Pe Valea Someşului, concerte şi pentru ortodocşi şi pentru penticostali: Corala "Armonia" a Arhiepiscopiei Tomisului, la Maieru, Grupul "Speranţa, de peste Ocean, la Feldru

"Astazi am avut marea bucurie de a fi prezent la Maieru la Sfanta Liturghie si la un Concert extraordinar la Caminul Cultural Maieru. Protagonisti au fost membrii Coralei ARMONIA a Arhiepiscopiei Tomisului. Cuvintele sunt prea sarace pentru a descrie frumusetea, emotia, bucuria si Inaltarea sufleteasca a momentelor de neuitat traite acolo. Toate acestea au fost posibile prin efortul Parintelui Paroh din Maieru si sprijinul financiar al Presedintelui Consiliului Judetean Bistrita Nasaud Emil Radu Moldovan carora le multumim pt aceste momente unice, in care sufleteste am fost mai apraoape de Cer... " notează vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Alexandru Pugna, pe facebook.
Tot azi, pe Valea Someşului, la Zilele comunei Feldru, a evoluat grupul de muzică religioasă “Speranţa”, care transmite de 20 de ani mesajul bisericilor penticostale şi baptiste pe stadioane şi în alte locuri publice. Sute de oameni au venit să vadă grupul din America.
Iată că, deşi au fost proteste publice pe această temă, până la urmă, atât ortodocşii cât şi penticostalii s-au putut bucura de două grupuri de renume în două comune învecinate.
Corala bărbătească „Armonia” a fost înfiinţată în anul 2001 în cadrul Seminarului Teologic Ortodox din Tulcea la iniţiativa Pr. Arhid. Asist. Univ. Iulian Dumitru .Corala „Armonia” participă la Jocurile Corale Mondiale (World Choir Games) ce se desfășoară la Riga, în Letonia, de unde se întoarce acasă cu un bilanț deosebit: medalie de aur și marele premiu la secțiunea Cor bărbătesc și medalie de aur la secțiunea Muzică sacră.
În prezent ,Corala „Armonia” numără 20 de membri: Preoti, Diaconi şi studenţi ai Facultăţii de Teologie, abordând un repertoriu diversificat, fiind compus din piese religioase polifonice şi monodice (psaltice), folclor românesc, colinde tradiţionale româneşti şi străine, cât şi piese din repertoriul clasic universal.Corala Armonia a fost dublu medaliata cu aur, in vara anului 2012, la Olimpiada Internationala "World Choir Games" din S.U.A.
Prezenţa grupului Speranta la Feldru face parte din turneul “PAȘI SPRE O NOUĂ VIAȚĂ”. Conform CrestinTotal.ro, România trebuie să facă pași spre o nouă viață, de aceea Misiunea Speranța continuă să organizeze turneul anual de evanghelizare, având ca motto: „Cuvântul Tău este o candelă pentru picioarele mele și o lumină pe cărarea mea.” (Ps.119:105). Grupul Speranța și alți interpreți vor sluji prin muzică, aducând un mesaj de cercetare, de încurajare și de zidire sufletească. "O seara în prezența lui Dumnezeu, poate însemna începutul unei noi vieți pentru cineva drag!"MISIUNEA SPERANTA... a fost infiintata in anul 1994, la initiativa fratilor Marius si Gabriel Gorcea - principalii componenti ai grupului SPERANTA. Totul a inceput cu un turneu misionar organizat de SPERANTA in Romania, iar acest moment a constituit punctul de pornire a numeroase actiuni cu caracter misionar. In 1994, Marius si Gabriel Gorcea au sosit in Romania pentru a sustine o serie de programe de muzica crestina in numeroase localitati din Romania. Insa prima calatorie a fost prilejuita si de transferul din Canada in Romania a doua containere cu imbracaminte, alimente si medicamente. In toate localitatile pe unde au fost organizate intalniri, echipa misionara alaturata fratilor Marius si Gabi a cautat sa imparta celor mai nevoiase familii pachete cu alimente, medicamente sau imbracaminte. A fost o actiune binevenita, intrucat perioada anilor 1993-1994 a fost deosebit de critica pentru romani. Anul 2003 a fost anul in care MISIUNEA SPERANTA a reusit sa implice toate bisericile evanghelice in organizarea programelor din plan local. A fost o experienta minunata solidarizarea bisericilor evanghelice in scopul raspandirii Evangheliei intre romani.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5