribuabili bistriţeni sponsorizează cu o sumă ce reprezintă doi la sută din impozitul pe venit, entităţile non-profit.

11.449 de bistriţeni au profitat de această oportunitate şi au redirecţionat două procente din impozitul pe venit aferent anului 2009, asociaţiilor, ONG-urilor şi bisericilor.

Practic, ei au virat în conturile a 597 de entităţi suma de 714.706 de lei. Numărul contribuabililor care au optat pentru sponsorizări din impozitul pe venit în 2009 este cu 1.345 mai mare decât în 2008. A crescut şi numărul entităţilor non-profit, de la 369 de entităţi în 2008, la 597 de organizaţii în 2009.

Salariaţii bistriţeni au putut dispune şi în acest an asupra unei sume ce reprezintă doi la sută din impozitul pe venitul anual pe care să o vireze pentru sponsorizarea organizaţiilor nonprofit sau unităţilor de cult.

Sistemul ,,2%” permite contribuabililor persoane fizice să direcţioneze 2% din impozitul lor pe venit către o organizaţie neguvernamentală. Este un sistem prin care cetăţenii au posibilitatea să decidă în mod direct ce se întâmplă cu impozitele lor.

Copiii, educaţia, vârstnicii, şomerii, persoanele bolnave sau cu nevoi speciale, protecţia mediului sau a animalelor, cultura, cercetarea sunt doar câteva din domeniile în care un procent din impozitul nostru poate avea cu adevărat un impact.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]